Fidelitas: a szocialista párt az utolsó, amire Esztergomnak szüksége van

Fidelitas: a szocialista párt az utolsó, amire Esztergomnak szüksége van

2012. 03. 13. 9:45

A Fidelitas szerint sajnos Esztergomban valóban komoly gondok vannak, de ennek ellenére a szocialista párt az utolsó, amire Esztergom városának szüksége van. A Fidesz ifjúsági szervezete ezt arra reagálva adta közre a hétfőn az MTI-hez is eljuttatott közleményében, hogy az MSZP március 15-én Esztergomban tiltakozik az - úgymond - "kétharmados megszállás" ellen.

A Fidelitas Komárom-Esztergom megyei választmányának nevében kiadott, s Heer Ádám, a Fidelitas országos választmányának alelnöke által jegyzett dokumentumban úgy fogalmaznak, hogy az MSZP esztergomi akciója nem más, mint "Esztergom nehéz helyzetét kihasználó, belpolitikai haszonszerzés céljából elkövetett átlátszó, kisstílű, és rendkívül izzadságszagú próbálkozás".
Utalnak arra: szerintük az is sajnálatos, hogy éppen az a párt tiltakozik Esztergomban a "megszállás" ellen, amelynek jogelődje és tanítója, a Magyar Kommunista Párt a második világégés után "tűzzel-vassal irtotta a +királyváros+ szellemi és anyagi értékeit, javait".
Sem a kommunisták, sem szocialista utódpártjuk, az MSZP nem kért soha bocsánatot Esztergom megaláztatásáért - hívja fel a figyelmet a Fidelitas közleménye, amely arra is kitér: a csütörtöki rendezvényen viszont most itt lehet a történelmi lehetőség a bocsánatkérésre az általuk és jogelődjük által "Esztergom városa ellen elkövetett bűnök miatt".
"Tehetik ezt azon a napon, amikor az igazi hazafiak - a szocialistákkal és kommunistákkal ellentétben - nem egy megszálló, idegen hatalmat hoztak a magyar nép nyakára, hanem éppen ellenkezőleg egy elnyomó birodalom ellen lázadtak fel az igazságért, a becsületért és a hazáért" - írják a dokumentumban.
A Fidelitas Komárom-Esztergom megyei választmánya azt javasolja Mesterházy Attilának, a szocialisták elnökének, hogy március 15-én, az esztergomi Széchenyi téren nyilvánosan kérjen bocsánatot az általuk és kommunista elvtársaik által a város ellen elkövetett bűnökért - zárul a Fidesz ifjúsági szervezetének közleménye.
Az MSZP idén Esztergomban tartja központi ünnepségét. Török Zsolt szóvivő az MTI-nek a helyszínválasztást a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás tevékenységével indokolta, mondván, az előző városvezetés, illetve a kormányoldalnak a jelenlegi független polgármester munkáját ellehetetlenítő magatartása a Fidesz-kormányzás jelképe.
A szocialista párt rendezvényén beszédet mond Mesterházy Attila pártelnök és Lukács Zoltán, az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke is.

Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 19. 15:48

"Ez a párt az elődjéhez hasonlóan ezt a várost csak ilyen szándékkal tudja kezelni. Most a Fideszt, a rendszerváltás előtt pedig keresztény kultúrát igyekezett kiradírozni."

 

Tisztelt szabadakarat!

 

Esztergomot tönkretenni, csupán az MSZMP-nek volt módja.

Az MSZP a rendszerváltás óta soha nem volt hatalmi tényező Esztergomban.

 Most pedig igen érdekeset merészelek állítani. Esztergom városát a Fidesz irányította vezetés tette tönkre, de nagyon. Azt írod, hogy a keresztény kultúrát igyekeztek 1990 előtt kiradírozni.

