Hol hűl ki a házam?
Környezetünk
2011. dec. 1.

<p>Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület ingyenes szolgáltatásként biztosítja 30 család számára hőkamerás vizsgálat lehetőségét. Ennek köszönhetően megtudhatják, hol szökik meg a meleg otthonaikból. Sorba állíthatóvá válik a falak szigetelésének, az ablakszigetelésnek, a födém szigetelésének szükségessége, és kiderülhetnek olyan apróbb lépések, melyek befektetés nélkül is jelentősen csökkenthetik fűtési költségeinket.</p>

Egy, a KEOP által támogatott, pályázatnak köszönhetően az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület új szolgáltatást indít útjára az energiatakarékosság jegyében, és hőkamerás vizsgálatokkal segíti a családok zöldebb életmódjának kialakítását. A folyamatosan dráguló energiaárak ugyan kellő motivációt adnak ahhoz, hogy tegyünk valamit házunk szigeteléséért, de a pénztárcánk véges tartalma mégis az átgondolt kiadásokra int. Ezen a nehéz helyzeten segít az Egyesület új szolgáltatása, mely rámutat házunk gyenge pontjaira, azaz megmutatja, hol szökik el leginkább a ház melege. Világossá válik, hogy az ablakok szigetelése, a födém vagy a lábazat-e a felelős a nagy fűtésszámláért, így egyértelmű, mire is érdemes költeni nehezen félretett Forintjainkat.

Meglepő eredményekkel tudnak szolgálni a hőkamerás felvételek, mivel csak kevesen vannak annak tudatában, hogy a ház egyes részei mennyire szigeteltek. Sokan szigetelik pl. a házak falait, mivel nem is sejtik, hogy esetleg házuk lábazatán, vagy éppen a tetőn keresztül távozik a legtöbb hő. Látva azonban a hőkamerás felvételeket, egyértelművé válik, hogy mire is érdemes a leginkább költenünk, hol fogjuk meg a legtöbb meleget. – nyilatkozott Ledzényi András, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület energiahatékonysági programfelelőse.

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület 30 család számára biztosít lehetőséget a fenti vizsgálatok elvégzésére. Jelentkezni a szolgáltatásra az info@kornyezetkultura.hu címen, vagy a 33-400-150-es telefonszámon lehet.

A szolgáltatásra a KEOP-6.1.0/B/09-2010-0093 azonosítószámú pályázat biztosít lehetőséget.

(forrás)