Haldokló Esztergom - illemtanóra bukottaknak

Haldokló Esztergom - illemtanóra bukottaknak

2011. 08. 08. 18:17

A címből talán nem derül ki, hogy mekkora lelki posványban élünk mi itt Esztergomban, de a múlt csütörtöki 11 és fél órás képviselő-testületi ülésen betelt a pohár szerintem sok mindenkinél, aki rá bírta magát venni, hogy ezt a szennyvízcsatornában sem megszokott alpári stílust végigasszisztálja. Ritkán szoktam teljesen szabadjára engedni a tollam, de a csütörtök este után nincs, ami visszatartson.

Tisztázzuk egyszer és mindenkorra: ezek az emberek, mármint a frakció tagjai nem képviselők. Ezekkel nem lehet semmit kezdeni. Ezek nem akarnak megegyezni, vagy a város érdekében együttműködni. Ezek nem akarnak mást, mint mentálisan, fizikálisan megsemmisíteni egy nőt. Attól meg hogy nem megy, csak felpaprikázódnak, és emberi mivoltuk utolsó máza is lehámlik róluk. A 10 képviselőnek (a nagy karmester utasítására) 11 órán keresztül nem volt más tervük, mint kikészíteni Tétényi Évát, nem mellesleg Stámusz Andrea és Batyikné Csőke Ágnes is kapott hideget-meleget – nyílván csak a város érdekében. Majd amikor a bíróságon állunk, - mert hogy feljelentenek, az biztos, gyáva embernek nincs más menedéke – akkor és ott eldöntöm, mennyire akarok egy olyan ország polgára lenni, ahol a közerkölcs eltűri az ilyen politikusbőrbe  bújtatott zsoldosok mocskos és tűrhetetlen kommunikációját. Ha majd a bíróság esetleg úgy dönt, hogy nekik ad igazat, akkor sem lesz gond, szépen kisétálok a Mária-Valéria Híd közepére és eltépem a magyar útlevelem, mert ilyen város, ilyen ország semmilyen polgára nem kívánok lenni.

Aki esetleg nem látta a csütörtöki testületi ülést, valószínűleg nem fogja érteni, miért ez a hangnem részemről, azoknak ajánlom, egészen nyugodtan húzzák ki fejüket a homokból, mert ezek a képviselők között vannak tanárok, intézményvezetők, parlamenti titkárok és országgyűlési képviselők egyaránt. Az egész társadalom szégyellheti magát, hogy ilyen embereket fogad el vezetőjüknek. Az, hogy az oktatási bizottság elnöke a kamerákon kívül nyílt ülésen azt mutogatja nemzetközi egyezményes jelek segítségével, hogy valaki – már elnézést – de egyesüljön (!) a polgármesterrel és egy pinokkió bábut helyez az asztalra, majd a város nagy többséggel megválasztott független vezetőjének beszéde közben hangosan röhögve azt magyarázza a teremben ülőknek, hogy Tétényi hazudik, - nekem csak szánalmas, de amikor a teremből kifelé menet még szarházinak is nevez ugyanez a képviselő, már nem tudok mit gondolni. Ha a közösség ezt hagyja, lelke rajta, de majd ne nagyon csodálkozzanak, amikor a kamasz fiú otthon anyja intő szavára reagálva egyszerűen leköpi őt. Mert ezek a politikusbőrbe bújtatott farkasbárányok pontosan ezt az erkölcsöt tanítják mindannyiunknak.

Nem adom fel. Nem tehetem meg, mert itt nem politikáról, gazdaságról, adósságrendezésről, vagy a városról van szó. Ehelyett az erkölcsről, az emberi jóérzésről, a jellem tisztaságáról és a jó szándékról beszélek. Azokról az erkölcsi normákról most nem szólnék hozzá, amelyhez azok a Széchenyi téri demonstrálók is szívesen asszisztálnak, akik hajrá Fidesz kiabálásokkal próbálják megmutatni az anyapárt erejét a királyi városban. Ha nekik tetszene, hogy otthon a férjük, gyerekük így beszéljen velük, nincs mit kérdeznem. Ugyanakkor jelzem, nem politikai hovatartozásukat kérem rajtuk számon. Az én elveim szerint először ember vagyok, aztán esztergomi, aztán magyar, aztán pedig nyílván még sok minden más. A párthűség engem nem érdekel, de nem is zavar. Csak arra figyeljen mindenki, hogy legyen egy vezérgondolata, ami soha nem változik, mert ha hagyják, hogy torzuló jellemek szabjanak irányt szellemi létüknek, idővel könnyen meghasonulhatnak.

