Pitbull-támadás Kertvárosban
Bulvár
2012. okt. 25.

<div>
<div>
<p>Négy személyt, köztük egy 11 éves kisgyermeket támadott meg egy harci kutya Esztergom Kertvárosban. Súlyos sérülésekkel szállította őket kórházba a mentő 2012. október 25-én kora este.</p>
</div>
</div>

A gyermeket bántotta először az eb egy családi ház udvarán. A kutya a főbérlő tulajdona, a kisfiú édesanyjával és nagymamájával él ott albérletben. Az állatokat gazdáik többnyire elzárják, ha elengedik őket, szólnak az albérlőknek, maradjanak lakásukban, nehogy bántsák őket a kutyák. Október 25-én kora este azonban az egyik mégis megmart négy embert, köztük egy 11 éves kisfiút. Ennek okát és a kutyatámadás körülményeit az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgája.

A gyermeknek édesanyja és nagymamája próbált segíteni, de ők sem bírtak az állattal, az őket is megtámadta és megmarta. Hallva segítségkérő kiabálást a szomszéd megpróbálta megfékezni az állatot, de a kutya ellene fordult. Hiába mászott fel egy kerítésre, a feldühödött állat lerántotta és marcangolni kezdte a lábát.

Az állatok gazdái ezt követően megfogták a kutyákat, majd további vizsgálat céljából átadták azokat a helyszínre érkező gyepmesternek. Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

(forrás)