Fidesz: 30 millióval rövidítette meg Esztergomot az aláírás megtagadása

Fidesz: 30 millióval rövidítette meg Esztergomot az aláírás megtagadása

2011. 10. 10. 15:16

Tétényi Éva újabb törvénysértése miatt 30 millió forinttal károsította meg az esztergomi önkormányzatot, és a város lakosságát - állítja a Fidesz frakció sajtóközleménye. A Komárom- Esztergom Megyei Bíróság ugyanis helyt adott annak a végrehajtási kérelemnek, melynek értelmében az egyik hitelező jogos 300 milliós követelését leveheti a város számlájáról. Ennek végrehajtási díja pedig 30 millió forint, melynek kifizetésére nem került volna sor, amennyiben a polgármester- asszony a bíróság által elfogadott egyezségi megállapodás szerint jár el.

"Tétényi Éva novemberben törvénytelenül zúdította Esztergomra csődeljárását annak ellenére, hogy a képviselő-testület 11 határozatot hozott az elmaradt számlák kifizetésére, mivel a város számláján 1,2 milliárd forint állt rendelkezésre.

Az adósságrendezési eljárást augusztus 1-jén a Komárom- Esztergom Megyei Bíróság lezárta, valamint végzésében jóváhagyta a hitelezőkkel kötött egyezséget, melyet a testület is elfogadott. Tétényi Éva azonban az 1 milliárdból egy forintot sem utalt el szeptember 30-ig a hitelezőknek, pedig 1,5 milliárd forint volt a város számláján. A több mint 100 kis-és középvállalkozás, amelyek teljesítették a korábbi szerződésekben foglalt megbízásokat, jogosan várnak a pénzükre, mert a létük függhet ettől. Tétényi Éva ennek ellenére megakadályozza, hogy a bírósági végzésben kiadott hitelezői igényeket kifizesse az önkormányzat. Hangsúlyoznánk egyetlen egy bank sem tartozik a szeptember 30-i utalásba, csak és kizárólag magyar vállalkozások.  

Mivel polgármester-asszony már sokadszorra törvénytelenül nem hajtja végre a képviselő- testület határozatát és a bírósági végzést, az egyik hitelező végrehajtási kérelemmel fordult a bírósághoz. A Komárom- Esztergom Megyei Bíróság jogot adott arra, hogy a hitelező a város számlájáról levegye a jogos követelését, amelynek végrehajtási díja 30 millió forint. Így Tétényi Éva újabb törvénysértése miatt 30 millió forinttal károsította meg az esztergomi önkormányzatot, és a város lakosságát, melynek kifizetésére nem került volna sor, ha a polgármester-asszony a bíróság által kiadott végzés szerinti határidőt betartja. És ez csak egy inkasszó volt. Amennyiben Tétényi Éva a többi kifizetést sem teljesíti további 70 millió forintot vesz ki az esztergomi polgárok pénztárcájából.

Fidesz- KDNP Képviselő csoportja Esztergom"

 

Az esztergomi képviselő-testület határozatban utasította hétfői ülésén Tétényi Éva független polgármestert, hogy 24 órán belül fizesse ki azokat, akiknek az adósságrendezés miatt jogos követelésük van a várossal szemben. A polgármester viszont azt mondta, nem hajlandó végrehajtani az utasítást, mert az a település működését veszélyezteti.

 

A polgármester közleménye: http://szeretgom.hu/content/69206-egy-dontes-margojara

Az esztergomi képviselő-testület határozatban utasította hétfői ülésén Tétényi Éva független polgármestert, hogy 24 órán belül fizesse ki azokat, akiknek az adósságrendezés miatt jogos követelésük van a várossal szemben. A polgármester viszont azt mondta, nem hajlandó végrehajtani az utasítást, mert az a település működését veszélyezteti.Az esztergomi képviselő-testület határozatban utasította hétfői ülésén Tétényi Éva független polgármestert, hogy 24 órán belül fizesse ki azokat, akiknek az adósságrendezés miatt jogos követelésük van a várossal szemben. A polgármester viszont azt mondta, nem hajlandó végrehajtani az utasítást, mert az a település működését veszélyezteti.

2011. 10. 14. 17:03

Na de azért teljesen más a történet így, hogy a faszi kinyírja a megbízója két kedvenc szopógépét, aminek a jutalma nem az, hogy a megbízó őt is lenyakazza, hanem konkrétan kinevezi a fővezérének, és ráküldi az ellenségre.