Az igaz, hogy az a rendszer erősen szemben állt az egyházakkal, mi több bűnöket is követtek el nem egyszer ellenűk. Mégis, én emlékszem arra, hogy az anyám mindig dicsekedet azzal, hogy engem, mint babakocsiban ülő kisgyereket megdicsértek a hívők, mert csendben végigültem a misét. Akkoriban (ötvenes évek) pedig többnyire tele voltak a templomok Esztegomban. A hatvanas hetvenes években több kispapot láthattunk Esztergomban, mint ma.

Mi, akkori kamaszok, eléggé el nem ítélhető módon, „papiparitanulóknak” neveztük Őket. De soha senki nem csúfolódott vagy kötözködött velük.

Ma mi a helyzet Esztergomban e téren?

De azt is megbeszélhetjük, hogy mikor fejlődött többet Esztergom, 1975 és 1985, vagy 2000 és 2010 között. Mikor volt rendezettebb, nyüzsgő életű a város? Akkor vagy ma?

Ebben a mai romos városközpontban látható az a különbség, amit csak a helyi Fidesznek köszönhet a város. Ez az a fénykép, amely hűen mutatja a mai hatalom korábbi és mostani viszonyát Esztergomhoz. Szerintem.

2012. 03. 19. 15:40

 

Madarat tolláról. embert barátjáról.

Összenő, ami összetartozik !

Csak így tovább ! Uccu neki népszavazás.

2012. 03. 18. 21:36

Több ponton nem tudok egyetérteni a kommunista utódpárti szocialista ideológiával (hogy kellően cizellált legyek, ugyanakkor érthető is)...

Na, én megnéztem az ismert videómegosztón az esztergomi MSZP-s beszédeket. Egyet kiemelnék, Lukács Zoltánét:

http://www.youtube.com/watch?v=tagOrAcmEe4

Ez a fickó egy művész. Ajánlom mindenkinek, akinek kedve van egy 50-60 éves időutazáshoz. Ha ez a beszéd ott hangzott volna el, akkor királlyá választják:-)

A cikk írójával pedig egyet értek: az MSZP rombolni jött Esztergomba, nem építeni. Ez a párt az elődjéhez hasonlóan ezt a várost csak ilyen szándékkal tudja kezelni. Most a Fideszt, a rendszerváltás előtt pedig keresztény kultúrát igyekezett kiradírozni. A város problémáira az MSZP nem tud megoldást, ne tőle várjuk.

2012. 03. 15. 20:50

Kedves János! Tudom, hogy jól értesült vagy városi ügyekben, de a civil hetes dolgában úgy érzem tévedsz. Vannak a háttérben olyan dolgok, amiről nem hiszem hogy tudsz, ugyan is nem publikáltuk kifelé. Attól függetlenül mi is meg döbbentünk, amikor láttuk kik szólalnak fel. Az, hogy ennek a békésen lezajlott nagy gyűlésnek mi lesz a hozadéka, még senki sem tudja. De sejteni és vizionálni lehet sok mindent. A mi kis csapatunk, nagyon örül annak, ha akár egy emberrel többet meg tudunk nyerni az ügynek, és nagyon szomorúak leszünk, ha akár egy embert is elvesztünk a szavazók közül. Arra kérünk mindenkit, hogy ugyan úgy akarja, és higgye a népszavazás sikerét, mint az a csapat aki esőben, fagyban szélben gyűjtötte az aláírásokat, és kampányolt a jó cél mellett. Egyszer elkellene már hinni, hogy valamit nem a koncért csinálnak az emberek. Én becülettel állíthatom, hogy azok az emberek akik elkezdtek erről a kezdeményezésről beszélgetni, majd útjára indították a kezdeményezést, nem a saját zsebük meg tömésére gondoltak. ezt a kampányt is nagyrészt a saját zsebükből fizetik. Ez a párfő felvállalta azt amiröl az emberek csak suttogtak, beszéltek egymás között. Én is kapom a mocskolódó üzeneteket, de roppantul nem érdekel. Persze csak olyan mer mocskolni, aki csak pénzért tett a városért valami, és nem meri a nevét adni az írásához.

