Elfoglalt vagy beteg minden fideszes Esztergomban

Elfoglalt vagy beteg minden fideszes Esztergomban

2012. 03. 22. 10:25

Nem jelent meg a helyi Fidesz-frakció Esztergomban a csütörtök reggelre összehívott képviselő-testületi ülésen, amelyen Tétényi Éva független polgármester a kormányhivatal által törvénytelennek ítélt "szemétrendelet" és ingatlanértékesítési érdekeltségi rendszer hatályon kívül helyezését szerette volna elérni.

A polgármester felolvasott egy reggel negyed hétkor érkezett faxot, melyben Steindl Balázs a Fidesz-KDNP-frakció nevében közölte, hogy munkahelyi elfoglaltság és betegség miatt nem vesznek részt az ülésen, továbbá a két döntés határideje április eleje, ezért későbbi időpontban is lehetséges a kérdés megvitatása.
Tétényi Éva emlékeztetett arra: néhány napja a KDNP új helyi elnöke közleményben tudatta, hogy minden olyan esetben jogi eljárást kezdeményez, amikor a Fidesz-frakció a KDNP nevét is feltünteti közleményeiben, a két párt között ugyanis az országos helyzettel ellentétben nincs pártszövetség, mert az esztergomi KDNP nem vesz részt a testület munkájában és nem ért egyet a helyi Fidesz politikájával.
A polgármester elmondta, Esztergomban 2004-től van érvényben egy szemétszállítási rendelet, amely az űrmérték helyett személyekre szabja a díjat. A szabályozás már az Alkotmánybíróság elé is eljutott, de döntésre az ügyek törlése miatt nem került sor, viszont a kormányhivatal és később a Kúria is felhívta az önkormányzatot a törvénytelen gyakorlat megszüntetésére.
Szintén törvénysértőnek ítélte a kormányhivatal az ingatlanok adásvétele során működő jutalékos rendszert, amelynek keretében köztisztviselők részesültek volna anyagi juttatásban az értékesítésekből. Tétényi Éva elmondta, a korábbi önkormányzat gyakorlatában nemcsak az eladás, hanem a vétel után is kaptak jutalékot meghatározott személyek, így közpénzből 32 millió forintot fizettek ki.
A polgármester kijelentette: vasárnap Esztergomban helyi népszavazás lesz, az ott élők 11 kérdésben mondhatják el a véleményüket közvetlenül, és erre a történtek alapján nagy szükség van, mert a képviselő-testület többségét adó Fidesz-frakció a város érdekében nem hajlandó az együttműködésre.
A népszavazást közösen kezdeményezte az Esztergomi Lokálpatrióták Egyesülete, a Haladó Esztergomért Egyesület, a Jobbik, az LMP és az MSZP. A kérdőíveken egy hónap alatt összesen harmincezernél több aláírást gyűjtöttek össze.
A kérdések között szerepel, hogy a képviselő-testület alakítsa át a hulladékgyűjtésről szóló rendeletét, írjon ki nyílt közbeszerzési pályázatot a piac, a temetkezés, a parkolás, az ingatlangazdálkodás, a hirdetésszervezés, a közétkeztetés és az élményfürdő üzemeltetésére. Külön kérdésben fogalmazták meg, hogy az önkormányzattal kapcsolatos magánvádas perek költségeinek megtérítésére közpénzből ne történhessen kifizetés, illetve töröljék az önkormányzat javára az esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogokat.

 

 


 

FIDESZ: A testületi ülés nem kampányrendezvény

Megértjük az MSZP-JOBBIK-LMP-TÉTÉNYI szavazási koalíciónak, hogy úgy érzik, minden lehetséges módot meg akarnak ragadni a kampányoláshoz a népszavazás mellett, azonban a testületi ülés nem ennek a színtere.

 

Nem lehet egyéni politikai, vagy egyéb érdekköröket kiszolgálva kénye kedve szerint alakítani a testületi üléseket. Tétényi Évának mintegy két hete lett volna még a napirenden szereplő két törvényességi észrevételek miatt rendkívüli ülést összehívni (ezek határideje április 5-én illetve 8-án jár le).

