Feketén-fehéren - Balla András fotókönyvének bemutatója
Kultúra
2014. febr. 7.

<p style="text-align: justify;">A Balogh Rudolf-díjas fotóművész Balla András legújabb könyvének bemutatójára került sor február 3-án a Helischer József Városi Könyvtárban.</p>

 Az albummal, mely a Menedék címet viseli, a fotográfus a fáknak szeretett volna emléket állítani, mert ahogyan ő fogalmazott- a fák bennünk élnek- és bár az idő múlásával, nemcsak mi, de a fák is öregednek, korhadnak, gondolatainkban mégis tovább élnek olyan szépséggel, ahogyan legelőször megpillantottuk őket. A panorámagéppel készített fekete-fehér képeket húsz év terméséből válogatták. A főként alkonyatkor és pirkadatkor készített képek drámaiságát a fekete-fehér még inkább kiemeli, ezért az albumban nem található színes fotó.

 

Az erdőkhöz és annak élővilágához több szálon kapcsolódó fotóművészt Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője kérdezte. Az eszmefuttatást színesítette Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó előadóművész, akivel együtt tehette fel a hallgatóság azt a kérdést, vajon miért fekete a barna medve szőre?!

 

/esztergom.hu /

(forrás)