2012. 03. 15. 18:47

Gyerekek,ma lejattoltam Mesterházival,és pár percig beszélgettünk.Nem örült neki,de nem is sértődött meg.Voltunk vagy ezren a Széchenyi téren.

Törölt felhasználó #3155
Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 15. 10:25

Természetesen Medgyessyt akartam írni.

Törölt felhasználó #3155

2012. 03. 15. 10:07

Tisztelt Vándorló, mikor kért bocsánatot valamiért a Fidesz? A Fidesz egyenlő Orbánnal, Orbán az istennel. Volt még valaki, egyenlőnek tartotta magát a Fidesszel, de nem írom ide a nevét, mert beperel.)Isten meg nem szokott bocsánatot kérni. Megjegyzem anno Medggyesy bocsánatot kért, mint kormányfő az elmúlt negyven-ötven év miatt (nem mintha az elkövetett bűnöket meg lehetne bocsátani). Ilyet a jobboldal soha nem fog tenni, de ezen nem is csodálkozom.

2012. 03. 15. 9:24

Tiszelt H.Ádám!

Azzal együtt, hogy teljesen egyetértek a felszólításával az MSZP felé, megkérdezném, hogy a helyi  FIDESZ vajon mikor fog bocsánatot kérni Esztergomtól a várost rombadöntő  esztelen költekezések, adósságfelhalmozás és gáncsoskodások miatt?

2012. 03. 15. 0:00

11 nap múlva népszavaz Esztergom. Ha nem megy el 12 ezer ember, csak 6-8 vagy akár 11 ezer és az mind igennel szavaz, az kevés az eredményességhez. Persze, ha elmegy 6-8-11 ezer most és egy felé szavaz, az nagyon szomorú üzenet a Fidesz (KDNP nélkül, nehogy bepereljenek) frakciónak, de érdemben nem változtat a 2014-ig tartó időszak viszonyain (bár bizonyára több frakciótagot is elgondolkoztat a hogyantovább mikéntjén). Jellemző, hogy az ellenoldali kommunikáció nem is arról szól, hogy tessék nemmel szavazni, hanem azzal operál, hogy ne tessék elmenni szavazni. Pedig ezzel lehet aztán igencsak elsöprő arányokat elérni.

Ebben a helyzetben minden olyan politikai hepening, ami arra vezethet egy általad is csak leostobázott esztergomi szavazót, hogy március 25-én inkább ne menjen el szavazni, igenis káros.

Minden olyan cselekedet ami megerősítheti azt a vélekedést, hogy bezony a népszavazás a fideszhű erők ellenében az mszpbérenc kalandoroknak kedvezhet árt és káros.

És ebben a helyzetben az mszpbérencező vélekedők még plusz megerősítést is kapnak azáltal, hogy a "Civil" "Hetes" prominense még haknit is vállal az mszp rendezvényen. Bravo. Így kell ráerősíteni az amúgyis meglévő vélekedésre, hogy a Tétényi mellett igen hosszan kampányoló "Civil" "Hetes" valójában az mszpbérencek trójai falova.

Sajnálom, hogy ilyen gyorsan el tetszettek felejteni, hogy anno Meggyes leváltásához kellett 2-3 ezer fidesz szimpatizáns "Meggyes nem" szavazata is. Olyanoké, akik hittek benne, hogy az ellenoldali jelölt mögött nincs ott valóban egyetlen fideszen kívüli politikai párt sem. Olyanoké, akiknek jelentős része a választókörzetekben is a független, jobboldali kötődésű személyekre adta a voksát. Nagyon nagy kár, hogy ezt mind-mind el tetszettek felejteni.

