Meggyest nem lepné meg a gyanúsítás
Közélet
2013. okt. 15.

<p>Meggyes Tamás szerint <span>"a politikai megrendelések nem ismeretlenek az igazságszolgáltatásban, csak azt nehéz eldönteni, hogy ki rendeli meg ezt: az ellenségeink vagy a barátaink".</span></p>

Mindezt az Aranyszárny életbiztosítások kapcsán nyilatkozta a Népszavának, ugyanis a lap információi szerint Knapp János Pált és Németh Józsefet hűtlen kezeléssel gyanúsítják, amiért az önkormányzat szakbizottságának döntése alapján a város fejenként mintegy havi 20 ezer forint értékben megtakarítással vegyes életbiztosítást fizetett nekik 2007-2010 között közpénzből, de a kedvezményezettek ők voltak.

Az önkormányzat illetékes bizottságának két tagját ugyanezért bűnsegédlettel gyanúsítják. Az iratismertetés után az ügyészségnek legfeljebb 60 napja van arra, hogy vádat emeljen, de a döntés lehet vádejtés illetve nyomozás folytatására irányuló határozat is - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Nem lepődne meg, ha őt is meggyanúsítanák - mondta lapnak Esztergom volt fideszes polgármestere.

Az Országgyűlés honlapján egyelőre nincs nyoma, hogy a közvádas ügyben kikérték volna Meggyes mentelmi jogát, akit meggyanúsítani sem lehet addig. Szemben a magánvádas - például rágalmazási - perekkel, közvádas ügyekben az általános gyakorlat szerint kiadják a képviselőket. Meggyest ez nem lepné meg, de előre közölte: az ügyben "semmilyen jogsértés nem történt, de még etikailag sem kifogásolható", mert "akár jutalomként is felvehettük volna az összeget". Ha ebből mégis "ügy" lesz, szerinte annak tudható be, hogy "a politikai megrendelések nem ismeretlenek az igazságszolgáltatásban, csak azt nehéz eldönteni, hogy ki rendeli meg ezt: az ellenségeink vagy a barátaink".

A teljes cikk itt olvasható: http://nepszava.hu/cikk/1000600-meggyest-nem-lepne-meg-a-gyanusitas/

(forrás)