Szezon kezdet örökrangadókkal
Sport
2012. márc. 13.

<p>Elindult a 2012. évi rögbi szezon, amikor is március 10-én Százhalombattán a Bulldogok fogadták a Vitézeket az extraliga decemberről halasztott mérkőzésén, így a tavaszi idény nyitó hazai örökrangadóval kezdődött mindkét csapat számára:</p>

Mindkét oldalon hosszú volt a sérüléssel bajlódok listája, így a régi nagy nevek is felkerültek a jegyzőkönyvbe, mindamellett a fiatalok vállán volt a teher. A szép számú közönség (250 fő) igazán izgalmas, lendületes játékot láthatott Battán, melyhez párosult a gyönyörű napsütéses időjárás is. Jobban kezdte az Esztergom a mérkőzést, így már az elején 5. percben büntetőből Collet szerzett 3 pontot, majd a hazaiak vették át a kezdeményezést. Hosszú ideig tartó mezőnyharc alakult ki, nem volt ritka az 5-10-15 fázisos jól szervezett támadás, de a védővonalak áttörhetetlennek bizonyultak, mely közben a játék szabálytalanságoktól tiszta maradt. A félidő hajrájában megint a Vitézek tolongása dominált, amikor többszöri ötméteres tolongást, 5m bedobást követően Koller hasalt be a labdával a célterületre, mely 5 pontot hozott, és Collet ismét rúgáshoz jutott, melyet nem hibázott el (0-10). A közben sárga lap miatt hátrányba kerülő Bulldogok 3 perc alatt fölzárkóztak, mert egy hibát kihasználva a háttal hátravonuló védők között Deli szerzett célt, melyet 2 ponttal megfejeltek, így a félidő 7-10 állást hozott.
A második félidő cserékkel kezdődött, mindkét oldalon felőrlődtek az erők az első 40-50 perc után, a frissesség további lendületet adott a mérkőzésnek, ennek köszönhetően az iram sem eset, sőt ha lehet akkor inkább fokozódott. A Batta vette át az irányítást, többszöri támadást követően szétzilálták a Vitézek védővonalát és újabb célt, majd extra 2 pontot szereztek 14-10. Kénytelen volt magasabb fokozatba kapcsolni az Esztergom, aki a védő harmadba szögezte a házigazdákat, melynek meg lett az eredménye, először a rutinos Suiogan, majd ismét Koller ért el célt, mindkét alkalommal sikeres jutalomrúgás teljesült 14 -24. A 80. percben még azonban a Batta egy szép egyéni akcióval ismét meglepte a figyelmet vesztő Vitézeket, így szorossá vált a végeredmény 21-24.
Az alapszakaszban így a Vitézek továbbra is hibátlanul állnak, remélhetőleg a rájátszásnak majd az első helyről vághat neki júniusban!

Hely Csapat M GY D V B P
1 Vitézek Suzuki 5 5 0 0 4 24
2 Bulldogok 4 2 1 1 3 13
3 Nagyvárad 4 2 1 1 1 11
4 KARC 4 1 1 2 1 7
5 Exiles 4 1 1 2 0 6
6 Gorillák Szeged 5 0 0 5 2 2

Esztergomi Vitézek: Heckel, Kovács-Goda, Nagy, Novák, Jámbor, Berbesi (venezuelai), Koller (10 pont), Collet 9 pont (francia), Soós, Remsik, Jimenez (venezuelai), Mészáros, Bőhm, Teodorescu cserék: Hock, id. Siroki A., Marosi, Haspel, Köbli, Suiogan, ifj, Siroki, Szöllősi
Edző: Szöllősi,, gyuró: Benkó Magdolna
Kadét edző mérkőzés: Batta-Esztergom 25-25

Az NB1-ben a Vitézek fiókcsapata az Apródok, hazai pályán fogadták a Békéscsabai Benny Bulls egységét vasárnap, melyen 71-5 hazai győzelem született!

RRC negyeddöntő
Az Interligában is régi ismerőssel került össze az Esztergomi Vitézek csapata, hiszen a legjobb négy közé kerülésért a Donau Wien-vel kell megküzdeni március 17-én hazai pályán a Rugby Club Hotel stadionban a 14 órakor kezdődő mérkőzésen. Szeretettel várjuk minden kedves szurkolónkat, és biztassuk az Esztergomot a bécsiek legyőzésére, mely a spliti elődöntőt érheti majd március 24-re!

(forrás)