És szégyellheti magát az esztergomi – tán sosemvolt – értelmiség is, akiknek még most sem volna késő felállni és azt mondani: elég ebből. Hol van ilyenkor az egyház, hol vannak a tanárok, az orvosok, a művészek, a mérnökök, a vállalkozók, stb.? Hol van a királyi város egykor oly büszke polgársága, nemessége. Többszáz éves család sarja vagyok, és tudom, sokan büszkék itt mások is származásukra – joggal. Ha most azonban nem állnak ki egy stabil erkölcsi világrend mellett, cinkosai lesznek ők is az elbukott birodalom megőrülni látszó királyának és lelketlen zsoldosainak.

Tétényi Évát, vagy Meggyes Tamást nem szeretni, de nem is gyűlölni kell. Csak dönteni köztük, aztán kiállni, és elmondani a magunk igazát. Már ha van. Nekem van és most elmondtam, hogy példát mutassak. Lehet megalkuvóan élni, de néha van egy pont a számunkra megadatott 70-80 évben, amikor – legalábbis engem – túlfeszít az igazságtalanság, és nem tudom tovább magamban tartani. Engem egy Pál György, egy Bánhidy Vajk, egy Zoltai Dániel, egy Steindl Balázs, egy Meggyes Tamás, egy Ivanov Mihály, egy Petróczy Gyula, egy Pócsföldi József, egy Kálmán Sándor, vagy egy Németh József nem vezethet sehová, mert nem alkalmasak arra, hogy vezessenek. Inkább élek időn és téren túl a gondolataim között, mint hogy elfogadjam egy pillanatra is, hogy ilyen gyáva, férfiatlan és bunkó (elnézést) mentalitás befolyásolja az életem, az érzelmeim, a gondolataim. Akkor inkább, bármennyire is szeretem, nem kell Esztergom sem. Így nem. És ezen elgondolkozhat mindenki.

Legalább gondolkoznak.

Mosolygós hétvégét mindannyiunknak!

Üdvözlettel Váczy-Hübschl István

A Hídlap egykori főszerkesztője

2011. 08. 15. 20:39

Annak a tatának a fia képviselő volt, és ezért egy cukrázdát kapot tompikátol, kárpótlásért amiért most nem jelölték. Így azért már érthetőbb a gutaütés körüli állapot.

2011. 08. 14. 15:44

a hírszerzési módzserekkel odaszervezett fideszesek békésen éneklő csoportja.

Azt gondolom, más csatornát néztünk. Arra a békésen kommunistázó, volt SzIM-es tatára gondolsz, akit alig tudott egy kórustag visszatartani a gutaütéstől?

2011. 08. 13. 20:20

Már hogy lehetne egy "kandur" nő? Kacsintás

2011. 08. 13. 17:15

KolomPál úr és tisztelt fideszes képviselők a történelem ismétli önmagát, a magyar nép türte a vérszívók undoritó létezését de mikor betelt a pohár elzavarták a sok szar embert. Ha kellett diplomatikus módon de volt hogy erővel tette jobb sorsát remélve, sajnos mindig voltak a népet lenéző és  cinikusan mosolyogva loditó emberek. Hogy milyen lapot oszt a sors a pakliból azt csak akkor tudjuk meg mikor a burgonyafőzelék is elfogyott....

