Hátizsákban és triciklin érkezik Esztergomba a Google
Kultúra
2013. aug. 22.

<p>Igyekeztünk mindig beszámolni arról, hogy mikor járják a várost a Google Street View képeit készítő autók. Most az autóval megközelíthetetlen helyekre hátizsákkal és triciklivel tér vissza a keresőóriás.</p>

Sajtótéjékoztató a Halászbástyában MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Google-nek a Magyar Turizmus Zrt. és a helyi önkormányzatok is segítettek egy olyan település- és látnivalólista összeállításában, amin a jelek szerint Esztergom is szerepel. A képeket vagy triciklivel vagy egy tizennyolc kilós hátizsákra szerelt gömbpanorámát készítő kamerával készítik, még az ősz beállta előtt.

A Google bejárás-adatbázisa szerint Esztergom mellett olyan helyekre is visszatérnek, mint a Balaton, Aggtelek, Hortobágy, Fehérvárcsurgó, Kőszeg, Hévíz, Fertőd, Gödöllő vagy Siklós. A megyében Esztergomon kívül még Tata szerepel a listán.

Júliusban a Bottyán híd még leküzdhetetlen akadálynak számított

A nyár elején alighanem nehézséget okozott az autóknak a Szenttamáson való navigálás, a Gesztenye fasoron sem tudtak végigmenni, ám olyan képek készültek, amin látni, hogy az Erzsébet parkba behajtottak. Gyalogosan nem jelenthet akadályt a Széchenyi tér, a Kis-Duna sétány lezárt szakasza és a Bazilika környéke sem

Az elkészült fényképeket pár hónap múlva teszik elérhetővé az interneten. A Google ezzel a technológiával a pompeji romokról, a világ legmagasabb épületéről, a Burdzs Kalifáról, a Grand Canyonról, a Stonehenge-ről is készített már képeket.

 

Akinek fogalma sincs, hogy miről szólt ez a cikk, archívumunkban olvashat a Google Street View-ről.

(forrás)