Beköltöztek a betörők a hétvégi házba Tokodon
Bulvár
2013. máj. 9.

<div>
<div>
<p>Betöréses lopás elkövetésével gyanúsítja a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 23 éves M. Zoltánt és a 18 éves R. Dávidot. A két dorogi férfi 2012. január 12-én behatolt egy tokodi hétvégi házba, majd ott három napon át evett és ivott. Mikor távoztak, a nyaralóban talált műszaki cikkeket is magukkal vitték. </p>
</div>
</div>

A két gyanúsítottat 2013. február 12-én fogták el a dorogi nyomozók. Gyanusítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését, M. Zoltán többet is. Elmondta, hogy 2012. október 25-én a kerítésen keresztül bemászott egy dorogi telephelyre, majd az egyik melléképületből kézi szerszámokat, kis gépeket tulajdonított el. Elismerte, hogy korábban is járt már ugyanott. A hónap elején egy kerékpárt is eltulajdonított onnan.  

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya R. Dáviddal szemben – szabadlábon hagyása mellett – kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett, valamint magánlaksértés bűntettének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg M. Zoltánnal szemben – őrizetbe vétele mellett – üzletszerűen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett, üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség, valamint magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrség a nyomozást befejezte és vádemelési javaslattal küldi meg az ügyészségnek.

KEMRFK

(forrás)