Elhunyt Pálos Imre mérnök, sportvezető, újságíró
Sport
2013. okt. 17.

<p style="text-align: justify;">74 éves korában elhunyt a múlt hétvégén Pálos Imre mérnök, sportvezető, újságíró, a megyei és az Esztergomi Iparkamara egykori ügyvezetője.</p>

Pálos Imre 1940. június 28-án,  Kassán született. Gyulán járt iskolába, ahol a helyi asztaltenisz csapatban csapatbajnoki és egyéni bajnoki címeket is szerzett. A Miskolci Műszaki Egyetemen folytatta tanulmányait, melyek közben a helyi NB 2-es MEAFC-ben játszott játékosként és csapatkapitányként is. Főiskolai évei során több bajnoki címet is szerzett a csapatnak. 1964-ben, végzett mérnökként került Esztergomba, a Labor Műszeripari Művekbe, ahol 1967-től a helyi sajtóélet sporttudósítójaként működött és a Labor MIM Vasas spotegyesület titkára is lett.

Több éves titkári munkája mellett 1973-tól a MIM Vasas birkózó szakosztály vezetését is ellátta, egészen a Labor MIM 1994-es megszűnéséig. Hatalmas szerepe volt az Esztergomi Birkózó Sportegyesület megalapításában, amit aztán elnökként 15 éven ét vezetett. Mindeközben az 1992-es év decemberétől Esztergomi, majd 1995-től a Megyei Kereskedelmi és Ipari kamara ügyvezetőjeként dolgozott.

1986 és 2006 között az Esztergom és Vidéke hetilap munkatársaként tényszerű, és élvezetes tudósítások tömegét írta a labdarúgás, kézilabda, birkózás, torna, úszás, tömegsport, rugby, kispályás labdarúgás, természetjárás és atlétikai sporteseményekről. A sportújságírás megszállottjaként írásaiért már 1973-ban Esztergomért emlékérmet kapott.

2013 februárjában a városban végzett, több mint ötven éven át tartó kiemelkedő sportteljesítményéért Esztergom Sportjáért Életműdíjjal tüntették ki.

 

(forrás)