Fidesz: Tétényi Éva lemondására van szüksége Esztergomnak

Fidesz: Tétényi Éva lemondására van szüksége Esztergomnak

2012. 09. 03. 12:51

Esztergom számára nem egy újabb adósságrendezés nyújt megoldást a fennálló gondok kiküszöbölésére. Még akkor sem, ha Tétényi Éva polgármester, csak és kizárólag ebben látja a kiutat abból a gazdasági helyzetből, amelybe a 2010-ben felelőtlenül megindított adósságrendezéssel taszította Esztergomot.

Tétényi számára a jelek szerint semmiféle más megoldás nem létezik, mint az egymás utáni adósságrendezési eljárások elindítása. Ahogy az a 2012. augusztus 31-i képviselő-testületi ülésen egyértelműen kiderült: még akkor is, ha semmiféle kiküszöbölhetetlen oka sincs erre.

Mint ismeretes, a polgármester asszony határozati javaslatot nyújtott be a testület elé, melyben kéri az adósságrendezési eljárás újbóli elindítását, egy konkrét - 90 napon túli - tartozás miatt.

Tétényi Éva az említett, a Reneszánsz Zrt.-vel szembeni tartozásra hivatkozva - miszerint az elérte a 90 napot meghaladó fizetési kötelezettséget - jelentette ki, hogy egy újabb adósságrendezési eljárás elkerülhetetlen, valamint azt állította, hogy ő mindent elkövetett a helyzet megoldására.

Tétényi Éva állításairól azonban a testületi ülésen kiderültek, hogy hamisak. A polgármester asszony eljárása a hitelező Reneszánsz Zrt.-t is megdöbbentette, mivel elmondásuk szerint többször jelezték neki a részletfizetés elfogadására való hajlandóságukat. Tétényi Éva azonban ezzel nem volt hajlandó foglalkozni. A Reneszánsz Zrt. ennek ellenére frakciónkkal egyeztetve hajlandó volt a fennálló ok megszüntetésére, vagyis a fizetési meghagyását visszavonta és felvetette a részletfizetés feltételeire vonatkozó tárgyalások megindításának lehetőségét.

A fentiekből egyértelműen kiderül, Tétényi Éva számára kizárólag saját politikai ambíciói számítanak és nem érdekli őt a város gazdasági helyzete és a város lakóinak sorsa!

Manapság egy esztergominak sem kell bemutatni, hogy milyen következményekkel járt a 2010 novemberében elindított adósságrendezés, elég csak az elmaradt segélyekre, szociális juttatásokra, közmunka programra gondolni, vagy a megnyert, de le nem hívható pályázati összegekre, (utóbbi Esztergom esetében több száz milliós összegre becsülhető), vagy arra a számos munkahelyre, ami megszűnt emiatt.

Városunk polgármestere folyamatosan bizonyítja a város vezetésére való alkalmatlanságát. Tétényi számára a valós munkavégzésnél fontosabbnak tűnik folyamatos szereplési kényszerének kiélése, ezért frakciónk felszólítja őt, hogy a város működésének érdekében mondjon le polgármesteri megbízatásáról!A hivatkozott képviselő-testületi ülésről készült videó itt található.


Az említett napirend a 45. percnél kezdődik és a felvételen 1 óra 17 perc környékén szavaznak arról, hogy Zoltai Dániel beszélhessen. Felszólalása és az utána elhangzó polgármesteri riposzt önmagáért beszél.

Esztergomi Fidesz frakció

választópolgárok

2012. 09. 04. 7:59

T. Fidesz frakció!

Köszönöm a videót, megnéztem. Nem csak az adott szakaszt, hanem az egészet. Elötte is már szarul aludtam, utána már végkeppen nem. Miért? Mert annyira kiakadtam maguk embert megvetö pofátlan magatartásától. Hogy van képe ennek a frakciónak még egyáltalán a testületi ülésere bemerészkedni. Steindl tetsbeszéde nekem elég sokat elárult, egész idö alatt. Föleg az ajánlott szekvencia idején nagyon de nagyon ideges volt, még fel is ugrott, annyira feszült. Ö tudja miért, és ennek a feszültségnek nem Tétényi Önök által gúnyosnak nevezett stílusa. Habár lehet. Mert Önök azt hitték ez a h...... p...... elöbb utóbb majd megunja, visszalép, és szabad a pálya. Mert eleinte még azt hitték, hogy esetleg majd megint teljes körben a Fidesz nyer. Most meg érzik, tudják, hogy elúszott a renomé, a becsület. Most maszatolnak ide-oda, tólják a teletaligát és remélik a végük elkerülését. Hála Istennek minden nap elteltével a lakósság rájön, hogy maguk mekkora nagy tetvek. Mindezt tetözi, hogy magukat még az Orbán kormány is fulladni hagyja, Meggyes itt is "jó munkát" végzett. Kellemes vonaglást!

2012. 09. 03. 20:18

"A fentiekből egyértelműen kiderül, Tétényi Éva számára kizárólag saját politikai ambíciói számítanak és nem érdekli őt a város gazdasági helyzete és a város lakóinak sorsa!"

