Az ígéretek ellenére még mindig nincs 4-es posta

Az ígéretek ellenére még mindig nincs 4-es posta

2012.07.11. 17:50

A képviselő-testület még májusban döntött arról, hogy a Magyar Posta térítésmentesen használhatja a 4-es kirendeltség helyiségeit, mégsem indult újra a szolgáltatás.

Tavaly decemberben a Szeretgom adott először hírt arról, hogy a Magyar Posta bezárja a forgalmas 4-es kirendeltséget Esztergomban. Azóta folyamatosan téma a város déli végein a postabezárás. A helyiek levelekkel bombázták a posta soproni igazgatóságát, áprilisban már tüntetést is rendeztek, ahol Tétényi Éva polgármester arról tájékoztatta az esztergomiakat, hogy ígéretet kapott arra, hogy a posta felsővezetése újragondolja a bezárást. Májusra úgy tűnt, hogy a civil megmozdulások sikerrel járnak, és ha először csak napi 1-2 órás nyitva tartással is, de újra megnyithat a kirendeltség. Még májusban döntés született arról, hogy az önkormányzat egy évre térítésmentesen bocsátja a Magyar Posta Zrt. használatára a 36 m2-es helyiséget, de se június, se július 1-jén, nem nyitott meg újra a 4-es kirendeltség. Ma délután 4 órakor helyi lakosok egy csoportja egy villámcsődület (ha úgy tetszik flash mob) akció keretein belül transzparenseket helyezett fel a Budai Nagy Antal utcai, fél éve üresen álló helyiség ablakaira. "Megígérték! Ideje kinyitni!!! Nekünk kell a posta! Meddig várjunk még???" - Áll a legnagyobb plakáton. A figyelemfelhívó eseményen nem hangzottak el beszédek, a 20-25 fő felerősítette a plakátokat, majd ellátták kézjegyükkel a támogatói aláírásoknak fenntartott üres posztert, hogy így hívják fel a problémára a figyelmet a tömegközlekedés nélküli városban.

Amennyiben a kirendeltség a közeljövőben nem nyílik meg, a szervezők az elmúlt hónapokban összegyűlt kétezer aláírást elviszik Sopronba, a regionális igazgatóságra, ahol a bezárásról is döntöttek. E mellett ne felejtsük el, hogy 2013-tól jön a postai szolgáltatások liberalizációja. Már most szeretném jelezni, hogy itt egy piaci rés!

2012.07.16. 7:46

Megszólalhatna a polgármester asszony ez ügyben. Mi a helyzet? Menjünk Sopronba?

Kovács Géza

2012.07.14. 17:52

Ne aggódjatok.Nem is lesz nyitás!

2012.07.12. 23:27

http://www.esztergom.hu/wps/portal//aktualis?docid=CSAR-8W2D42

 

Az Önkormányzat és a Magyar Posta együttműkődési gyakorlatának megfelelően ezúton tájékoztatom, hogy Esztergom-Pilisszentlélek településen műkődő posta nyitvatartási ideje 2012. július 01-jétől az alábbiak szerint módosul a jelenlegi

Hétfő - Péntek: 08:00-10:00


Szombat- Vasárnap: zárva tart


helyett
Hétfőtől-péntekig: 07:00-09:00 óráig tart nyitva,
Szombat-vasárnap: zárva tart.


A postahely egyéb adatai, a lakosság által igénybe vehető postai szolgáltatások kőre és a
kézbesítés módja változatlan marad.

2012.07.12. 12:12

Knapp János Pál?

2012.07.11. 20:02

Ki az az esztergomi aki a Posta központjába került és most a városi "céget" vezeti ? Tuuuudom, véletlen egybeesés.