2011. 10. 14. 16:46

Így sem rossz, bár az én verziómban nem kell a metafórikus elemeket keresni. Apropó, metafóra, egyenes szándék, meg vádirat. Ha az elmúlt 10 évben, csak ebben a városban annyi vádirat született volna, ahány egyenes szándék megvalósult (az eshetőlegesről meg nem is beszélve), nem nagyon lenne min, és tartok tőle nem nagyon lenne kivel vitatkozni.

2011. 10. 14. 16:36

Nem a vezetőtársai voltak, hanem egy császár 2 kedvenc ágyasa. A császár "kérésére" kellett volna bemutatnia, hogy a háreméből ütőképes hadsereget tud faragni. A lányok nem vették komolyan, erre lenyakazta azt a kettőt, akiket tisztnek nevezett ki. Utána már jobban ment a drill.

Although almost nothing is known of the life of Sun-tzu, his tract, The Art of War, has been one of the most influential military handbooks in world history. Legend has it that he served the Wu dynasty after being challenged by the emperor to make an effective army out of his concubines. Sun-tzu placed the emperor's two favorites at the head of two different files of concubines and when they failed to discipline their charges he cut their heads off despite the protests of the emperor. After that the concubines drilled effectively. He became known as Sun the warrior and is reputed never top have lost a battle.

The Art of War is noted for its realistic assessment of the political constraints of warfare. It is part drill book, part tactical survey, and part political treatise. Its advice has been followed for centuries and it continues to be consulted by modern Chinese leaders. In recent years it has been promoted as a tool in business schools in Japan and the United States.

2011. 10. 14. 16:32

Ez az a Sun-ce, aki a harci kedv és a győzelembe vetett hit érdekében, a katonái jelenlétében nemes egyszerűséggel levágatta a vezetőtársai fejét ? Na, nem mindegyikét, de éppen elégét ahhoz, hogy senki ne gondoljon a vereségre. Azt hittem ez a fajta gondolkodás a XX. századdal kikopott a közgondolkodásból, tekintve, hogy a múltunk telis-tele van levágott baráti fejekkel. Elég csak a XX. század közepéig visszatekinteni.

2011. 10. 10. 22:17

Tegnap este sötétedés után Szentgyörgymezőt szórták teli a magyar fórumos szennyel. Elszántan harcolnak Meggyes hatalmának teljes visszaállítására. Semmitől sem riad vissza ez a meggyes féle törpe kisebbség.

2011. 10. 10. 21:22

Azért a fityisz csapat rendesen dolgozik, ma este a Kertvárosi postaládákba, egy oldalnyi beszélgetést raktak be, amit a Magyar Fórumból másoltak ki. Nagyon hangzatos címmel, Tétényi Éva 25 évre tönkrevágta a várost. Az alcím, Éhséglázadást szít a polgármester asszony. Az egész, a stendli nevű valakivel készült interjú.

2011. 10. 10. 18:59

A hírt, akkor tartanám korrektnek, ha Tétényi Évának, a testületi ülésen elhangzott magyarázatát is tartalmazná.

2011. 10. 10. 15:52

Csak az a kérdés, ki a róka, kedves János.

2011. 10. 10. 15:48

A sas üldögél a szakadék szélén, egyszercsak leveti magát. Zuhan, zuhan lefelé a szakadék felé, az utolsó pillanatban kitárja szárnyait és felszáll vissza a tetejére. Arra jön a sirály:
-Micsinálsz itt?
-Hát lazulok!
-Lazulhatok veled én is?
-Lazulhatsz.
Most már ketten ugranak fejest a szakadékba, de az utolsó pillanatban kitárják szárnyukat és felszállnak. Arra jön a veréb, ő is kérdezi:
-Mit csináltok?
-Lazulunk.
-Lazulhatok veletek én is?
-Persze.
Eljátszák ugyanezt. Viszzaülnek a szakadék szélére. Egyszercsak megjelenik a róka és kérdezi:
-Micsináltok itt?
-Hát lazulunk!
- Lazulhatok veletek?
-Igen.
Úgy is lett. Fejest ugranak a szakadékba. Egyszercsak a sas megkérdi a rókától:
-Hé róka, neked van szárnyad?
-Nincs.
-LAZAAA!!!

2011. 10. 10. 15:47

Így se marad.

2011. 10. 10. 15:45

Az országos hírportálok ezt az MTI hírt hozták le ebben az ügyben: http://hirszerzo.hu/belfold/20111010_esztergom_tetenyi Egyedül a Szeretgom hozta le a helyi Fidesz reagálását. Ebben természetesen szó sincs arról, hogy rengeteg ember (tanárok, stb.) fizetésére nem maradna pénze az önkormányzatnak, hogyha engedné TÉ inkasszóval leemelni a pénzt.

2011. 10. 10. 15:38

Kiváncsi lennék hogy jött ki ez a 30 millió.