Köztudott továbbá, hogy számos törvényességi felhívásnak nem tesz eleget, törvényt sértve ezzel. Példaként említendő, hogy az alpolgármester jelölési kötelezettsége közel egy hónapja lejárt, valamint a múltban számos alkalommal nem tett eleget törvényi kötelezettségének és nem tartotta meg a testületi üléseket, vagy annak levezetésével felhagyott:


2011. március 24.,2011. április 7.,2011. április 12.,2011. április 14.,2011. április 21.,2011. április 28,.2011. május 5., 2011. május 26.,2011. június 14.,2011. június 23.,2011. július 7.,  2011. augusztus 25.,2011.szeptember 22.

Stámusz Andrea, Batyikné Csőke Ágnes és Nyíri Attila egyszer sem emelt panaszt ezen törvénytelenségek ellen, egyértelműsítve ezzel „szivárvány koalíciójukat” meglétét.

 

Fidesz Frakció, Esztergom

MTI

2012. 03. 25. 8:06

Szeretném megkérdezni: milyen betegség az, ami egyszerre üt ki 11 férfin? egy csoportban?

:D

2012. 03. 22. 22:09

Fosnak a fiúk! Nyelvöltés

2012. 03. 22. 21:43

Jómagam és környezetemben jó néhányan klerikális kötődésűek vagyunk, de Meggyest, pártját, és klientúráját ki nem állhatjuk. Tele vannak volt komcsikkal, azok leszármazttaival, akik mindig a hatalom hátsóját nyalják, a zsebüket meg degeszre tömik. Jézus mondá: Jobb adni, mint kapni, náluk ez fordítva van, jobb kapni, mint adni.

2012. 03. 22. 21:19

Úgy látszik Balázskának becsúszott a sportcsík a gatyeszba. Az is lehet, hogy saját zsebből már nem megy a pereskedés.

Mindenesetre, ha jól tudom cirka 100 ezer forintos járandóságért teszik a mi pénzünkből a városrombolást, a testületi ülések bojkottját, a törvények semmibe vételét. Egyszerűen van bőr a képén ennek a csenevész társaságnak egy fillért is felvenni ezért a semmittevésért?

2012. 03. 22. 18:56

Nicsak! Jól látom a nyilatkozatban, hogy már csak fidesz, oszt hiányzik a kdnp?

2012. 03. 22. 18:38

"... a sok sok kis kis malac : én is, én is, én is, én is !"

Irásodban, nagyon sok igazság van ! Esztergom klerikális kötődése, sajnos csak hátrányára szolgált. Talán ügyesebb politikával lehetett volna másképp is. -A baloldalon csak ördögöt akarnak vizionálni, pedig ha a kereszténységet eszmeileg szemügyre vesszük, akkor az nagyon is baloldali. A kommunizmust és a kereszténységet párhuzamba állítva megdöbbentő a hasonlóság/eszmeileg/. Valaha szlogen volt, hogy a legelső kommunista maga Jézus volt.

Több embert kérdeztem meg a választások után /akik a fideszre szavaztak/, a válaszaik kicsit elkeserítettek.

Mert Meggyes olyan szép fiú. / Nem tudom, a többi is oda szavazott. / Egy nő eltudja vezetni a várost ? / A pap azt prédikálta, hogy a keresztény értékeket vallókra kell szavazni./... stb . - Érzelmileg kötődnek, értelmileg teljes sötétség.

Kiváncsi vagyok a mostani népszavazással kapcsolatban, most is fogják a templomban buzdítani a híveket, hogy ma népszavazás van és állampolgári kötelességünk... / hogy a vezetők a törvényeket betartsák, - közösség érdekében..., - a korrupció megfékezésének érdekében, és még lehetne sorolni az indokokat . De az is lehet, hogy most hallgatni fognak. Ebben az esetben - a gondolatot tovább folytatva - elismerik felelősségüket. Pedig most nem politikáról, hanem saját közösségük helyi érdekeiről van szó.

Én a magan részéről megkövetlek, mint baloldali érzelmű és nem fideszes esztergomi. Azóta nem szinpatizálok a jeles társasággal, amióta a román forradalomra gyűjtött adományok pénz részét saját céljaikra használták. /Akkor ugyanis azt a választ kaptam: "Kellett benzinköltségre."/ Sajnos hazudni nemcsak  tudnak, de a hazugságaikat nagyon ügyesen sokakkal el is tudják hitetni. Ezért vagyunk most itt, és még ki tudja ...?

A "szentek" élettörténeteit olvasva, már rég arra a következtetésre jutottam, hogy ők következetesen "baloldali" eszmeiségűek, nemcsak gondolkodásukban. hanem életvitelükben is.

