Házszámtáblákat próbált értékesíteni a csaló
Bulvár
2014. febr. 4.

<p style="text-align: justify;">Újabb trükkel próbált pénzhez jutni egy férfi 2014. február 3-án Tokodon. Sorra becsöngetett a település házaiba, és a lakóknak házszámot jelző táblát kínált eladásra. A férfi azt állította, hogy az épületekre kötelező kitenni az utcát és házszámot jelző táblát, ellenkező esetben az önkormányzat bírságot szabhat ki a tulajdonosra. A helybéliek szerencsére nem hittek az idegennek, nem engedték be otthonaikba és a táblákból sem vásároltak.</p>

Az esetről egy tokodi asszony értesítette a rendőröket. A helyszínre kiérkező egyenruhásoknak részletes személyleírást adott a férfiről, sőt még az autója típusát és rendszámát is megjegyezte. Ez alapján az egyenruhások néhány utcával arrébb megtalálták az „árust”, aki azt állította, hogy a település jegyzőjétől kapott engedélyt tevékenysége folytatására. Kiderült azonban, hogy a férfi nem mondott igazat, csak ezzel az ürüggyel akart pénzhez jutni.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy hasonló esetekben legyenek bizalmatlanok az ismeretlenekkel szemben. Ne engedjenek be idegent az otthonaikba, és bármit is árulnak, ne vásároljanak tőlük! Minden esetben jegyezzék meg az ismeretlen személyleírását, gépkocsijuk rendszámát és a gyanús látogatókról értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén!

 

/KEMRFK/

(forrás)