2011. 08. 13. 12:01

Meggyes szájáról szépen le lehetett olvasni, amint azt mondja magában, Éváról: "ez hülye", kétszer is. Néztem a testületit. Bakker, neki mindent szabad? Elképesztő, felháborító, borzasztó!

gömbicica

2011. 08. 13. 7:35

Ez van, mikor látszik, hogy másképp gondolkodik egy NŐ!!! IGAZAD VAN. A kint lévőknek el kellene ezen gondolkodnia. Bizonyára van kint alkalmasint egy 'főkolompos", aki ezt tudomására hozhatná a szimpatizánsoknak-ellenszimpatizánsoknak. Emberibb lenne a történet valóban.

2011. 08. 12. 21:13

Nem kell csendben maradni!

Szerintem, aki kimegy a térre, ne a másikat alázza, hanem az egyiket bíztassa! Jó hangosan!

2011. 08. 12. 21:04

Tétényi Éva polgármester mikor kap meghívást a ferences gimnáziumba???????????

2011. 08. 12. 15:53

Sajnos Janinak igaza van abban, hogy a jelenlegi főtéri csindadratta kontraproduktív. Azok viszont, akik rászánják magukat, hogy a téren támogassák a polgármestert, egyszerűen nem bírják idegekkel azt, ami odabent zajlik. Sokaktól hallom vissza, hogy a testületit otthon is csak több részletben tudják végignézni, mert felmegy a vérnyomásuk. Ez történik a téren is, ugyanakkor ez csak TÉ ellen használható fel, nem véletlen a hírszerzési módzserekkel odaszervezett fideszesek békésen éneklő csoportja. Nem a kivetítőt kell megszüntetni, hanem a térieknek kellene megérteni, hogy most a csenddel tudnának tovább segíteni. Ezzel a váltással nem lenne mit kezdeni a lakájmédiának. Csak hogy valósítsuk meg? Én már próbáltam üzenni a tétényitériek felé, de nem igazán ment át. Ez van.

2011. 08. 12. 8:21

Bizony kellene tudni, hogy ki az, akit nem szabadna támogatni.

És azt is, hogy ki engedélyezte, hogy egyházi iskolában fröcsögje szét a gyűlöletét.

2011. 08. 12. 6:53

Nekem más bajom is van Tokár János atya levelével. Nem csak az a baj, hogy tapsolnak, de nem ismerik Meggyes Tamás vagy Bayer Zsolt magánéletét?

A közszereplő uraknak példát kellene mutatni. Helyette, világéletükben a Tízparancsolatot lábbal tiporták!

Véleményük a „csuhásokról” is közismert.

Akkor miről beszélünk?

Bizony kellene tudni, hogy ki az, akit nem szabadna támogatni. Tapsról nem is beszélve!

...

 

Kovács Géza

2011. 08. 11. 23:59

János tényleg úgy gondolod, hogy a Tétényi gyűlölöknek szükségük van indokokra?

Álljon már meg a menet. A harc a szavazatokért folyik. Meg a hatalomért.  Ami bizonyos nézőpontból ugyanaz. Tétényinek szerited használ az, ha arról megy a közbeszéd, hogy Steindlt meg Meggyes lebuzizzák Tétényi támogatói?

A főtéri vélemény nyilvánításnak mégis mi lehetne az alternatívája?

Ó, ezer és egy lehetőség van rá. Többek között itt ez a hozzászólásdi is az. Példának okáért sokkal hasznosabb lenne, ha a téri véleménynyilvánítás helyett minden "kereplős" regisztrálna inkább azokra az országos portálokra, amiken Frenki3 és társai folyamatosan ócsárolják Tétényit, és vitába szállna velük. Mandiner, NOL, Kemma, stb - széles a választék. A hidlap.hu-ra ne menjetek, az ellenséges terep, és még az IP címeket is őrzik:)

Hagyjuk magára Évát, amint 10 gyáva disznó beletőrli a lábát a testületi üléseken amig tönkre nem megy?

Az ott egy színpad, ahogy a klasszikus beszédben hallottuk.  A tizek is szerepet játszanak. Mindenkinek ki vannak osztva a dialógusok. 

kiszűrni a felelőtlen megnyilvánulásokat és provokációkat, de jelenleg ez az egyetlen demokratikus eszköze a lakosoknak a véleményük kinyílvánítására

Ez nem igaz. A tizek és csatlósaik követik a Szeretgomot, napi szinten. Amit ide leírsz, az beleeszi magát a gyomrukba.

