Fidesz: Tétényi Éva lemondására van szüksége Esztergomnak
Közélet
2012. szept. 3.

<p>Esztergom számára nem egy újabb adósságrendezés nyújt megoldást a fennálló gondok kiküszöbölésére. Még akkor sem, ha Tétényi Éva polgármester, csak és kizárólag ebben látja a kiutat abból a gazdasági helyzetből, amelybe a 2010-ben felelőtlenül megindított adósságrendezéssel taszította Esztergomot.</p>

Tétényi számára a jelek szerint semmiféle más megoldás nem létezik, mint az egymás utáni adósságrendezési eljárások elindítása. Ahogy az a 2012. augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen egyértelműen kiderült: még akkor is, ha semmiféle kiküszöbölhetetlen oka sincs erre.

Mint ismeretes, a polgármester asszony határozati javaslatot nyújtott be a testület elé, melyben kéri az adósságrendezési eljárás újbóli elindítását, egy konkrét - 90 napon túli - tartozás miatt.

Tétényi Éva az említett, a Reneszánsz Zrt.-vel szembeni tartozásra hivatkozva - miszerint az elérte a 90 napot meghaladó fizetési kötelezettséget - jelentette ki, hogy egy újabb adósságrendezési eljárás elkerülhetetlen, valamint azt állította, hogy ő mindent elkövetett a helyzet megoldására.

Tétényi Éva állításairól azonban a testületi ülésen kiderültek, hogy hamisak. A polgármester asszony eljárása a hitelező Reneszánsz Zrt.-t is megdöbbentette, mivel elmondásuk szerint többször jelezték neki a részletfizetés elfogadására való hajlandóságukat. Tétényi Éva azonban ezzel nem volt hajlandó foglalkozni. A Reneszánsz Zrt. ennek ellenére frakciónkkal egyeztetve hajlandó volt a fennálló ok megszüntetésére, vagyis a fizetési meghagyását visszavonta és felvetette a részletfizetés feltételeire vonatkozó tárgyalások megindításának lehetőségét.

A fentiekből egyértelműen kiderül, Tétényi Éva számára kizárólag saját politikai ambíciói számítanak és nem érdekli őt a város gazdasági helyzete és a város lakóinak sorsa!

Manapság egy esztergominak sem kell bemutatni, hogy milyen következményekkel járt a 2010 novemberében elindított adósságrendezés, elég csak az elmaradt segélyekre, szociális juttatásokra, közmunka programra gondolni, vagy a megnyert, de le nem hívható pályázati összegekre, (utóbbi Esztergom esetében több száz milliós összegre becsülhető), vagy arra a számos munkahelyre, ami megszűnt emiatt.

Városunk polgármestere folyamatosan bizonyítja a város vezetésére való alkalmatlanságát. Tétényi számára a valós munkavégzésnél fontosabbnak tűnik folyamatos szereplési kényszerének kiélése, ezért frakciónk felszólítja őt, hogy a város működésének érdekében mondjon le polgármesteri megbízatásáról!



A hivatkozott képviselő-testületi ülésről készült videó itt található.


Az említett napirend a 45. percnél kezdődik és a felvételen 1 óra 17 perc környékén szavaznak arról, hogy Zoltai Dániel beszélhessen. Felszólalása és az utána elhangzó polgármesteri riposzt önmagáért beszél.

Esztergomi Fidesz frakció

(forrás)