Ébredjünk együtt Oxival és a Hídlappal!

Ébredjünk együtt Oxival és a Hídlappal!

2011. 10. 06. 12:16

Legutóbbi jegyzetemben már említettem, hogy egykori kollégáim írásait egyből felismerem, ezért nem értem, miért játszik még mindig a hídlap a nevekkel, meg a szerzőkkel. Bár ez így nem igaz, pontosan értem, miért. De az az egy akkor is biztos, hogy bár Pöltl Oxi Zoltán bizonyos szituációkban valóban képes írni, - és ez általában a kultúra területe - de az a mondatfűzés és szóhasználat, mely a ma reggeli írásban tetten érhető, nem az övé, erre mérget vehet bárki. Nekem ettől az egész írás elveszti a hitelességét, de ez – úgy gondolom a hídlap esetében már nem olyan nagy probléma, több is veszet Mohácsnál.

Tétényi Éva Beer Miklóssal

Utoljára, amikor Pöltl Zoltán „álírt”, éppen egy maocetung menethez hasonlította a tavaszi zarándoklatot. Már akkor jeleztem, hogy szerintem saját véleményt érdemes vállalni, másét nem annyira, de ha egy „közíró” önmagát hitelteleníti el, az legyen az ő dolga. Egyet azonban érdemes szem előtt tartani: mindennek ára van, a hitelesség pedig nem visszaszerezhető.

A hidlap.hu-n ma megjelent, „Ébredjünk együtt Jánossal” című publicisztikájában a szerző azt fejtegeti, hogy Tétényi egyértelműen baloldali politikus, és ehhez felsorol néhány csúsztatást is. Abba most nem mennék bele, hogy a szeretgomos Cserép ettől a hídlapos odadörgölőzéstől nem feltétlenül lesz boldog, de ezt oldja meg ő. Amit a cikk szerzője alaposan benézett, az az egészséges belső vita, melyet Meggyes Tamás 10 év alatt gyakorlatilag megsemmisített Esztergomban, eltaposva minden más, az övétől eltérő szándékot, gondolatot. Meggyes régi trükkje, hogy a köztudottan klerikális Esztergomban a baloldal rémével fenyeget. Hogy a hídlapos írás miért gondolja még mindig, hogy a bukott diktátort érdemes kiszolgálni, nem tudom és nem is érdekel, de az biztos, ezekkel a csúsztatós írásaikkal a legjobb úton haladnak a bayeri iskola esztergomi tagozatának megalakítása felé. Cserép János egyébként sosem volt polgármester-párti, ami nagyon helyes, de eszembe ötlött, hogy amikor utoljára a hídlap élénkebben foglalkozott a szeretgom.hu tulajdonosának személyével, még ő is vérbalos, meg „házgyújtó” volt, most meg hirtelen harcostárssá avanzsált. Azért meghallgatnám Cserép véleményét is, kíváncsi lennék, mennyire ért egyet az egykori hatalmát bármi áron visszaszerezni kívánó expolgármester „lakájmédiájával” (elnézést a hídlaposoktól, de a kifejezést a szeretgom.hu alkalmazta először az újságra).

Induljunk ki abból a hídlapos tézisből, miszerint Tétényi Éva szoci, én meg akkor megmutatom a másik oldalt is, mert arról a megszokott szubjektumok harsogása közepette az újságíró kolléga vagy lecsúszott, vagy nem értette meg. Az Esztergomi Függetlenség napját két civil szervezet, a Lokálpatrióták és a Haladó Esztergomért szervezte, a vendégeket, felszólalókat is ők hívták meg, így került a térre Dániel Péter. Hogy ő mit szeretne, meg mit nyilatkozik az ő dolga, de ez nem Tétényi Évát minősíti. Ha a Hídlap újságírói részt vennének a városi eseményeken, ahogy az elmúlt 12 hónapban nem igazán teszik, akkor például írtak volna arról is, hogy a nemrég megrendezésre kerülő Hídünnepen a polgármester meghívására részt vett Paskai László bíboros-érsek, Székely János segédpüspök, Hernádi Zsolt, a MOL vezére, a párkányi oldalon pedig Tétényi Éva jóízűt beszélgetett Beer Miklós püspökkel, és az azon a napon pro Urbe díjat átvevő Burián László esperessel. A Hídlap eszmefuttatása mentén maradva akkor ők most mind vérszocialisták. Érdekes, de mintha Esztergomban mostanság divat lenne nagyokat rúgni az egyházba, a Suzukiba, a közalkalmazottakba és köztisztviselőkbe és folytathatnám a sort. (Meggyes tán másfél éve egy nyilatkozatában egyházi maffiáról beszélt, legutóbb pedig a Suzukit fenyegette meg 1 milliárdos, oktalan perrel.) Hogy az egykor szebb napokat látott, mára gyakorlatilag önmagába roskadt lap szerzői miért gondolják, hogy baloldali veszély fenyeget Esztergomban, azt csak ők tudják, de szerintem nem tisztességes dolog úgy véleményt nyilvánítani, hogy közben nyakig bele vannak ragadva a régi doktrínákba. A cikk szerzője ezek szerint kiáll a meggyes-korszak mellett, annak minden antidemokratikus vonását felvállalva. Ő dolga, de a közvélemény tudatos megtévesztése elvileg ma még Magyarországon is büntetendő cselekedet. A maszatolás ezen mit sem változtat.

