NIF: jól haladnak a Budapest-Esztergom vasútvonalon a felújítások
Gazdaság
2012. aug. 24.

<p>Jól haladnak a Budapest-Esztergom és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon a pályafelújítások az Új Széchenyi Terv keretében - hangsúlyozta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője pénteken a két vasútvonal forgalmi változásait ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.</p>

Emlékeztetett arra, hogy a 85 százalékban az Európai Unió és 15 százalékban hazai forrásból zajló Budapest-Székesfehérvár vasútfelújítás 55 milliárd forintba, a 2013 végéig tartó Budapest-Esztergom vasútvonal rekonstrukciója 43 milliárd forintba kerül.
Szórád Róbert, a MÁV-START Zrt. üzemletetési vezérigazgató helyettese kiemelte: mindkét vasútvonalon forgalmi változások lesznek a felújítások miatt.

A Budapest-Esztergom közötti szakaszon  különböző útvonalakon járnak majd továbbra is a vonatpótló autóbuszok az eddigiekhez képest módosított megállókkal augusztus 27-től december 8-ig. Székesfehérvár és Budapest között szeptember 5-től jövő év június 15-ig Kelenföld-Érd alsó-Tárnok között kétvágányú pályát építenek, ezért ezen a szakaszon közlekedő valamennyi vonat módosított útvonalon, megállásokkal közlekedik, Érd felső érintésével.

MTI

(forrás)