Meggyesnek mennie kell
Közélet
2011. dec. 11.

<p>Meggyes Tamás haszontalan hereként élősködik a választói nyakán, mindezért ellentételezésként semmit sem nyújt azoknak, akik a Parlamentbe és az esztergomi képviselő-testületbe juttatták őt.</p>

Meggyes mint országgyűlési képviselő nem képviselte Esztergom érdekeit akkor, amikor a Lex-Esztergomról, a városi intézmények államosításáról vitázott a Tisztelt Ház. December elsején nemhogy meg nem szólalt, de részt sem vett a Ház ülésén.

Nem egyedi jelenség ez. Meggyes Tamás, aki rejtélyes módon épp a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja lett az Országgyűlésben, a bizottsági ülések jórészéről is távol maradt. Az utolsó 25 bizottsági ülésből mindösszesen hét alkalommal vett részt személyesen, a többi esetben vagy helyettessel vagy sehogy nem vett részt az üléseken.

Miért szükséges Meggyes Tamásnak egyátalán bejárni a munkahelyére? Bizonyára a legvonzóbb a többszázezres havi fixen kívül - amit a semmiért kap, hiszen felszólalásaiból ebben a ciklusban ezidáig egyetlen szóra futotta - az talán a mentelmi jog, amely kereteit bőven túllépve használ nagy előszeretettel arra, hogy felelőtlen kijelentéseinek következményeit elkerülje.

Ezzel ellentétben persze nagy bőszen gyártja ő maga a feljelentéseit, azokkal szemben, akik véleményét nem védi a mentelmi jog, és pofátlan módon még ezen pereinek költségét is megpróbálja városának nyakába varrni. A pénz nem számít alapon, akár még visszamenőleges hatállyal is.
Azonban a jelek szerint a pereskedés is csak akkor kellemes számára, ha éppen úri jókedve úgy tartja, hiszen a legkülönfélébb indokokkal marad távol az általa indított perektől is. A szerencsés bepereltek időben értesülnek a tárgyalások elmaradásáról, a szerencsétlenebbek akár többszáz kilométert is utaznak, feleslegesen.

De Meggyes  még saját városát sem tiszteli meg nagyobb munkakedvvel. December másodikán és kilencedikén távol maradt a várost érintő döntésektől. Egész egyszerűen nem jelent meg az esztergomi testület ülésein.

A saját pártjának összejövetelei sem sokkalta fontosabbak, hiszen az általa választókerületi elnökként szignózott meghívón szereplő dorogi Deutsch Tamás fórum szervezése is közelítette a nullát. Meggyes édesanyja és annak néhány barátnője volt Deutsch közönsége. A Meggyes által szervezett összejövetel 12 érdeklődője közt Meggyes nem volt ott.

Az önkormányzati képviselői eskü szövege a következő:

„Én,……… esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz, annak népéhez hű leszek, az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom, az állami és szolgálati titkot megőrzöm, megbízatásomhoz híven, pártatlanul, lelkiismeretesen járok el és a legjobb tudásom szerint, minden igyekezetemmel Esztergom Város javát szolgálom.

A parlamenti képviselők pedig a következőket fogadják:

"Én ............. a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem."

Amennyiben Meggyes Tamásnál ennyiben merül ki a legjobb tudása és minden igyekezete, akkor nincs más lehetősége: mondjon le minden önként vállalt és választott funkciójáról és távozzon a közéletből mindenki megelégedésére!

(forrás)