2012. 03. 14. 22:51

Az a gondom a válaszoddal, hogy az egyszerű, igen és nem válaszokat amiket a feltett kérdésekre kell adni nagyon is túl bonyolítod!  Nem jó a szemétrendelet? igen vagy nem? Gond van a temetkezési költségek körül? Igen vagy nem. Baj van a piaccal? Igen vagy nem. Ezeket a kérdéseket március 15 szónokaival ,elmaradt bocsánatkéréseivel összekeverni, szerintem felesleges, még akkor is, ha ez valakiknek valóban gazdasági és egzisztenciális kérdés. Hogy mi ellen kelt fel a nép 1848 ban? Nyilván nem soroltam fel tételesen,mert nem ez volt a mondandóm lényege! Hogy senki sem szövetkezett Esztergom ellen? Lehet! De minden jel arra mutat,hogy egy ember a  bosszúja szolgálatába állított tíz másikat! Mi ez ha nem szövetség?

2012. 03. 14. 22:12

Ezt az országot, sőt ezt a várost is az az illúzió juttatta ide, ahol vagyunk, hogy létezik "kisebbik rossz".

Tessék már végre megtanulni: ami rossz, az rossz.

És ami rossz, az nem lesz jó, csak mert a másik is rossz.

2012. 03. 14. 21:54

szolgaságból,elnyomásból való kitörésünk kisérletének állít emléket

Nem igazán. A 12 pontot tessék felidézni, abban szolgaságról, elnyomásról nem nagyon volt szó (az úrbéri viszonyok megszüntetése sem az elnyomásról semmint a jogegyenlőségről szóló követelés).

Nem értem, hogy miként kapcsolódik ehhez az a népszavazás amelyik a szemétdíjról a temetkezésről meg még néhány helyi polgárok életét befolyásoló szabályozásról szól

Nem érted, mert talán azt hiszed, hogy Esztergomban 2010 őszén Tétényi Éva elsöprően átütő személyiségére szavazott 8 ezer ember, akik 2012 tavaszán még ugyanúgy hajlandóak lesznek egy 11 igenes népszavazáson mindannyian részt venni? Vagy talán nem érted, hogy ez a népszavazás a maga 12 ezres részvételi érvényességi miniumával a jelenlegi apátiában igen nagy szerencsével lehet csak egyáltalán érvényes?

Aki az MSZP esztergomi üneplését ennek a népszavazásnak a sikertelenségére hegyezi ki, szerintem az pontosan abban érdekelt,hogy tényleg sikertelen legyen

Hülyeség. A valóság az, hogy az MSZP ráült az esztergomi eseményekre és ebből akar most profitálni pár százalékot. Az a zsírmalacra hegyező tatabányai MSZP-s fog szónokolni Esztergomban holnap, aki két éve még magából kikelve sajtóközleményezte, hogy Esztergom márpedig soha nem lesz megyei jogú város. Most meg jön ide. Kiváncsi leszek bocsánatot kér-e a várostól, vagy azt hiszi, hogy az akkori kijelentése "el van felejtve".

Ha az esztergomiak annyira ostobák, hogy ezeket a dolgokat összekeverik, és a saját érdekükben sem képesek legalább megkisérelni a változtatást, és nem mennek el szavazni, akkor mindent amit ezután rájuk erőltetnek, megérdemelnek

Akkor magyarázd meg kérlek az "ostoba esztergomiaknak", hogy mit keres a "Civil" "Hetes" a meghívón az MSZP szónokai között? És magyarázd meg ezek után az átlag esztergominak, hogy a "Civil" "Hetes" nem az MSZP előretolt hadállásaként kampányolt egy éven át Tétényi mellett.

Itt az alkalom,hogy ne az Esztergom ellen szövetkezett fideszes társaság akarata érvényesüljön

Senki nem szövetkezett Esztergom ellen. A maguk módján ők is ugyanannyira azt hiszik magukról, hogy a "város" (mint elvont fogalom) érdekében cselekszenek, mint akármelyik másik "ostoba esztergomi". Ez az "Esztergom ellen szövetkezett" szöveg semmiben nem különbözik attól, mint amikor Meggyes elmebetegségében uszított ugyanezzel a módszerrel a Szeretgom ellen, számomra egyre inkább ugyanúgy visszatetsző fordulat, ami semmilyen útvonalon nem tud egy prosperáló városi jövő felé utat mutatni.