Ti, nem királyvárosiak, szerencsésebbek vagytok. Titeket sem egy "szent" vezet, de talán a saját közössége érdekében másképp gondolkodik.

"Mindegy ki, CSAK a baloldali ne!!!!"   -  ez a zsidóknál valaha így hangzott : "Jöhet-e valami jó Názáretből ? "  Tévedtek, JÖTT !!!! 

 

2012. 03. 22. 17:41

Az, hogy betegek eddig sem kérdőjelezte meg senki.

Azonban nagyobb a baj. Ezek mindenáron a polgárok szívatásával foglalkoznak, holott tettek egy esküt.

De miért?!

választópolgárok

2012. 03. 22. 17:01

Na tessék - nem megírtam hogy Fideszék kapkodnak mint hal a levegö után? Elöször még betegek, meg mittudomén, aztán csak beismerik hogy nem hajlandók a testület "maradéka" tapsára táncolni. Meg persze a karmester sem konveniál a Steindl vezette bomlasztóknak. Ezek már csak destruktiv magatartásra képesek, érzik vesztüket és most a mögöttem az árvíz mentalitás alapján cselekednek. Magyarán mondva abban lelik örömüket/vigaszukat, hogy feszegetik a polgárok idegrendszerét. Kelekótya egy barom népség ez a Fidesz-képmutató csürhebanda. *moderálva

2012. 03. 22. 15:39

De ha meg ezért nem jelentek meg, akkor mi volt az a fax a betegségekről meg az elfoglaltságokról? Netán esetleg lehetséges, hogy nem volt igaz?

2012. 03. 22. 13:30

Na MOST aztán már nagggyon, de nagggyon ELEGEM VAN!!!

Ne mérgesítsetek már örökösen ezzel a Meggyesseeeel!!!

TI, ESZTERGOMIAK ültettétek a nyakunkra fent is, lent is, mit síránkoztok?!Nyelvöltés

DOROG nem kért belőle, mégis MEGKAPTA! Általatok! Üvöltés

 

És mi lesz még itt, ha TI lesztek a JÁRÁS FEJE is?!...
Tapasztalatotok van már bőven a "mellényúlásban", tisztelt FÜLKEFORRADALMÁROK!!!...

Kíváncsi lennék azért, tulajdonképpen MIT vártatok tőle 2010 áprilisában?!...

Az minket nem vígasztal, hogy nem mindenki szavazott rá, rájuk...

Többségében ŐT akarta a nagy királyváros, megkapta! És sajnos MI is!


Gondolom, így gondolkodtatok:
Mindegy ki, CSAK a baloldaliak ne!!!!

Hát tessék, lehet örülni: HURRRÁÁÁ, HURRRÁÁÁ, HURRRÁÁÁ!!!


Azt hivétek talán, hogy Gyurcsánynál ROSSZABB nincs?!

Pedig tudnotok kellett volna: MINDNKINÉL van rosszabb!

Csak mire ez kiderül, már késő! Rosszall

 

Eddig én (JÓ híján!) mindig az általam vélt legkisebb rosszra szavaztam.
Ti Meggyest hittétek annak, ITT VAN, TESSÉK!!! Nyelvöltés

 

választópolgárok

2012. 03. 22. 11:30

Az utóbbi idöben egyre jobban észrevehetö hogy a város Fideszei egyre jobban elveszítik a fejüket. Hiányzik a falkavezér, Meggyesnek sokkal de sokkal nyomósabb gondjai vannak mint hogy a képviselö testületet "vezesse". Ezáltal persze Steindl és társai egyre jobban kapkodnak, terv nélkül tesznek butaságokat, föleg mert egyre jobban félnek mit hoz a népszavazás és a jövö. Szerintem Meggyes egyre jobban hulla, napról napra halottab lesz ö is és politikája is. (Lehet ezt az önzö múltat politikának nevezni? - NEM)

Hogy Megges egy megélhetési parazita azt már abból ki lehet szürni hogy mint "hivatott" parlamenti képviselö eddig kétszer szólalt fel a házban, talán nincs is jelen, de kinek hiányzik? Kit képvisel? Kinek érdekeit? Szeintem csak a sajátját ami a havi pénzbevétel által ki is van elégítve! Tudtommal eddig ennél többet nem teljesített, de szivesen várok felvilágosítást ha tévedtem volna.