Miért okozna az csalódást neked, hogy Tétényi néha érezheti, hogy vannak akik támogatják a 10 gáláns úriemberrel szemben?

Félreérted. Olvasd el mégegyszer amit leírtam, hátha átmegy az üzenete.

Kevesen bírnánk azt a nyomást amit minden nap el kell viselnie.

Ez a dolga. Mindenki tudta, hogy az oroszlán barlangjába küldi be a bárányt.

Nagyon csúnya dolognak tartanám, ha legalább a szolidalitásunkat nem fejeznénk ki felé ezekben az igen nehéz időkben!

Képeslap, e-mail, távirat - három sokkal jobb módja a szolidaritás kifejezésének az ablak alatt kiabálásnál.

Ha most elfordulunk tőle, akkor meg is érdemeljük az adós-rabszolga sorsot!

Akkor ne forduljatok el tőle, de ettől függetlenül szerintem az igen kontraproduktív ablak alatt kiabálást be kéne fejezni. Igaza volt a Kossuth téren tüntetőknek 2006-ban? Igen. Mégis teljesen szalonképtelenné tették a Gyurcsány elleni tiltakozást? Igen. Fedezzük fel a párhuzamot.

 

2011. 08. 11. 21:27

Neked is üdv. Marics. Örömmel olvasom a hozzászólásaidat, és nem is biztos, hogy ismeretlenek vagyunk.

De ez nem is lényeges. Vigyor

2011. 08. 11. 21:17

Így van Marics!

Tökéletes a meglátásod: - "... a sok okos ember egy buta tömeg!"

2011. 08. 11. 21:10

 

Míg írtam, te is írtál, de a szívemből szóltál!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv ismeretlen! (nekem legalábbis...)

2011. 08. 11. 21:07

OK OK! Igaz, hogy a "téri" nyomás a sarokba szorította a farkciót (sic!) és segítette az  összezárást, dehát ezek az urak csak ebből képesek élni, a pálgyurik, meggyestomik, petróczigyuszik mit csinálnának a civil életben a pátjuk nélkül? Ezért nehéz ellenük harcolni. Normális munkából megélő ember otthagyja az egészet. És a fijug erre építenek. Komolyan ki kéne találnunk, mit kéne tenni, csak egy ilyen fórum erre nem jó, hiszen a farkció röhög, ha elovassa, mi a tervünk. A bankokkal való "egyezségben"' is az volt a baj, hogy a városnak nem voltak ütőkártyái, hiszen a képviselőinknek csak az volt a szempontja, hogy a "Tétényire rátólni" mindent. Minél rosszabb, annál jobb! Úgy érzem a sok okos ember (ezek vagyunk mi, magamat is beleértve, nehogy félreértés legyen!) egy buta tömeg!

2011. 08. 11. 20:54

János tényleg úgy gondolod, hogy a Tétényi gyűlölöknek szükségük van indokokra? Szerintem mindegy, hogy van-e rajta sapka vagy nincs.  Lenne más, magánéleti, hajviselet stb. egyéb mszp-s hacacáré ellene, mint ahogy van is. :) A főtéri vélemény nyilvánításnak mégis mi lehetne az alternatívája? Hagyjuk magára Évát, amint 10 gyáva disznó beletőrli a lábát a testületi üléseken amig tönkre nem megy? Persze, lehetne határozottaban kiszűrni a felelőtlen megnyilvánulásokat és provokációkat, de jelenleg ez az egyetlen demokratikus eszköze a lakosoknak a véleményük kinyílvánítására. A támadási felületet Tétényi megteremtette azzal, hogy meg merte nyerni Meggyessel szemben a választást.

