Elköltötte az idősek rezsipénzét – vádemelés indul ellene
Bulvár
2013. okt. 18.

<p style="text-align: justify;">Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 41 éves kesztölci asszony ellen. Négyen is feljelentést tettek ellene a rendőrségen, miután rájöttek, elköltötte a rezsire félretett pénzüket.</p>

A gondozásra, segítségre szoruló idős sértettek a villany, gáz- és vízfogyasztás ellenértékét havonta kikészítették a „sárga csekkekkel” együtt. A gyanúsított adta fel nekik a postán, maguktól ugyanis ezt nem tudták volna megtenni.

 

2012. szeptember és december között semmi probléma nem volt az elszámolással. A befizetést igazoló szelvénnyel és a visszajáróval is el tudott számolni a segítő. 2013 januárjában és februárjában azonban a sértettek a megszokottól eltérő csekkeket kaptak vissza. A posta körbélyegzője helyére egy grafit ceruzával másolt lenyomat került. Ezt azután vette észre egyikük, hogy tartozás miatt felszólító levelet kapott a közüzemi szolgáltatóktól. Nem értette a dolgot, hisz a befizetést igazolni tudta, ezért jobban szemügyre vette a visszaigazoló szelvényt.

 

 Közelről megnézve jól látszódott rajta a hamisítás. A sértett feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök 2013. március 3-án előállították H-né P. Veronkát a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ellene folyó büntetőeljárást a rendőrség befejezte, és vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

/KEMRFK/

(forrás)