Az [origo] szerint közeleg az oszlatás ideje

Az [origo] szerint közeleg az oszlatás ideje

2011. 11. 30. 16:08

Az internetes újság információi szerint a közétkeztetés és a közvilágítás ügye megváltoztatta a Fidesz álláspontját Esztergommal kapcsolatban. Nem hosszadalmas, alkotmánybírósági procedúra után mondhatják ki az oszlatást, hanem a párt az esztergomi fideszeseket szólítja fel, hogy szavazzák meg a testület önfeloszlatását.

"Ha egy 2012 első felében lebonyolított időközin nagyot is buknánk, 2014-ig lenne elég idő felállni" - érvelt az [origo]-nak a testület feloszlatása mellett egy magas beosztású kormányzati vezető. "Eddig nem akartuk Tétényinek kikaparni a gesztenyét, most viszont már túl vagyunk a határon" - mondta a közszolgáltatások múlt heti szüneteltetésével megváltozott helyzetről a politikus, aki szerint a városházi csatározásokban időközben Tétényi Éva nimbusza is megkopott annyira, hogy nem valószínű, hogy ismét összefogna mögötte az összes kis párt, és újra elnyerné a választók bizalmát.

 

A cikk teljes terjedelmében az [origo]-n olvasható.

2011. 12. 01. 15:18

http://www.stop.hu/belfold/hol-van-tetenyi-eva-beegette-magat-a-fideszes-kepviselo/969198/

 

"Hol van Tétényi Éva?" Beégette magát a fideszes képviselő

2011. 12. 01. 15:04

Na ja .A barmok is megérzik a vesztüket.De lehet hogy a főcsordás tanácsolta neki,hogy kussoljon és maradjon otthon!Most levonják tőle a távolmaradást,vagy kap egy puszit a homlokára.Én egy hentesszakmában ismert"pikkert" javasolnék!

2011. 12. 01. 15:04

"DE  HOL  VAN  MEGGYES  TAMÁS???"

2011. 12. 01. 14:14

Ez igaz, de nekem az tűnt fel, hogy a cikk (ami az előterjesztés módosítása után íródott) már nem azt írja, hogy a parlament oszlatna, hanem hogy "ki lenne adva" a helyi izéknek, hogy márpedig oszlassák fel magukat. Ilyen kontextusban hivatkozott a cikk névtelen fejes fideszesekre. Ez így indolkolja a sok mai csúsztatást és mellébeszélést. Aztán majd kiderül, hogy mi lesz belőle.

2011. 12. 01. 13:56

Végignézve a parlamenti gyűlést a Fidesz egyáltalán nem akarja a testület feloszlatását. Az ujságcikk csak tévinformáció volt.

Szerintem is minden esztergomi lakosnak látnia kellene, ami a Parlamentben folyt ma délelőtt. Az ellenzék viszont minden tőle telhetőt megtett Esztergomért!

2011. 12. 01. 13:29

Meghallgatva a hölgyet (és a neki súgó - a mikrofonba jól behallatszó - urat), Esztergomban nem lesz testület oszlatás...

2011. 12. 01. 13:14

czunyiné viszakozott.

12.59-kor megállapította, hogy az Esztergomiak hülyék, mivel önnálóan nem tudják megítélni a helyzetet.

Az Esztergomiak félre vannak vezetve, mások véleményét szajkozzák, mondta.

2011. 12. 01. 12:10

 Nézve és hallgatva a parlament Esztergomról szóló vitáját, elkeserítő hogy milyen irányba mennek a dolgok. A jelenlegi kormány parlamentben űlő képviselői nem akarják érteni az esztergomiak problémáját ill. mellébeszélnek. Döntsenek az esztergomiak saját sorsukról, - mint ahogy OV javasolta - ha egyáltalán hagyják Őket. Ezt követelik a normális felfogású esztergomi lakosok. A kormány ha segíteni akarja a helyzet normalizálódását akkor abban segítsen hogy új választások lehessenek. Minden egyéb irányú manőver mellékvágányra viszi a dolgokat. Győzzön egy új választáson az akit ill. akiket megválasztanak, bárhová is tartozzon. Majd ezt a helybeliek eldöntik. Aki nem fél megmérettetni magát, az aláveti magát a lakosok kérésének. Sajnos nem látjuk a kormányzó párt ilyen irányú segítségét, csak részrehajló elodázó megoldásokat.

