Esztör Napok a Várhegyen

Esztör Napok a Várhegyen

2012. 08. 07. 20:15

Szeptember elején a Vármúzeumban hagyományteremtő céllal török napokat rendeznek. A két napos, középkori látnivalókban bővelkedő rendezvényen a látogatók megtekinthetnek majd őrségváltást, török díszfegyverek kiállítását, fegyverbemutatót, csatát és gyermekelőadásokat. Ha mindez nem lenne elég, a törökök a két nap alatt kétszer is megpróbálják majd bevenni a várat.

Az Esztör Napok nyitásaként szeptember 8-án, szombaton 10 órakor a Széchenyi térről indulva a Bethlen Gábor Hagyományőrség és a Pálffy Kompánia díszes középkori ruhákban vonul fel a várba. Délelőtt a gyerekek a Nagyváradi Bábszínház előadásában a Temesi oroszlán című bábelőadást nézhetik meg. Napközben íjászversennyel és fegyverbemutatóval, délután négy órától pedig a Kecskés együttessel múlathatják az időt az érdeklődők. Este hat órakor a törökök megostromolják a várat, melyet a védők hősiesen visszavernek, de csak azért, hogy 19 órától a Mindszenty iskolaszínpad előadásában az Egri csillagok musicalt tekinthessék meg az érdeklődők. S ha még marad szufla a várvédők ükükunokáiban, akkor kivételes látványban lesz majd részük – a Szent Tamás-hegyen fáklyás menettel és díszsortűzzel búcsúznak aznapra a végvári vitézek. A fesztivál második napján a reggeli őrségváltás és középkori viselet-bemutató után 15 órai kezdettel felnőtteknek szóló bábszínházi előadást tekinthetnek meg a látogatók, "Szamárcsel" - Esztergom várának török kori regéje, és a Szamárhegy mondája címmel, 17 órától pedig igazi középkori csatában vehetnek részt mindazok, akik ellátogatnak a Várhegyre. Este a fesztivál zárásaként az esztergomi Sic Transit zenekar örömzenéjével búcsúznak a szervezők és résztvevők.

MTI ÖS

2012. 08. 08. 13:32

ja, a plakát még nincs nyomdában, ha jól tudom, tehát időben vagyunk.. :)

2012. 08. 08. 13:09

....egy kicsit már megint túl lett hangsúlyozva az esetleges rosszindulat, meg kigolyózás, bár ha Esztergomból indulok ki, tán nem véletlenül. Nincsenek itt mórok, hírek vannak , meg egy most kezdődő szervezés, aki médiapartner lett, az mind maga ajánlkozott, és senki nem keresett senkit direkt. Jani, te döntsd el, hogy esetleg holnap szóba hozzam-e ezt a koordinációs megbeszélésen a szeretgom.hu médiapartnerségét, oder nem akarsz ezzel az eseménnyel ezek után semmilyen szinten foglalkozni, még minuszos hírként sem. Valahogy így kellene kezdeni szerintem, a sértődés ebben az esetben tök felesleges. Dönts, és jelezz!

2012. 08. 08. 9:36

János!

Ismerős az érzés: "a mór megtette kötelességét, a mór mehet" ?

Nekünk sajnos igen...

 

2012. 08. 07. 22:36

Nade érted, egy ilyen eseményt az ember még egy szép kerek összeggel szponzorként is megtámogatna, ha cserébe felkerül egy logó a plakátra, kikerül egy pár molinó a rendezvényen, stb. Ha az első eset lenne, hogy ki/lehagynak minket, majd jön hátulról a kérés, hogy tegyétek ki-tegyétek ki... De mindegy, ez volt az utolsó.

2012. 08. 07. 21:26
A pr cikk kihelyezésének is örülni kell, mikor a nagyoktól már mindenki tudja.

2012. 08. 07. 20:55

Annyira birom, hogy amikor plakátra fel kell kerülni, mint médiapartner, akkor nem tudja senki, hogy létezik a Szeretgom. Bezzeg amikor ingyen kérjük kitenni PR cikként a történetet, akkor egyből megtalálnak.

Utoljára, oké?