Tartós munkanélkülieket segítő program indult a megyében
Gazdaság
2013. szept. 10.

<p>Ötven év feletti, alacsony iskolai végzettségű és tartósan munka nélkül lévő álláskeresők foglalkoztatásának támogatására indított programot 200 ember részvételével a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ - tájékoztatta a szervezet igazgatója kedden az MTI-t.</p>

Pákozdi Szabolcs elmondta, a megyében a regisztrált álláskeresők 80 százaléka egy éven belül elhelyezkedik, számuk lassan, de folyamatosan csökken. Eközben a tartósan munka nélkül lévők között növekszik az alacsony iskolai végzettségűek száma, 44 százalékuk pedig 50 év feletti, ezért a foglalkoztatásuk segítésére 100 millió forintos keretösszeggel indítottak programot. Ebben az álláskeresőket felkészítik a munkába állásra, a munkaadók pedig négy hónapig tartó bér- és járuléktámogatást kapnak legfeljebb fejenként 125 ezer forintig, cserébe pedig  vállalniuk kell két hónap továbbfoglalkoztatást.
A 200 főnek lehetőséget kínáló program forrásait a Nemzeti Foglalkoztatási Alap biztosítja, a munkaügyi központ pedig vizsgálja a támogatás hasznosulását, hogy az álláshoz juttatott személy a kötelező foglalkoztatási határidők után is meg tudta-e őrizni munkahelyét.

MTI

(forrás)