Tétényi Éva és a hastánc
Közélet
2012. máj. 30.

<p>A Fidesz és Tétényi Éva sajtóközleményei a május 18-ai férfi-nappal kapcsolatban.</p>

Érdekes ajándékkal lepte meg a Polgármesteri Hivatal férfi dolgozóit Tétényi Éva. A frakció megdöbbenve értesült arról, hogy a polgármester-asszony Ivó nap alkalmából hastáncosnőt és pezsgőt rendelt a hivatal férfi munkatársainak.

Polgármester asszony értesüléseink szerint a férfi nap megünnepléseként szánta ajándékul a város zászlói előtt bemutatott hastáncot, valamint a pezsgőt. Megnyugtató számunkra, hogy ezek szerint Esztergomban minden a legnagyobb rendben van, a város ügyei jól haladnak. Ellenkező esetben Polgármester Asszony nyilván nem szervezne hastáncosnőt Esztergom Város Polgármesteri Hivatalába munkaidőben.

Fidesz Esztergomi Képviselőcsoportja

 


Tétényi Éva válasza: Képviselők, buli, hanta – esztergomi múltidéző

Az esztergomi Fidesz-frakció legutóbbi sajtóközleményében kifogásolta, hogy hastáncosnőt és pezsgőt rendelt a polgármester a hivatal dolgozói részére. Az igazság az, hogy a csapatépítő tréning keretében először egy majki kiránduláson vettek részt a köztisztviselők, nem közpénzből, hanem felajánlásból. Majd május 18-án, péntek délután az ügyfélfogadási idő végeztével a hivatal munkatársai együtt ünnepelték a „férfi-napot”. A polgármesteri hivatalban az elmúlt másfél évben történtek miatt a dolgozók nehezen viselik a stresszt, ezért a hivatali értekezletek, team munkák mellett nagyobb hangsúlyt fektetünk az emberi kapcsolatok ápolására. A rendezvények nem az adófizetők befizetéseiből, hanem felajánlásokból kerülnek megrendezésre, hiszen ilyen keretet a képviselő-testület nem szavazott meg 2011-ben és ebben az évben sem. A mostani polgármester 0 forint fölött rendelkezik, ellentétben az előző városvezetéssel, ahol szinte számolatlanul költötték a város pénzét.

Mennyit fordítottak Meggyesék ilyen célú kiadásokra? A válaszért a hivatal pénzügyi osztályát hívtam segítségül, akik a 2009-es kimutatás alapján pontosan megadták az egy év alatt elköltött reprezentációs költségkeretet: 23 millió 773 ezer 472 forint.

Csak a képviselők testületi ülésen való étkeztetésért 510.910 forintot fizetettek ki a Pócsföldi hidegkonyha számára egy év alatt. Egy ülésre átlag 50.000 forintért szállított az ebben a ciklusban is képviselőként dolgozó vállalkozó szendvicseket, gyümölcsöt. Egész évben 1.835.140 forintért rendeltek tőle hidegtálakat. Csak pizzára egy nap alatt 193.210 forintot költött a Meggyes Tamás vezette önkormányzat. Borra, pezsgőre 764.235 forintot, míg ajándéktárgyakra – amely nem tartalmazza a reprezentációs tárgyakat – 3.103.666 forintot számláztak le. Ebből a Zoltai Dániel vezette Gran Tours Kft-től rendelték meg a „fából készült tárgyak készítését”, valamint „ajándékokat köztisztviselőknek”, laptoptartó, női pénztárca és kalendáriumot összesen 2.022.708 forintért. Ezen felül karácsonyi ajándékcsomagra június 26-án 613.512 forintot számoltak el Meggyesék. De jutott fagylaltra is, októberben 64.800 forintért nyaltak.

A különböző alkalmakra általában álló fogadást rendeztek, a közalkalmazottaknak 288.000 forintért, igazgatói kirándulásra 119.988 forintot számoltak el, az óévzáró ünnepség 147.560 forintba került, az esélyegyenlőségi fórum 319.000 forintba, a városőrség ünnepsége 75.000 forintba, a szentgyörgymezői játszótér átadása 352.800 forintba, az Élményfürdőben egy fogadás 236.400 forintba került az adófizetőknek.

A hivatali ünnepségek közül a Nőnapi rendezvényre 94.932 forintot költöttek 2009-ben. Köztisztviselői nap címén pedig július 31-én, augusztus 16-án és szeptember 15-én is elszámoltak költségeket, összesen 1.692.805 forint értékben. Egyértelmű, hogy a köztisztviselők „jobban éltek” 2009-ben, hiszen akkor nem csupán az adományokból és felajánlásokból rendezett programokon vehettek részt. Ha utánaszámolunk, akkor ez tíz év alatt több mint 200 millióba is kerülhetett nekünk.

Esztergom, 2012. május 30.

Tétényi Éva

Esztergom, Esztergom-kertváros

és Pilisszentlélek polgármestere

 

 

 

(forrás)