És akkor néhány tény, amiről a Pöltl Zoltán nem hajlandó tudomást venni:

 

- Tétényi Éva jobbikos alpolgármester-jelölését többször nem volt hajlandó a testület fideszes többsége megszavazni – így is segítve a polgármester munkáját -, helyette Steindl Balázs, a fidesz-frakció vezetője a szocialista Nyíri Attilát ajánlotta, ami azért több, mint érdekes vonulat.

- Esztergom független polgármestere Vona Gábornak adta át a mai napig válasz nélkül hagyott 7519 aláírást tartalmazó petíciót, melyet aztán a Jobbik vezetője a parlamentben adott át Navrasics Tibor miniszterelnök-helyettesnek.

- A helyi népszavazás kezdeményezést, ahogy Tétényi Éva kampányát is, a három ellenzéki párt (Jobbik, LMP, MSZP) és két civil szervezet közösen indította, Esztergom város lakóinak valódi érdekeit szem előtt tartva.

- A Hídlapban jelent meg az az írás pár hónapja, melyben a KDNP esztergomi szervezetének elnöke, Mészáros János Tétényi Évával közösen foglalta össze, mi lehet az oka a helyi problémáknak és hogy merre lehet az onnan kivezető utat megtalálni.

- A tegnapi, önkormányzatok helyzetéről szóló, LMP által megrendezett vitafórumon Tétényi Éva egy jobbikos országgyűlési képviselő mellett ülve hallgatták a szocialista képviselő hozzászólását.

Elhiszem, hogy a függetlenséget nehéz megérteni és bár Tétényi már többször elmagyarázta „ars politicáját” a hídlaposoknak is, annak megértéséhez nyitott gondolatokra volna szükség. Ahogy általában egy normális újságíró agya működne. Tétényi szerint az árokásás korszakát le kell zárni, és ügyek mentén együtt kell gondolkoznunk a pártokkal, civilekkel, egyházzakkal. Meggyes módszerét az elmúlt 10 évben megtapasztalhattuk, és azt is, hogy ezzel egy város lelkiségét, morálját tette tönkre. A függetlenség Tétényi módra azt jelenti, hogy egy közös ügy mellett mindenki felsorakozhat. Nem valaki ellen, hanem valami mellett. Amikor az ország gyakorlatilag mélyrepülést folytat az bányászbéka feneke alatt pozíciót foglaló unióval egyetemben, akkor csak a valódi összefogás segíthet. Érdekes gyakorlat lenne a mostanság agymosottnak tűnő honi közvélemény számára a kérdés megoldása, mely szerint ha a szikla peremén kidőlve egy jobbikos, lmp-és, vagy szociaslista meggyőződésű akárki nyújtana segítő kezet, akkor inkább lezuhanna az ember, vagy elfogadná a segítő jobbot?

Kedves Pöltl Zoltán! Mi a fontosabb? Magyarország vagy a pártok? Esztergom vagy Meggyes Tamás? És miközben már hallom lelki füleimmel, hogy ő meg sem említette a volt polgármester nevét, legalább egymás között ne játsszuk a hülyét. Én is, ő is pontosan tudjuk az igazat.

Ahogy egy régebbi jegyzetemben írtam: először esztergomi vagyok, aztán magyar, aztán vallásos és aztán még sok minden más. De ettől a botor és sötét 50’-es éveket idéző véleményformálástól elhatárolódok. Megtehetné a Hídlap is, ha sikerülne sebességet váltani. Különben az esztergomiak nehezen fogják elhinni, hogy a lap valóban a város közpénzen megjelenő közérdekű újságja, és nem a helyi Meggyes-csoporté. Bár szerintem már mindegy.

Váczy-H. István

2011. 10. 09. 22:29

Körmöczy nagyon masszívan részt vett a kampányban, akkor dolgozott TÉ polgármesterségéért ugyebár, amikor még korántsem volt biztos, hogy ő lesz a polgármester. Ezek után eléggé érthető, hogy több esetben ő szervez rendezvényeket, de teljesen világos, hogy egy csomó más ember is bekapcsolódik a szervezésbe, és senki nincs kizárva, ha annyira akar aktívkodni.