Miért okozna az csalódást neked, hogy Tétényi néha érezheti, hogy vannak akik támogatják a 10 gáláns úriemberrel szemben? Kevesen bírnánk azt a nyomást amit minden nap el kell viselnie. Nagyon csúnya dolognak tartanám, ha legalább a szolidalitásunkat nem fejeznénk ki felé ezekben az igen nehéz időkben! Ha most elfordulunk tőle, akkor meg is érdemeljük az adós-rabszolga sorsot! Bár személyesen nem ismerem, nagyon hálás vagyok Évának a bátorságáért és kitartásáért és azért amit ezért a jobbra érdemes városért tesz. Hajrá Éva, hajrá Esztergom!

2011. 08. 11. 18:21

Egyébként az az egész kezd úgy kinézni, mintha ez lenne a támogatás egyetlen lehetséges módja. Már bocsánat, időnként árulok egy gyékényen olyanokkal is, akikkel egyébként nem nagyon, de rendszert nem tudok belőle csinálni, meg nem is akarok. És az sem elégít ki, hogy tébláboljak meg bambuljak órák hosszat egy ablak előtt, miközben mások sípolnak, meg dudálnak (a magyargyerek-törökgyerek mondókát idecitálni felülmúlhatatlan marhaság volt, köszi! :D). Szóval, ez nekem lázadásnak kevés, időtöltésnek meg unalmas. Voltak/vannak tartalmasabb fórumok is, az jobb.

2011. 08. 11. 17:57

Ez az egész téri móka egyfajta nyomásgyakorlás akar lenni a fideszre. Ami viszont - lássátok be -nem működik. Minél tovább feszítik a téren lévők a húrt, ők annál mélyebbre struccolják be magukat a homokba, annál jobban működik az önigazolás, miszerint a sok büdös mszp fizette zsoldos komcsi áll az ablak előtt és buzizik. Kontraproduktív az egész, rossz eszköz, rossz harc. Az egészben annyi lehet maximum a pozitívum, hogy Tétényi lelkének talán jól esik, hogy időnként van egy kis ordibálás odakintről - hozzáteszem: nagyon komolyan csalódnék, ha ez így lenne.

Magyarul: ez az egész (szerintem) egy felesleges támadási felület Tétényi ellen, egy jól felemlegethető dolog, ami miatt őt lehet csesztetni a testületin, meg a hídlapban, meg ahol még meg tudnak szólalni az urak. A testületi ülést élőben lehet követni több médiafelületen keresztül, tehát a tájékoztatás részhez nincs szükség a téren való részvételre.

Időnként nem árt belegondolni az ellenfél követőinek nézőpontjába, az ő részükről egy rendkívül erős érv ez az egész téri hacacáré Tétényi ellen.

Ráadásul megint bármikor várható valami önprovokáció az ellenfél részéről, pont az ilyen időkben kellene minden felesleges támadási felületet megszüntetni.

De ez is csak az én véleményem, mint az amikor tavaly szeptemberben arról győzködtem itt az egyik fórumon az extűzoltónkat, hogy ugyan lépjen már vissza, mert esélytelen a nyerésre ugyanakkor esélyes megfúrni a független jelölt győzelmét, ahogy az meg is történt rá pár héttel.

2011. 08. 11. 17:21

Ok! Maradunk otthon, mert mi idegenkedünk azoktól, akik könnyebben feldühödnek. M1-ék buzizhatnak, bohócozhatnak, hazudozhatnak, ellophatják (ez vélemény!) a befizetett adómat, százmilliókért vehetnek mélygarázsokat. Istenem! De csúnyák! Ja, hogy Tétényi Évát hogyan segítsük? Csak úgy, amit MI EGYENKÉNT, KI-KI A MAGA ÍZLÉSE SZERINT kitalálunk. Ezen jókat vitázunk itt, néha még le is morogjuk egymást, ŐK, pedig 35-40 % szavazattal megnyerik a választást és kisöprik a 65%-ot szerző polgármestert, aki előbb-utóbb csak kiborul ennyi szenny terhe alatt. Miért? Mert nem hallgatott ránk! Ugyan melyikünkre, amikor mi is igen sokszor, gyökeresen ellentmondunk egy másnak. Ahelyett, hogy minden támogatót elfogadnánk, és megpróbálnánk kulturált keretek közt tartani. Ez viszont csak köztük állva, a téren megy, otthonról kicsit bajosabb.