Pincében raboskodott a Szeretgom csapata
Bulvár
2012. szept. 19.

<p>Persze csak egy játék kedvéért. A <em>Logical Room</em> egy olyan logikai társasjáték, ahol a résztvevőket rabul ejti egy titokzatos szoba, és ahonnan mindössze hatvan percük van kijutni különböző feladványok megfejtésével, kulcsok megtalálásával. Tegnap a Szeretgom egy kisebb „különítménye” is kipróbálta a szabadulós játékot. Élménybeszámoló egy belvárosi pincéből.</p>

Be kell vallanom, hogy nagyon izgatottan vártam a kedd estét, akkorra szólt a foglalásunk. A játék alapelvét már ismertem. Interneten rengeteg mutációja van, ahol az embernek a körülötte lévő tárgyak segítségével kell kijutni a bezárt szobából. Az „élőszereplős” változat pár nagyobb városban megjelent már Magyarországon is. Kellemes meglepetés volt, hogy itt, Esztergom belvárosában is nyílt egy ilyen hely.

A helynek a Lőrinc utcai egykori takarékpénztári bérpalota pusztán méreteivel is megadja a hangulatát. Miután a játék vezetői lekísérnek pincébe, és a hátunk mögött bezárul a vas ajtó, azt érezzük, hogy itt már a bőrünkre megy a játék. Mintha egy mozifilm kellős közepébe csöppentünk volna. Az embernek elsőre a Fűrész című film jut az eszébe. A szoba sarkában egy kijelzőn megindul az akciófilmekből ismert piros számokkal a visszaszámlálás, innentől kezdve egy óránk van minden kulcsot megtalálni, lakatot kinyitni, logikai feladványok láncolatát megfejteni, hogy megtaláljuk a kijutást jelentő utolsó kulcsot. Szinte minden használati tárgy a szobában újabb feladatot rejt, amikbe nem szeretnék részleteiben belemenni, hiszen nem akarom ezzel mások játékát tönkretenni, a titkokat felfedni.

Tájkép csata után

A négyfős társaságunknak kemény csapatmunkával sikerült alaposan felforgatni a szobát, és kiszabadulni valamivel az egy órás határidő előtt. Bár előzőleg alaposan utánaolvastunk a játéknak, tanulmányoztuk a honlapon szereplő képeket, hátha sikerül valami kapaszkodót találni a feladatokat illetőleg, a pincébe zárva, félhomályban, adrenalintól felpörgetve közel sem biztos, hogy egy számrejtvényt olyan gyorsan megfejtünk, mint otthon. Éppen ezért annál nagyobb élményt nyújt, amikor valamit sikerül dekódolni, kinyitni, megtalálni, összeszerelni, és annál édesebb a szabadulás pillanata.

UV-fényes szobasarok

 

A játéktól nem kell tartani, ez nem szellemvasút, ahol a cél az résztvevők ijesztgetése, hanem logikai feladat. Az izgalmat a feladatok megfejtése és a szoba hangulata adja, így bárki bátran kipróbálhatja. A játék csapatépítésnek tökéletes; családok, baráti társaságok, munkatársak egyaránt játszhatják. 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek, de tapasztalataink szerint elkél négy ember, hisz így is volt bőven mit csinálni mindenkinek az egy óra alatt.

A helyiséget 3-4 havonta teljesen átrendezik, ezért aki még az első szoba feladványait szeretné kipróbálni, az ne szalassza el a lehetőséget. Aki pedig már volt a Logical Room-ban, annak is nyújthat új titkokat a Lőrinc utca 6.

 

(forrás)