Meggyes Tamásnak távoznia kell a közéletből
Közélet
2013. okt. 22.

<p style="text-align: justify;">Az Együtt-PM szerint a parlamentnek fel kell függesztenie a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogát, és a kormánypárti politikusnak távoznia kell a közéletből.</p>

Szilágyi László, az Együtt-PM színeiben politizáló független képviselő kedden azt mondta, üdvözlik, hogy a "Fidesz végre kiadta a kilövési engedélyt Meggyes Tamásra", csak azt nem értik, hogy mi tartott ilyen sokáig. Polt Péter legfőbb ügyész jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél a fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

 

Hozzátette, számításaik szerint Meggyes Tamásnak eddig tíz mentelmi ügye volt, de egyik esetben sem függesztették fel a mentelmi jogát. Most viszont egy közvádas ügyről van szó, amikor a parlament nem nagyon tehet mást, mint a szokásjognak megfelelően megteszi ezt – jelentette ki.

 

Szavai szerint a volt esztergomi polgármesternek ebben a ciklusban nem volt érdemi felszólalása az Országgyűlésben, ezért a városnak és környékének "nincsen képviselete". Szilágyi László arról is beszélt, hogy Meggyes Tamás "csapatával együtt" gátolta az esztergomi önkormányzat munkáját és eladósította a települést.

 

/MTI/

(forrás)