Újabb kábítószer-kereskedő őrizetben
Bulvár
2013. febr. 6.

<div>
<div>
<p>Kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 21 éves dorogi férfival szemben, akit 2013. február 5-én fogtak el a dorogi rendőrök. Az üggyel összefüggésben további hét személyt állítottak elő a rendőrök bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.</p>
</div>
</div>

Nagyszabású bűnügyi akció keretén belül fogtak el és állítottak elő hat személyt a rendőrök 2013. február 5-én Dorogon, miután felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztottak. A velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt kettejük esetében pozitív eredményt mutatott. Ellenük büntetőeljárást indított a rendőrség.

A tanúk meghallgatása és a gyanúsítottak kihallgatása során a nyomozók azonosították azt a férfit, akitől a fiatalok a drogot vásárolták. A rendőrök épp akkor érkeztek meg a drogkereskedő lakására, mikor a férfi kábítószergyanús anyagot adott el ismerőseinek. A 21 éves fiatalembert a helyszínen elfogták, majd előállítását követően őrizetbe vették. A lakásban tartott házkutatás során 400 darab, feltehetően extasy tablettát, nagyobb mennyiségű fehér port, ismeretlen eredetű növényi származékot találtak a nyomozók. Előkerültek olyan értéktárgyak is, melyekkel a gyanú szerint a fogyasztók fizetettek a kábítószerért.

A Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – őrizetbe vétele mellett – kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen és kezdeményezte előzetes letartóztatását.  

 

                            Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

(forrás)