Illegális hulladékok nyomában a polgármester

Illegális hulladékok nyomában a polgármester

2011. 09. 08. 16:36

Illegális hulladéklerakók ügyében, lakossági bejelentések miatt járt Tétényi Éva Esztergom – Kertvárosban szeptember 5-én délután. A polgármester a  lakossági bejelentések nyomán felvázolt áldatlan állapotokat szerette volna feltérképezni, ezért személyesen ment el a kertvárosi Sándor-majorba, ahol meggyőződött arról, hogy a bejelentések a valóságot tükrözik.

Az ott élők szemetét - a beszámolók szerint - immár hónapok óta annak ellenére nem szállítja el az Eszköz Kft., hogy a szemétszállítási díjat a lakók, állításuk szerint rendszeresen fizetik. A major lakossága korábban egy konténerbe gyűjtötte a szemetet, ám ezt, minden előzetes tájékoztatás nélkül a tulajdonos elszállította,  a hulladék gyűjtése és szállítása azóta nem megoldott. A szemét ellepi a környéket, hiába takarítják az utcát, a házuk előtti részt a lakók. Valószínű, hogy a telepen élőkön kívül mások is hordanak oda szemetet, mert a mennyiség jóval meghaladja azt a tömeget, amit az ott élők felhalmozhatnak. A Sándor-major lakói arról is beszámoltak a polgármesternek, hogy az elszállítatlan hulladék élősködők, rágcsálók élőhelyévé vált, a környéket ellepték a patkányok, amelyek a házak közé, sőt a házakba beférkőznek, ezért a  gyerekeket már nem merik kiengedni az udvarra, utcára játszani. A környék lakosai most arra keresik a választ, hogy hogyan fordulhat elő az, hogy fizetniük kell, de cserébe nem kapnak ellenszolgáltatást. A polgármestert a helyszínen sokan arról kérdezték, megteheti-e az Eszköz Kft., hogy egyoldalúan szerződést szeg és nem szállítja el a kommunális hulladékot a környékről, valamint felmerült a képviselő-testület fidesz-frakciójának felelőssége is, mivel 2/3-os többségi akaratukkal - sokadjára nem szavazták meg az illegális hulladéklerakók felszámolására szánt összeget.

2011. 09. 14. 21:20

Láttam én is, tényleg a nyomában volt. Bottal ütötte. Egyébként, ha szabad kérnem az előttem írótól: semmi KÜLÖNBSÉG.

2011. 09. 14. 8:18

Azért te sem utasítanád vissza!Vigyor

2011. 09. 13. 18:10

Ius primae noctis. Ez kéne mi?:)

2011. 09. 10. 20:20

„polgármester hölgyet STUART MÁRIÁHOZ hasonlította”

Nem semmi, Esztergom ezek szerint még mindig erről szól, setét középkor, összeesküvések, királygyilkosság, udvaroncok intrikája, genetikusan kinek nyaljunk, na meg ki legyen a király?  Talán aki III.Richárdi döntéseket hoz, tesco-s pajszerrel a kezében? Jó rendben, de én meg szeretném visszakapni a pallosjogot, meg az első éjszaka jogát, meg a váramat.

2011. 09. 09. 0:59

Szerintem nagyon is tudatában vannak a dolgoknak. Csak ők még azt hiszik így lehet azt etetni a lakosságot: lám-lám amióta nem m1 a polgármester (és a csődeljárás miatt), azóta megállt az élet. Addig kánaán volt, most meg szemét, gaz, nincs támogatás.... stb, stb. Az a legnagyobb baj, hogy nem veszik észre, hogy ezzel már nem tudják etetni a lakókat. A lakosság köszöni, de inkább ilyen etetésre nincs szüksége! Az elején még néhány embert meg lehetett vinni, de azóta szerencsére a többség átlátja a dolgokat, épp csak a szemellenzősök, rokonok, haverok, akiknek érdekük fúződik a díszes társasághoz, azok nem látják, vagy inkább nem akarják belátni, hogy az a korszak lejárt.

Esztergom FELNŐTT, mesékkel már nem lehet elaltatni!!!

Ha eddig nem akartak tenni a városért, akkor MÁR NE IS AKARJANAK, inkább köszönjenek el szépen, amíg még mi is megköszönjük eddigi munkájukat. Nem kellene tovább feszegetni a lakók tűréshatárát!

2011. 09. 08. 23:46

Ezek a képviselők ott pöfögnek a testületi ülésen, mondják a tuttit a kamerába, közben fogalmuk sincsen, hogy mi van az egyéni körzetükben!

2011. 09. 08. 20:24

Kedves lakók!

Ez a terület a törvényesen meg választott, Pócsföldi képviselő területe, lehet hozzá menni, hogy segítsen. A többiekkel nagyon büszkék arra, hogy őket megválasztották, akkor tegyenek is valamit. Ez is egy szép feladat, oldják meg.