Kurnász - GAME OVER
Közélet
2012. ápr. 4.

<p>A Szent István, majd Szent Imre Gimnázium életének egy sötét korszaka fejeződött be azzal, hogy Kurnász László távozni kényszerült az igazgatói székből.</p>

Tevékenységének mérlege, egy több mint 320 éves intézmény a Szent István Gimnázium kivégzése és beolvasztása az újonnan létrejött Szent Imre iskolába. Az, hogy mindezt Szent István városában sikerült véghezvinni, a legnagyobb szégyen az egész történetben!
Emellett nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy politikai nyomásra a tantestület 22 tagja ellen kezdeményezett fegyelmi vizsgálatot. A fegyelmi tanács 16 eljárást indított, ebből hetet elbocsátással zártak le. A tanárokat azóta - első fokon - a bíróság  visszahelyezte közalkalmazotti jogviszonyukba, a fegyelmiket és azoknak minden hátrányát semmissé nyilvánította, és információink szerint közel 70 millió forintos elmaradt bér és egyéb térítést ítélt meg részükre, melyet a jogutód Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolának kell az ítélet jogerőre emelkedését követően kifizetni.

Az igazgatóváltásról az Esztergomi Laboratórium Blog értekezik két bejegyzésben is. Akit érdekel, az olvassa itt és itt.

(forrás)