 Esztergom az esztergomiaké, így Őket illeti a döntés joga is. Ha más megoldás nincs, ne féljünk utcára menni. Külön szeretném megköszönni az esztergomiak nevében a parlamentben űlő ellenzéki képviselők kiállását Esztergom mellett. A mi képviselőnk ezzel már régóta nem foglalkozik.

 

2011. 12. 01. 10:32

Való igaz már 8 óra előtt kezdtek erről beszélni, de amilyen cinikus a fityisz csapat ne számítsunk semmi jóra. A tatai polgármester éppen most végzi többedik felszólalásában.

gömbicica

2011. 12. 01. 10:05

Az esztergomi rendrakás a téma a parlamentben. Egy jó ideje már hallgattam, de gyors elhatározással nyomtam egy piros gombot. Azért ha valaki fel tudja rakni az elhangzott vita egész idejét valahová, hasznos lehetne azok számára, akik munkahelyi elfoglaltság miatt nem lehettek TV közelbe. Természetesen MT nem volt jelen az ülésen.

2011. 12. 01. 9:09

Bízzunk benne, hogy van még olyan fidesz párttag Esztergomban, akit nem tart ellenőrzés alatt a nagy vezír!

11-ére hozzatok össze valamit, mert akkor lesz az ÖRÖM VASÁRNAPJA!!!

Hajrá FIDESZ - ESZTERGOM; köszönjük azoknak, akik kitartottak, s még fognak tenni a rendért...

Ébredj Esztergom hosszú rémálmodból!!!!

Áldott Adventet mindenkinek, aki imádkozott a városért.... és ezt követően is fog

"Az Örök város szentjeinek értünk folyt a vére,
a régi világ rátalált az apostolok hitére.
Péter nyomán indulunk. Igaz jel vezérel:
Szeretet, mely átölel, s a Fénybe emel."

by: Pipó József

2011. 12. 01. 8:57

Az origo szerint...

A cikk hallomásokra alapoz, tényszerű dolgot nem közöl.

Az viszont tény, hogy hétfőre kivették a törvényjavaslatból azt az állítást, mely szerint a testület alkotmányellenesen és törvénytelenül működik.

Czunyiné szerint hecckampány folyik Esztergomban, ő tudja. A Fidesz továbbra is foggal-körömmel védi Meggyeséket. 

Természesen nem lesz oszlatás, szó sincs róla, a leghalványabb szándéka sem látszik.

2011. 12. 01. 8:50

Az esztergomiaknak most jól meg kell gondolni, hova tegyék az X-et. Mert mi várható, ha pl. fideszes polgármester mellett csupa független képviselő kerül a testületbe?

Számomra az a lényeg, hogy a "városért már bizonyított" EMBER legyen.

2011. 12. 01. 8:19

Ez így van ahogy János mondja, ezt nagyon gondoljátok meg.

Mert mint a vezér mondá: ne a szavaimra figyeljetek, henem amit teszek.

Ezek még csak szavak idáig.

Nem dölhetünk hátra a fotelban, sőt fokozni kellene a nyomást.

2011. 11. 30. 21:48

Nem az a lényeg, hogy te hogyan érzed, az a lényeg, hogy fentről hogyan érzik. De ha gondolod és meg akarod győzni őket, hogy mégse oszlassanak, mert Tétényi túl erős, akkor hajrá ;)

2011. 11. 30. 21:44

"időközben Tétényi Éva nimbusza is megkopott" Ezt én nem így érzem. (Én még azt is megbocsájtom neki, hogy Gyurcsánnyal egy színpadra állt. Pedig akkor tényleg kiakadtam egy kicsit.)

", és újra elnyerné a választók bizalmát." Hát arra ne vegyenek mérget az urak, hogy nem választják meg Évát megint. (Persze feltéve ha nem lett elege és elindul újra.)

Ez az oszlatás tényleg csudaszép karácsonyi ajándék lenne!

2011. 11. 30. 21:34

Elnézést, kérek, amikor elkezdtem írni, a "forest" volt előttem.

2011. 11. 30. 21:32

Tökéletesen, minden szavában egyetértek az előttem szólóval, remélem egyszer sikerül eltüntetni,a város törvényhozói köréből örök időre a tizeket (9+1váll.p.) és a "független" Petrócit.

2011. 11. 30. 21:16

Én is .....

2011. 11. 30. 19:29

János vesztem a fogadást? Ilyen vesztést nem bánok. De még nincs vége, én akkor hiszek nekik, ha már túl leszünk az időközi választáson.