Szegény Rózsával meg mi a bajod? A mostani helyzetben legalábbis megérdemel némi együttérzést.

Nekem sem mindenki a szívem csücske egyébként - na és? Ha arra vársz, hogy bármikor is olyan helyre kerülsz, ahol mindenkit imádni fogsz, ahol mondjuk egy törtető ember sem tűnik fel, akkor halálod napjáig várhatsz.

A magam részéről egyébként a témát lezártam.

2011. 10. 09. 22:18

Jaj, nehogy már elhidd, amit ez a fazon állít bármiről. Csak ő mondja, hogy meghívták, közben folyamatosan botrányt kavar a legkülönbözőbb nyilvános helyeken. Kéretlenül megjelenik és balhét csinál. Valami nem teljesen OK vele, az biztos.

2011. 10. 09. 21:57

Írtam én Dánielről? Helyi talpnyalókról írtam. Nem szeretnék szót kérni, pedig lenne mondanivalóm. Tüntettem, aláírtam, zarándokoltam, gyomláltam. Nem kérek érte elismerést, dicséretet. Csak annyit kérek, hogy ismerjük el, nem Silye,Kui, nem Körmöczy indította el az ellenállást. Lehet tetszelegni, szerpelni, de hol voltak ők, három éve? Sehol, vagy a másik oldalon. Bocs, akit kihagytam. Tűnjön el mindenki, aki Meggyes holduvarába tartozott!

2011. 10. 09. 21:40

Ez hazugság, több okból. Dániel például megvolt hívva!

2011. 10. 09. 21:13

Milyen önkéntes talpnyaló jobb? Ne gyere már ezzel a szerencsétlen Dániellel. Körmöczy leírta, hogy kb. két perce ismerte, mikor szót kért a fazon. Ha Te odamész és szót kérsz, Te is kaptál volna.

2011. 10. 09. 21:04

Sajnos nincs szerencsém ismerni se Körmöczy urat, se Cserép urat. Négy éve regisztráltam a szeretgomon, Körmöczy úr nevét egy éve ismerem.

Ha Körmöczy úrnak jobb, egy önkéntes talpnyaló, mint egy gerinces, akit esetleg meg kéne hívni, mert tett már valamit, nem, csak 180 fokos fordulatot, hát lelke rajta!

2011. 10. 09. 20:41

Hát a gerinces saját maga is szervezhet bármit. Azt se tiltja senki. Sőt a nagy események szervezésébe is kb. kismillióan bekapcsolódtak. Ezt is bárki megteheti. Körmöczy úr pár hírrel lejjebb éppen erről nyilatkozott, felesleges állandóan ismételgetni. Ha valaki akar, bekapcsolódhat, ha nem akar, akkor meg nem.

2011. 10. 09. 20:21

"Nem akarok senkit provokálni, csak az összefogásra szeretném buzdítani az embereket! Kár volna Esztergomért!"

 

Egyetértek!

2011. 10. 09. 19:30

Pont ez a baj, hogy egyesek olyan ügyesek, hogy, akkor is megjelennek, ha a nem kéne!

Tudom szükség van minden támogatóra, de ami sok az sok!

Amikor olyan embereket látok feltűnni, akik előzőleg is a húsosfazék közelében voltak, most pedig művészi babérokra törnek és szavalgatnak, hát hánynom kell!

Támogasson, szervezzen, de maradjon háttérben!

A szeretgomot meg igenis külön meg kell hívni, sőt felkérni, nagy tisztelettel, mert igen nagy része volt abban, hogy Meggyes megbukjon!

Tette ezt magától, kérés nélkül, mert van gerince. Egy gerincesnek nehéz olyan helyre önként menni, ahol néhány gerinctelen viszi a prímet!

2011. 10. 09. 18:56

Egyébként válaszolva a mínusszal küldött üzenetre: a fiaim pl. botostáncot roptak a színpadon a Hídünnepen, volt aki gulyást főzött, más meg süteményt sütött más alkalmakkor is. Senki sem akadályoz, kedves János, sem téged, sem a Szeretgomot, hogy ugyanezt megtedd, vagy tök mást, akár szónokolj a színpadon, ha kedved tartja, vagy a Szeretgom sátrat állítson vagy akármi. Semmiből sem vagy kihagyva, szabad a pálya. Látod például a Dániel is milyen ügyes volt, pedig senki se hívta.

2011. 10. 09. 18:36

Mindenkinek szíve joga provokációnak érezni bármit, ő dolga. Az összefogásról már írtam lentebb. Azért kedves, hogy aggódsz.

2011. 10. 09. 17:53

Nem akarok senkit provokálni, csak az összefogásra szeretném buzdítani az embereket! Kár volna Esztergomért!

2011. 10. 09. 17:24

Kedves Vidéki!