De nem dönteni az meg egyenesen a mi bűnünk lesz, amiért majd a gyerekeink fognak kérdéseket feltenni

Nagy szavak. Tessenek már észrevenni, hogy 30 évig adósrabszolgaságban van Esztergom, itt nagy csodák már nem lesznek. Valójában rövidtávon ennek a népszavazásnak azon két, viszonylag szűk csoport részére van jelentősége, akik jelenleg a lényegesen összement, de még mindig kihalászható maradványokat tartalmazó kondér mellett ülnek, vagy mellé akarnak ülni, kiszorítva onnan az ott üldögélőket. Ami egyébként nemes cél, tekintve, hogy a jelenleg ott üldögélőknek igen komoly és megbocsáthatatlan felelőssége van abban, hogy ide jutottunk, amikoris egy dilettáns őrült agyrém vízió által vezetve szórtak el 15 milliárd forintot úgy, hogy abból semmi olyan nem épült fel ami akár egy fillér bevételt is hozna ennek az elátkozott városnak. De senkinek sem szabad azt elhinnie, hogy ennek a népszavazásnak akár pozitív, akár negatív végeredménye lesz is, rövidtávon lehet bármilyen megfigyelhető eredménye. Évek, évtizedek - egy hozzáértő vezetés által elindított pozitív folyamatnak is csak évek múlva lehet bármilyen megfigyelhető pozitív eredménye. Addig viszont csak negatív lesz, mert még korántsem vagyunk a gödör alján, a lejtőn csupán inflexiós pont lehet ez a népszavazás.

2012. 03. 14. 21:02

Lehet,hogy csak én nem értem? Március 15, a magyarok szabadságharcáról való megemlékezés napja! Emlékezünk egy forradalomról, amely a szolgaságból,elnyomásból való kitörésünk kisérletének állít emléket! Értek el eredményeket az őseink, de végülis a szabadságharc elbukott! Nem értem, hogy miként kapcsolódik ehhez az a népszavazás amelyik a szemétdíjról a temetkezésről meg még néhány helyi polgárok életét befolyásoló szabályozásról szól. Aki az MSZP esztergomi üneplését ennek a népszavazásnak a sikertelenségére hegyezi ki, szerintem az pontosan abban érdekelt,hogy tényleg sikertelen legyen! Ha az esztergomiak annyira ostobák, hogy ezeket a dolgokat összekeverik, és a saját érdekükben sem képesek legalább megkisérelni a változtatást, és nem mennek el szavazni, akkor mindent amit ezután rájuk erőltetnek, megérdemelnek! Itt az alkalom,hogy ne az Esztergom ellen szövetkezett fideszes társaság akarata érvényesüljön, és ezt függővé tenni a március 15 ünnepét itt rendező politikai társaság szinétől, hát az felér a legnagyobb ostobasággal! Kiváncsi lennék, ha a FIDESZ rendezné akkor mások lennének a felhangok? Esztergomiak ne hagyjátok befolyásolni magatokat és szavazzatok ha itt lesz az ideje! Akármi is lesz a végeredmény, az a mi akaratunkat tükrözi! Ha rosszul döntünk, az akkor is a mi döntésünk lesz, ha jól az is a mi eredményünk! De nem dönteni az meg egyenesen a mi bűnünk lesz, amiért majd a gyerekeink fognak kérdéseket feltenni, és a válaszadás igencsak kényelmetlen perceket fogy okozni! Gondolkodjunk és döntsünk a jövőnk érdekében!

2012. 03. 14. 20:27

Kedves okoskodó patrióták!

