Kollár távozik a Vaszary éléről
Egészségügy
2011. dec. 12.

<p>Információink szerint Kollár Zoltán hivatalosan bejelentette, hogy 2011. december 15-ével közös megegyezéssel megszűnik főigazgatói kinevezése a Vaszary Kolos Kórházban.</p>

Mint emlékezetes, 2011. júniusában az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főorvosai fellázadtak Kollár ellen és jelezték: nem kívánnak tovább együtt dolgozni az intézmény vezetőjével; az erről szóló, közösen aláírt levelet adták át akkor az adósságrendezésről tartott főigazgatói értekezleten.

Szintén júniusban Jobbik Magyarországi Mozgalom feljelentést tett az esztergomi Vaszary Kolos kórház ügyében, hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A helyi alapszervezet vezetése, hűtlen kezelés bűntettének, illetve esetlegesen más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt fordult az ügyészséghez, ugyanis a kórházvezetés mulasztásai miatt a kórháznak több százmillió forintos vagyoni hátránya származhatott. A Jobbik álláspontja szerint a kórház adósságállománya döntően nem a betegellátás során képződött, adósságnövekedése pedig a gondatlan és szakszerűtlen gazdálkodásra, a gazdálkodási szabályok esetleges megsértésére vezethető vissza. Az adósságállomány mértéke 2010. decemberére már meghaladta a 700 millió forintot.

Egy, a Parlament előtt lévő fideszes törvényjavaslat alapján a Vaszary Kolos Kórház 2012. január elsejétől állami fenntartásba fog kerülni.

(forrás)