Gazdasági helyzet romlása: -70 millió szentistvános tanároknak

Város lakóinak sorsa: aszongya cirka 360 gyerek plusz a tanárok megkárosítása

Szerintem nincs miről beszélnünk, vagyis nagyon is van... Mondjuk kezdődhetne a Zoltai Dániel-féle explicite meghirdetett új politikai kultúra egy halkan elrebegett bocsánattal, elnézéssel vagy mit tudom én mivel, csak ne a levegőben függő, egyoldalról megalapozott kijelentésekkel...

http://egomilabor.postr.hu/szent-istvan-gimnazium-a-varos-temetetlen-halottja

 

2012. 09. 03. 19:56

Ez meddő olyan mint ami ebben a szép város lakói felett történik!


2012. 09. 03. 19:50

Ich spreche manchmahl Deutsch - az idő kevés az óra ketyeg! Valaki tudja hogy ha az adósságot maga előtt görgeti a város mi fog történni!

2012. 09. 03. 19:44

Igen, a JÓ VEZETŐK! De hol volt itt  a jó vezető?

2012. 09. 03. 19:28

Olvasom a mai híreket vészforgatókönyvek a SUZUKINÁL és ekkor milesz vagy ez is véreb téma! Az azért érdekes amikor egy csoport lehetetlen helyzetbe sodort egy várost egyszer csak megmentő pózban tetszeleg! Le vonni a tanulságot és esetleg más felé orientálódi talán ez lenne klappoló a mai állapotban!kicsit knapp az idő!

2012. 09. 03. 19:17

Nyilván "megmentené" Esztergomot, ha lemondana Tétényi Nevetés

A tíz géniusz hirtelen szívügyének tekintené a várost, lelkiismeretes munkába kezdenének, mert eddig nem tudtak dolgozni, mivel a 10 szavazatuk kevés volt egy ellen.

Ez még viccnek is rossz Király

2012. 09. 03. 19:00

Amikor valaki hitelt vesz fel nem arra játszik hogy úgysem kell vissza fizetni annak lejártakor itt pedig tíz évig ez történt. Már 2005-ben elhangzottak a figyelmeztetések akkor ezek az urak még nagyban Gyurcsányoztak nem volt idejük figyelni.Ma Tétényiznek mert Őt nem támogatja kormányuk mint Hódmezővásárhelyt hej de érdekes nemde! A drekket nem fordíto le mert ! egyertelmű.


2012. 09. 03. 18:06

Jó vezetők nem csinálnak hozomra adósságot azután nem kenik másra a drekket!

2012. 09. 03. 17:15

Ki tudja hogy a RENESZÁNSZ RT kinek az érdekeltségi körébe tartozik/ Margit hídi rekonstrukció/ ez lehet az igazi magyarázat! A többi FIDESS trükk között ez is elmegy!

Törölt felhasználó #3155

2012. 09. 03. 17:11

Aranyos az esztergomi Fidesz frakció! Vádaskodik, alkalmatlannak tartja Tétényi Évát a feladatára, de még sem akarja eltávolítani a posztjáról!
Hiába az a kutya föníciai találmány nem engedi szegényeket!
A szükség nagy úr ugyebár!
Gyáva egy társaság, és kisstílű! Na ja, hát Fideszesek!

2012. 09. 03. 15:09

Ne akarjon senkit lemondatni az önkormányzati fidesz frakció, amíg nem beszél közleményében Meggyes Tamásról és bűneiről! Pofátlanság egyáltalán megszólalniuk, szeptemberben minden jóérzésű esztergomi a Szent István Gimnáziumra gondol, meg Meggyesre él felmenőire...

-Heer Ádáméknek és egy fiatal csapatnak csak akkor van esélye, ha elhatárolódna Meggyestől és bizony a Steindl-Zoltai-Pál frakciótól is! Mert ő velük csak bukás lesz!

 

Kovács Géza

2012. 09. 03. 13:42

Szvsz pontosan olyan felesleges, hangulatkeltő és meddő próbálkozás Tétényi Évát lemondásra felszólítani, mint ahogyan az is telejsen felesleges, hogy a polgármester asszony minden testületi ülésen megpróbálja önfeloszlatni a testületet! :)

Tétényi sosem fog lemondani! Akkor és csak akkor "válna meg" a tisztségtől, ha abban a pillanatban mártírrá válhat, akit "eltaposott a  fidesz gőzhenger".

Tétényi mártírrá szeretne válni!

Adjátok meg neki a lehetőséget...

2012. 09. 03. 13:28

Ha figyelmesen olvasom, akkor arra a következtetésre jutok, hogy a fideszesek megint hazudnak! Pontosabban következetesen valótlant állítanak, igaz párttagok módjára követik stilusukban a vezetőiket!! Mert a kommunisták után immár a fideszesek is valamiféle különleges anyagból lettek gyúrva, hisz ugyan azon köpönyeg alól bújtak ki ők is, mint dicső ideológiai elődeik!

2012. 09. 03. 13:06

Aztán jött a csősz, és mindenkit kizavart az erdőből! :)