Holnap temetik a Rám-szakadékban lezuhant tűzoltót - útlezárások lesznek
Bulvár
2013. nov. 7.

<p style="text-align: justify;">Katonai tiszteletadás mellett helyezik örök nyugalomra a Dorogi Városi Temetőben Kövecs Gergő tűzoltót, aki november 1-én mentés közben halálos balesetet szenvedett a Rám-szakadékban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF).</p>

A temetés időpontjában, vagyis délután egy órakor az ország valamennyi hivatásos tűzoltó parancsnokságán megemlékeznek elhunyt bajtársukról a szolgálatban lévő tűzoltók: a laktanya elé kiállnak a járművek és megszólalnak a szirénák.  Kövecs Gergőt az OKF főigazgatójának javaslatára a szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismeréseként hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő a belügyminiszter.

 

A tűzoltóhadnagy múlt pénteken halt hősi halált, amikor egységével kirándulók segítségére sietett. A Rám-szakadékban hárman kerültek bajba, az Esztergomban szolgáló tűzoltó éppen kikötési pontot keresett mentőkötele számára, amikor megcsúszott és a mélybe zuhant. A belső vizsgálat megállapította, hogy a tűzoltó nem követett el szakmai hibát.

 

A megemlékezés méltó lebonyolításának biztosítása érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korlátozza a Dorogon áthaladó járműforgalmat.

 

2013. november 8-án 11 óra 45 perc és 15 óra között a rendőrség a Dorog felé közlekedőket Tátnál letereli a 117. számú útra, míg a főváros felől érkezőket a 10. számú főútról szintén a 117. számú útra irányítja.

 

2013. november 8-án 11 óra 45 perc és 15 óra között a rendőrség teljes szélességében lezárja Dorog belterületén a 10. számú főút Gorkij és a Mária utca közötti szakaszát. A járműveket a rendőrök a párhuzamos utakra tereli.

/MTI -  /KEMRFK//

(forrás)