Viharos szél és sok eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Viharos szél és sok eső miatt adtak ki figyelmeztetést

2014. 02. 12. 10:16

Több nyugat-dunántúli megyére a várható viharos szél és jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a várható viharos szél miatt hét megyére -Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala – citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

 

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a jelentős mennyiségű eső miatt is figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső is hullhat.

 

A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúli-középhegység térségében és Nyugat-Dunántúlon szerda délelőttől viharossá fokozódik a szél. Estétől viszont nyugaton már mérséklődik a légmozgás.

 

Emellett szerda reggeltől nyugaton helyenként, majd délutánra a Dunántúlon több helyen is az eső havas esőbe válthat. A magasabban fekvő területeken havazás is lehet. Síkvidéken kevésbé várható megmaradó hó, de a Dunántúli-középhegység térségében - 300 méter feletti területeken – 5-10 centiméternyi hó is hullhat.

 

Szerda délután az ország délkeleti felén az eső, zápor mellett esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet – tették hozzá.

 

 Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon plusz 2 és plusz 7, keleten 9 és 17 fok között alakul.

/MTI/

Még nincsenek kommentek :(