Tolvajok okozták a táti házfelrobbanást
Bulvár
2014. jan. 9.

<p style="text-align: justify;">Kettő nappal a gázszivárgás okozta táti robbanást követően az Esztergomi Rendőrkapitányság őrizetbe vett három tokodaltárói férfit. A rendőrség azzal gyanúsítja a 30 éves D. Pétert, a 19 éves Sz. Gergelyt és a 45 éves L. Józsefet, hogy 2014. január 6-ra virradóra betörtek a Tát, Szív utcai családi házba és eltulajdonították a gázvezetékek egy részét, mellyel gázszivárgást és a ház felrobbanását idézték elő. Ezt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni vizsgálata is megerősítette.</p>

Az esztergomi nyomozóknak a helyszíni szemle alatt gyanúsak lettek a körülmények. Nem először jártak a táti háznál, oda ugyanis 2013. december 23-án egyszer már betörtek. Szerszámokat, saválló anyagokat, esztergagépeket, autóalkatrészeket, kerékfelniket loptak el onnan az akkor még ismeretlen elkövetők. A gázrobbanást követően információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a két bűncselekményt ugyanazok követték el. A nyomozók látókörébe került a három tokodaltárói gyanúsított, akiket 2014. január 8-án gyanúsítottként hallgattak ki az esztergomi nyomozók. D. Péter, Sz. Gergely és L. József tokodaltárói lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

Sz. Gergelyt és L. Józsefet emellett közveszély okozása bűntett elkövetésével is gyanúsítja a rendőrség. A három gyanúsítottat – őrizetbe vételét követően – kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

 

/KEMRFK/

(forrás)