Retkes János a Magyar Közösség Pártjának párkányi vezetője mondjon le trafik mutyijairól!
Közélet
2013. máj. 29.

<p>Retkes János, hivatalosan szlovák állampolgár, párkányi lakos, Dunamocson van víkendháza, de Budapesten is van lakása, hiszen sokat tartózkodik a Fidesz székház árnyékában.</p>

Az esztergomi Fideszes képviselők közül: Pál Györgynek, Zoltai Dánielnek, Steindl Balázsnak jó barátja, együtt harangoznak, esetleg zászlót húznak fel, amelyen megjelenik dr. Völner Pál államtitkár is. A magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok, sikeresen működnek a körzetben, hiszen Pál Györggyel az esztergomi élményfürdő úszómesterével, a Pézsa Tibor Sportcsarnok igazgatójával, több üzlet tulajdonosával a határok feletti gazdasági „átjárás” nekik, eredményesen megvalósult. Itt, van gyarapodás!

Retkes János trafik-pályázaton nyert Esztergomban, Táton, Pilismaróton. A trafikok helyét együtt keresik Pállal.

A Magyar Közösség Pártja alapszabályzatában a II. fejezet, 2. §. Alapvető eszmék, célok és feladatok, 1. és 2. bekezdésében a következők szerepelnek:

"1. A Magyar Közösség Pártja (továbbiakban a párt) a kereszténység és a humanizmus eszméjét, valamint hagyományait, a demokrácia és a pluralizmus elveit, az egyéni szabadságjogokat, a magántulajdon sérthetetlenségét, a jogállamiságot, az egyéni, valamint csoportjogokat és a szubszidiaritáson alapuló önkormányzatiság és regionalizmus eszményét valló politikai párt.

2. A párt alapvető célja egy olyan hatékony politikai érdekképviselet kialakítása és működtetése, amely a Szlovákiában élő magyarok és más kisebbségek megmaradása és gyarapodása feltételeinek kialakításáért tevékenykedik. A párt alapvető feladatának tartja, hogy fejlessze Szlovákia azon régióit, ahol magyarok élnek, és hozzájáruljon az ország leszakadó régióinak felzárkóztatásához."

 Retkes János, igazán keresztény és humanistához illően járt el a trafikbotrány mutyijával.

 Kisemmizve például azt az esztergomi beteg, rokkant nyugdíjast, aki ebből élt, ez volt az anyaországi megélhetése. Retkes nem szegény ember, nem szorul erre rá, sem Esztergomban, sem Táton, sem Pilismaróton.

A sorok írója Felvidéken (Szlovákiában) élő magyar (pártonkívüli), aki Retkes helyett, bocsánatot kér az esztergomiaktól, az anyaországi magyaroktól! Retkesnek, ez lehet a fizetsége, a felvidéki szavazatokért.

Jelenleg így néz ki a “hatékony politikai érdekképviselet” az MKP és a Fidesz között. Ez a magyarság „képviselete”, de inkább a számító megvétele Felvidéken (Szlovákiában).

 Esztergomiak, Tátiak, Pilismarótiak, Magyarok, még egyszer elnézést!

 Kanička Tibor

Nánai lakos

(Nagyapám 1944 –ben, Esztergomban, a postánál dolgozott, az akkori harcok közben tönkre ment a telefonvonal, kiment a társával megcsinálni, találat érte. A Magyar Posta saját halottjának tekintette, eltemetette tisztességgel.)

 

(forrás)