Sajnos  Esztergom városa a felszabadulás ota /vagy a meg szállás / klerikális cimmel lett meg békjózva. Sajnos ez még a mai napig is elmondható. Városunkban

addig amig  bármely párt, különböző civil szervezet, vagy magát megváltónak hiresztelő társasdág csak a saját érdekét és nem a kompromiszumra törekszik addig

itt nem lessz a valósának megfelelő város vezetés ill. többségi támogatás.

A népszavazás érvénytelenségét lehet hogy pont az ÖNÖK okoskodása fogja előidézni.

Elképzelhető lenne egy közös összefogás a városért, magunkért ? (párt,gitt egylet, egyébb bárminek nevező társaság )nélkül.

Esztergomi fiatalok kezetekben a jövönk.(mondom én öreg fa.....szi). Ez a város bizony volt szerethető. Tegyük ismét azzá, lehet hogy anyós újra meg látogat.

Parola mindenkinek!

2012. 03. 14. 16:39

 

A tényszerűséggel épelméjű ember nem vitatkozik, mert tudja hogy sohasem képes legyőzni. Cohn-benditet megemlíteni itt szégyen és gyalázat az ő múltja, ferde (bűnös)

hajlama, politikai identitása miatt.Maradjon csak  és dagonyázzon saját trutyijukban ott ahol él.

Aki azon sajnálkozik,hogy nem született 300 km-el arrébb, annak egy klasszikust tudok idézni "EL LEHET MENNI", nem kell egyebet tenni csak ősszecsomagolni a motyót és

elköltözni Cohn-bendit mellé.Ez mindenkinek jó lenne, legfőképp nekünk esztergomiaknak.

2012. 03. 14. 13:04

azok a szocialisták akarnak Esztergomban március 15-ét ünnepelni, akik a parlamentben nemmel szavaztak Meggyes Tamás mentelmi jog felfüggesztésekor."

Azt mondod, ezután nem jönnek a fideszesek sem ide ünnepelni, akik szintén meggyes mellett szavaztak?Király

2012. 03. 14. 12:56

a Fidelitas közleménye, amely arra is kitér: a csütörtöki rendezvényen viszont most itt lehet a történelmi lehetőség a bocsánatkérésre az általuk és jogelődjük által "Esztergom városa ellen elkövetett bűnök miatt".

Elvétették a címzést, nem Meggyesnek akarták írni?

2012. 03. 14. 12:53

A fidelitas és Heer Ádám által a közleményben leírtak sajnos tényszerűek és igazak, bárki bárhogy magyarázza vagy félre-magyarázza.

Csak az időpont megválasztása nem megfelelő,mivel történelmünk egy fontos és meghatározó eseményére készülünk megemlékezni.

Aki ezt a napot alantas szándékkal saját céljaira kívánja felhasználni az saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt! (lásd: Török Zsolt)

2012. 03. 14. 9:41

Kedves Emil és Titus Pullo!

Ismételten tájékoztatok Mindenkit:

A Jobbik Esztergomi Alapszervezete nem tervezett, nem szervezett és nem is tart semmilyen ünnepi rendezvényt Esztergomban. Minden ezzel ellentétes információ valószínűleg a Jobbik ellen irányuló rosszindulatú provokáció.

Tudomásunk szerint az MSZP-n kívül más szervezet sem tart rendezvényt városunkban.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a közleményünk megjelenése után hétfőn az MSZP esztergomi rendezvénye miatti egyet nem értésünk kifejezésére néma demonstráció megtartására próbáltunk engedélyt kérni a Széchenyi térre. Az engedélyt helyhiány miatt nem kaptuk meg.

üdvözlettel:

Stámusz Andrea

2012. 03. 13. 21:31

Szerintem mindenki ott ünnepeljen, tiltakozzon, örvendjen ahol akar! Mint európai, magyar állampolgár saját akaratomból kívánok részt venni ünnepségeken, tiltakozásokon!

Mint európai, magyar állampolgár, nem szeretném, ha valaki számon tartaná, " mikor, mit, telefonoztam" , mikor, hol, kivel mit ünnepeltem, mi ellen tiltakoztam, kivel minek örtem!