27 jelölt van a körzetünkben
Közélet
2014. febr. 20.

<p>Február 20-ig nem kevesebb, mint huszonheten igényeltek ajánlóíveket azért, hogy indulhassanak a 2014-es évi választáson képviselőjelöltként a Komárom-Esztergom Megye 2. számú választókerületében. Ebből 25-en valamilyen szervezet jelöltjeként indulhatnak majd, ketten pedig függetlenként (természetesen, ha sikeresen összeszedik a megfelelő mennyiségű aláírást).</p>

Hogy megtudjuk, pontosan ki is az a 27 személy, akiknek a körzetben két héten keresztül gyűjtik az aláírásokat, megkerestük az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda (OEVI) vezetőjét, Dr. Sarkantyu Lajos Adriánt. Tőle megtudtuk, hogy a mostani szakaszban az ajánlásokat gyűjtő jelöltek és szervezetek listájának nevei nem tehető közzé, mivel ezen jelöltek és jelölő szervezetek adatai jelenleg a Nemzeti Választási Rendszerben csak belső használatra tartalmaznak információkat.

 

„A választási törvényben rögzített 500 db ajánlóív a Választási Iroda általi ellenőrzése, illetve a választókerület választási bizottsága által meghozott határozatai alapján kerülnek a választási rendszerben rögzítésre (és majd a szavazólapra is) a jelölő szervezetek, illetve a jelöltek. A Választókerület választási bizottságának döntései után a valasztas.hu oldalra folyamatosan feltöltésre kerülnek az adatok, amelyeket az esztergom.hu oldalon is közzé fogunk tenni.” – nyilatkozta az OEVI vezetője.

 

-mTz-

 

(forrás)