 

Esztergom nem ez a portál. Ez egy portál, egy hely a sok közül. A Hídünnep és az Esztergomi Függetlenség Napja rendezvényei, meg egyáltalán ami hónapok óta a polgárok részéről zajlik a városban, az azt mutatja, hogy itt sokan össze tudnak fogni. Ha valaki meg maga akar szervezkedni, szervezkedjen, övé a pálya. Mindenesetre az tény, hogy az utóbbi idők kérdése nem az, hogy Dániel Péter hogy hívta meg magát egy rendezvényre (kit izgat), hanem hogy hogyan fognak fizetést kapni azok, akik munkabérét fedező összeget a bank inkasszóval leemelheti a város számlájáról. Ez a kérdés: http://tetenyi.blog.hu/2011/10/02/mindenki_egyert_egy_mindenkiert#title

2011. 10. 09. 16:56

Kb. 20-30 évvel ezelőtt Szlovákiában voltunk lakodalomban. Pont akkor, amikor nagyon feszült volt a magyar-szlovák viszony. Az örömanya nagyon félt, hogy milyen esküvő lesz: lesznek magyarok, tótok, szlovákok, kommunisták, keresztények, stb.

Természetesen mindenki "ember volt" és nagyon jót mulattunk!

Ezt kellene Esztergomban is tenni az embereknek a széthúzás és a vita helyett összefogni. Nem azon kellene gondolkodni, hogy kik és miért segítenek a Polgármester ŰAsszonynak, hanem igenis mindenkinek egyformán kéne őt segíteni.

Nem tetszenek észrevenni, hogy az 1 évvel ezelőtt hozzászólók: Pihlaja és Százhalombattai, akik nagyon jó ötleteket adtak, elmaradtak?

Talán még nem késő az összefogásra!

2011. 10. 08. 15:21

Nem tom, mi a vergődés tárgya.  Dániel Péter eddigi akciói nyomán simán kinézem belőle, hogy senki nem hívta meg, hanem egyszerűen eljött. Így szokta, így megy leketchupözni az Alkotmány Asztalát és hasonlók, ő egy ilyen fazon, a médianyilvánosság élteti, ahol számíthat erre a nyilvánosságra, ott megjelenik, nem kell, hogy bárki hívja.

2011. 10. 07. 20:04

Félreértesz, pedig egészen világosan fogalmaztam. Magánemberként (és bízom benne, hogy az aláhúzás kellő mértékben nyomatékosít) bárki, bárkit és bármikor illethet kritikával, a józan ész határain belül természetesen. Tétényi Éva azonban polgármesterként fordult szembe a Fidesz-szel, ami jelen pillanatban egy döntő többséggel bíró kormánypárt. Köztisztviselőként tudnod kell, hogy a politikai megnyilvánulás közéleti szereplő minőségben minimum nem ajánlott, de bizonyos intézményeknél kifejezetten tiltott is, és ez nem véletlen. Vannak olyan pozíciók, ahol függetlennek kell lenni még akkor is, ha az ember egyébként bizonyos pártoknak a tagja. Tétényi Éva sajnos fordítva csinálja: bizonyos pártokhoz húz, miközben elvileg független. Sarkítva a helyzetet: Tétényi csak a Fidesztől független.

Még mielőtt észrevételezné valaki, ezt szó szerint így olvastam a Képviselői Irodaház előtti tüntetésről készült fotón és bizony magam is kétségbeejtőnek találom, hogy ilyen emberekkel kell egyetértenem.

2011. 10. 07. 20:00

Továbbmegyek: ha a 10 megválasztott fideszes közül lett volna 3, akinek az egyéni ambíciója nagyobb, mint a meggyestől való függése, akkor már rég nyugalom és béke lenne a városban, lenne buszközlekedés, a város adósságának felét elengedték volna a hitelezők, stb.

2011. 10. 07. 19:52

Pilu, remélem, hogy legalább te érted, hogy mekkora gáz az, ha hagyjátok, hogy Tétényit, és főleg a tavalyi győzelmét kisajátítsa a baloldal magának.

Ez itt tavaly baromira nem nagypolitikáról szólt. Hanem arról, hogy mindenkinek a töke tele volt már Meggyessel.

2011. 10. 07. 19:40

Jani, szerintem kár ezzel kavarni. Tétényi Éva soha nem buzdított senkit hatalom megdöntésre, pláne nem a fennálló hataloméra. Még egyszer kérdezem, ki hívta meg Dánielt a Széchenyi térre? Ha a szervezők nem vállalják be, én szívesen megkérdezem őt, de akkor esetleg kiderülhet, hogy valaki, vagy valakik szándékosan taposóaknát tett(ek) ki a térre a polgármesternek, amin most pl. te is lovagolsz. Nekem mindegy, de azért elég konkrét sejtéseim vannak az ügyről, tehát lehet itt az ideje a terítésnek... :)