Bubik István-emlékévet tartanak az esztergomi ferencesek
Kultúra
2013. febr. 1.

<p><span id="ctl05_lbLead"> Bubik István-emlékévet tartanak az esztergomi ferencesek - írta az mno.hu pénteken.</span></p>

Pindroch Csaba színész csütörtök este a Class Kultúra című rádióműsorban jelentette be: Bubik István-emlékévet tartanak az esztergomi ferences gimnáziumban annak tiszteletére, hogy a színművész ötvenöt éve született, és halálának tizedik évfordulója lesz idén novemberben.
    Mint mondta: a ferences gimnázium színpadán kezdte pályáját Bubik István, aki az iskolának és neki is nagy példaképe. Hozzátette továbbá, hogy terveik szerint azt a színpadot, amelyet a tornateremben minden évben novemberben összeácsolnak, Bubik István-színpadnak keresztelik majd.
    Az mno.hu hírportálnak a tervet kezdeményező Pindroch Csaba azt mondta: egykori diáktársukra, Bubik Istvánra mindig úgy tekintettek, mint egy idolra.
    "Sokkal több volt ő az ott tanulóknak, mint színész. Testvérüknek, barátjuknak érezték a tragikusan elhunyt színművészt, akinek mindig nyitva volt az öltözője a diákok előtt" - fogalmazott a színész.
    Az iskola igazgatója, az ötletgazda diákszövetség elnöke, Tokár János kiemelte: Bubik István nyíltszívű, őszinte, igazi "frankás" srác volt, ezért nagyon örül a kezdeményezésnek.
    Az ünnepi névadást a tervek szerint a Franka Színkör következő előadása alkalmával tartják majd - írta az mno.hu.

 

MTI

(forrás)