Tévedés után bosszút állt az esztergomi Fidesz
Közélet
2013. jún. 21.

<p style="text-align: justify;">Az árvíz utáni első testületi ülésen Esztergomban folytatódott az immár szokásos Meggyes-féle bosszúhadjárat. A lakosok, és köztük a polgármester is azt remélte, hogy az emberfeletti erővel közösen leküzdött árhullám levonulása után a hétköznapok is inkább az összefogásról és együttműködésről szólnak majd. Azonban akik ezt gondolták, tévedtek. A csütörtök délután 5 órától péntek hajnali kettőig tartó ülésen újra akadtak említésre méltó elemek, például amikor Meggyes Tamás országgyűlési képviselő (Fidesz) kijelentette, hogy: „veszélyes fegyver az aláírásgyűjtés”, vagy hogy „koherencia zavaros törvények” vannak Magyarországon.</p>

A legutolsó előterjesztésüket szinte az egész Fidesz-frakció aláírta, név szerint: Steindl Balázs, Meggyes Tamás, Kálmán Sándor, Pócsföldi József, Németh József, Ivanov Mihály és Petróczy Gyula. Ezt a határozati javaslatot érdemes lenne szó szerint idézni, melyet természetesen meg is szavaztak, azonban röviden összefoglalva a dokumentum arról szól, hogy a testület felhatalmazza Meggyes Tamás képviselőt arra, hogy Dr. Dobránszky Tamás Ügyvédi Irodával 200 ezer forintért kössön szerződést arra vonatkozóan, hogy Tétényi Évával szemben fizetési meghagyásos eljárást bonyolítson le.

 

Akik követik az eseményeket, azok tudják, hogy még 2011. szeptember 1-én az esztergomi fideszes többség arra kötelezte a polgármestert, hogy a saját vagyonából fizesse meg a Közbeszerzési Tanács által az Önkormányzatra kiszabott bírságot, igazgatási díjat és ügyvédi költséget, mindösszesen 1 millió 170 ezer forintot. Az Önkormányzat egyébként már két évvel ezelőtt átutalta az Államkincstárnak ezt az összeget. A szóbanforgó közbeszerzés az esztergomi Élményfürdő üzemeltetésére kiírt pályázat volt. A bírságot azért szabták ki, mert az aláírás nem történt meg időben, mivel Tétényi Éva széleskörű szakmai konzultációt folytatott annak érdekében, hogy az Önkormányzat számára előnytelen szerződést mily módon lehetne megakadályozni. Az Önkormányzatnak az Élményfürdő üzemeltetéséből nem hogy bevétele, hanem évi 80 millió forint kiadása származik. Magyarul, az Önkormányzat (három év alatt) 240 milliós vállalt „állagmegóvó kiadásaival” szemben áll az egy millió forintos bírság, melyet most bosszúból, utólag a polgármesteren kívánna a Meggyes-csoport behajtani.

Esztergom, 2013. június 21.

 

Váczy-Hübschl István

sajtófőnök

(forrás)