Ismét lezárták a pilismaróti erdészeti utat
Környezetünk
2013. jún. 22.

<p style="text-align: justify;">A dunai áradás levonulása után Pilismarót és Dömös települések ismét megközelíthetők a 11-es főúton. A közút megnyitásával párhuzamosan a Pilisi Parkerdő Zrt. megszűntette az erdészeti út ideiglenes megnyitását, amelyen keresztül tizenhárom napig zajlott a települések alapvető ellátása. </p>

 

Az árvíz levonulása és a 11-es főút megnyitása után a Pilisi Parkerdő Zrt. lezárta a közforgalom elől azt az erdészeti utat, amely tizenhárom napon keresztül Pilismarót és Dömös települések egyetlen megközelítési lehetőségét jelentette.

 
A közel két hetes időszakban az erdőgazdaság munkatársai a helyi rendőrség segítségével irányították a napi 5-600 jármű áthaladását a mintegy 10 kilométeres útszakaszon. Az ún. Hoffman-kunyhói úton bonyolódott az árvízi védekezés forgalma, ami nem egy esetben nehéz gépjárművekből álló konvojok áthaladását jelentette. Szintén ezen az úton érkezett az élelmiszer, a posta és az egyéb alapvető ellátás is a két településre, melyek lakosai is az erdei úton keresztül juthattak ki a közúton nem megközelíthető településekről.
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai már a megnyitás előtti napokban több napon át dolgoztak az út járhatóvá tételén, levágták a belógó ágakat, 56 tonna zúzalék felhasználásával kijavították a nagyobb kátyúkat. A javítás az elmúlt két hét erős forgalma, különösen a nehéz gépjárművek közlekedése miatt ismét szükséges lesz, ezért az erdőgazdaság arra kéri a térségbe induló kerékpáros turistákat, hogy fokozott figyelemmel, az útépítésre számítva, a 30 km/h-s sebességkorlátozást betartva közlekedjenek az útvonalon.
 

Pilisi Parkerdő

(forrás)