Garázda fiatalokat fogtak a rendőrök
Bulvár
2011. aug. 24.

<p>Az esztergomi kapitányságra több jelzés is érkezett az éjszaka folyamán azok miatt a fiatalok miatt, akik törtek-zúztak a városban.</p>

A járőrök átnézték azokat az utcákat, ahonnan a riasztások érkeztek. Letépkedett postaládákat, felgyújtott kukákat találtak a Budai Nagy Antal és a Schweidel utcákban is. Követve nyomokat, a járőrök megtalálták a garázda személyeket, akiket igazoltattak, majd előállították őket az Esztergomi Rendőrkapitányságra.

A fiatalok egyike részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy kedden késő este találkozott a barátaival. Iszogatni kezdtek, majd útnak indultak. Hangoskodásukkal felverték a környéket, és a rendőrök is észlelték ezt, ezért felszólították őket, hogy fejezzék be a hőzöngést és menjenek haza.

A fiatalok egyikének azonban nem tette, hogy a rendőrök rendre utasítotték, és a Nevelési Intézet kerítésén töltötte ki mérgét. A csapat ezt követően teljesen elvesztette az önkontrollját, nem kíméltek semmit, ami az útjukba került. Letépték a postaládákat, kaputelefonokat, egy útjelző táblát is kifeszítettek a helyéről, majd több kukát felgyújtottak.

Az ámokfutásnak a rendőrök vetettek véget, akik elfogták a fiatalokat, majd előállították őket az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Csoportosan elkövetett garázdaság miatt indítottak eljárást ellenük.

Forrás: kemma.hu

(forrás)