Pedagógusnapot tartott a Múzeumok őszi fesztiválja
Kultúra
2013. okt. 13.

<p style="text-align: justify;">Európában egyedülálló módon a Múzeumok őszi fesztiválja keretében egy teljes napot a pedagógusoknak szántak a szervezők.</p>

Pénteken sok múzeum összesen több mint 90 féle programmal várta a pedagógusokat, meghosszabbított nyitva tartással. A tematikus nap célja az volt, hogy bemutassák a pedagógusoknak azokat a programokat, amelyekre később elvihetik a diákokat is. Ezek zömmel látványos, interaktív, valós helyzeteket feldolgozó, sokszor a drámapedagógia eszközeit használó tevékenységek voltak. A középiskolások kötelező közösségi munkavégzésére is különböző lehetőségeket kínálnak ezek a tevékenységek.

A pedagógusok számára sok múzeum "fordított napot" is szervezett, ezek közé tartozik az esztergomi Duna Múzeum, a Hajósi Barokk Kastély, a budapesti Szépművészeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum is. A Múzeumok őszi fesztiváljának programjairól a www.oszifesztival.hu weboldalon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.

/MTI-Hírszerk/

(forrás)