Alulírott, a Hídlap ellen… (Nyílt válasz Ámon Adriennek)
Közélet
2011. máj. 21.

<p>Régóta gondolkodom, hogy megfogalmazom, miért gondolom egyoldalú véleménynyilvánítónak a Hídlapot. A 2011. május 21. IX. évfolyam/19. számában, Ámon Adrienn feladta a magas labdát, amit illik leütni, mert ez a kiadvány az esztergomi közélet mérgezője, árokásója. A mai napig Meggyes Tamás szócsöve, szélsőséges pártkiadványa.</p>

Az igazság nálunk van

Ámon Adrienn az egyik legszimpatikusabb ellenérdekelt. Az ETV-ben bizonyította hozzáértését, korrektségét. Valami nem ment, elmondta, Ő a múltban soha nem élt vissza közvéleményt formáló lehetőségével, tényleg törekedett mindenkivel a normális munkakapcsolatra.

Az első bekezdésében felteszi a kérdést a bizonytalanságot szító szerző, hogy kinél és hol az igazság?

 

Kedves Adrienn!

Veszem a bátorságot, hogy kijelentsem: Nálunk egyértelműen, a szabad esztergomiaknál! Azoknál, akik kétharmadnyian a változásra szavaztunk! Ezt elvártuk a város médiájában is!

Ez a mai napig nem valósult meg.

Nem véletlenül ragaszkodnak Meggyes emberei a hatalomhoz, tudják, Esztergomban, átlagban 3-4 szavazó jut az 1 szavazójukra. Még nagyobb kisebbségbe kerültek 2010. október 3. óta.

Ez az arány egyszerűen nem érződik a lapban. Jó lenne, ha megértenétek, Pallas Athéné almája régen sem, most meg főleg nincs Meggyes Tamás kezében. Még akkor sem, ha „félistennek” képzeli magát.

 

Hídlap rémhírei

Nem értem, hogy miért csak a 2011-es kiadványokat nézted át?

Váltottatok, de ugyanúgy elhallgatjátok az igazságot, és a saját szájatok íze szerint fogalmazva állítjátok be a történéseket. Történelmet hamisítotok most is. Folyamatosan éltük meg az elmúlt években, hogy fordítottátok ki a valóságot, hogy gyártottátok az álhíreket, tupíroztátok a semmit sikerpropagandává.

Ki kell mondanom: az elmúlt években Meggyes Tamás visszataszító helyi nyomulása mellett, Ti ártottatok a legtöbbet a Fidesznek. Olyan utálat alakult ki az újságotokkal szemben, hogy az jelentősen befolyásolta a helyi választási eredményeket. Ti segítségetek kellett Meggyes „karakter-öngyilkosságához”.

Felvetted, hogy miért megy Tétényi Éva az ATV-be?

Egyszerűen tudok erre válaszolni. Azért, mert Meggyes visszaél kapcsolataival, blokkoltatja. Félreinformál, veletek együtt. Ezért nem hívják a Hír-Tv-be, Echo Tv-be, MTV-be. Azért megy el a polgármester asszony az MSZP majálisára, mert ő elmegy mindenhová. Volt a Jobbiknál, LMP-nél is, KDNP-t is megtisztelte, biztos vagyok benne, hogy a Fidesz is hívná, ott is megjelenne. Tudod, ez nem más, mint egy magasabb szempontok szerinti világnézet és nem a baloldalhoz vagy, ahogy Ti mondanátok: „kommunistákhoz való dörgölődzés”!

 

A sapka kifordítása

Az elmúlt években megéltük Esztergomban a visszatérő 50-es éveket. Olyan személyi kultuszt épített ki Meggyes Tamás, amitől a jó érzésű embernek hányingere lett, felfordult a gyomra. Rákosi Mátyás is elégedetten csettintett volna a hetente megjelenő újságotokra. Elég a képszerkesztésre gondolni, volt több olyan számotok, amiben 8-9 Meggyes kép található, 3-4 Knappal. Ráadásul ő még írt is, bár soha ne tette volna, mert minden mondatával csak ártott.

Ömlött ránk a sikertörténet, miközben éreztük, hogy minden egyre csúnyább és rosszabb. Szemfényvesztéshez asszisztáltatok, kísérleti nyulaknak néztétek az esztergomiakat.

Ha már az állatokról volt szó, átestettek a ló túlsó oldalára. Esztergomot, az esztergomiakat nem olyan könnyű legyűrni, ezt megmutattuk a történelemben és Ti még abból sem tanultatok!

 

Délibáb nem ideológia

Azt mondod nem tagadtátok, hogy baj van.

 

Adrienn!

Ez nem igaz, de mondhatnám csúnyábban is. Az elmúlt években elhallgattátok a legfontosabb dolgokat, ami felér a hazugsággal! Családszerető keresztény embernek állították be Esztergomot tönkretevőjét, Meggyes Tamást, miközben az orvosi látleletek, tanúvallomások másról szólnak.

Olvashatunk Esztergom gazdasági helyzetéről korrekt beszámolót? A lapotokban minden volt, csak az igazság és az őszinteség hiányzott!

Lementetek bulvárba, az osztotta hétről-hétre az észt, aki a városházi gépén érdekes fotókat tárolt, ez volt a lényeg. Nem írtatok arról, hogy munkaidőben mit művelnek a „ félistenek”, de aki ez ellen lázadt, és szólni mert, azt visszaélve hatalmatokkal, lejárattátok.

Pedig a saját portátok körül söpörnétek, észrevehettétek volna a visszásságok százait (!), amit Mi, esztergomiak átéltünk, láttunk!

Nem hiszem el, hogy jobb oldali érzelem hatja át a Hídlap szerkesztőségét. Ez nem a jobb oldal, de még csak nem is a Fidesz! A Meggyes demagógiának az áldozatai vagytok mindannyian.

Esztergom felett valami megalomániás elfajzás uralkodik. Sokan még mindig félnek. A mai napig, és nem a kommunistáktól.

Ne feledd az együttműködést és a közös munkát nem Tétényi Éva tagadta meg.

 

Amit elhallgattatok

A Hídlapban még nem olvastam arról, hogy Zuschlaghoz, Hagyóhoz vagy  Hunvaldhoz képest a mi városunk volt vezetője mekkora kárt okozott?

Nem írjátok le, hogy példátlan, ami Esztergomban van, ilyen nyomorban nincs egyetlen magyar város sem! Ennyi adóságot okozónak véleményem szerint a börtönben a helye!

Ezért felelni kell. Hiszem, hogy Esztergomnak a TOP 10-ben lenne a helye, ehelyett nincs jövő, és az nem megoldás, hogy kölcsönt-kölcsönre vegyünk fel!

Értem, hogy egzisztenciálisan Ti is bajba fogtok kerülni, érzem soraidon az aggódást, de ne haragudj, ez a többséget nem érdekli. Azt mondják: megérdemlitek!

Köszönjétek Meggyes Tamásnak és magatoknak. Megtagadtátok az esztergomiakat, nem mertetek bátran szembefordulni a megbízótokkal.

A Hídlapban van érték, 5-6 oldal. Történelem, művészet. De a kirekesztés, az árokásás, a mai napig még a sporthírek szerkesztését is befolyásolja. Mi nem ilyen lovat akartunk, ez bizony, víziló lett.

A városházi feketelista a mai napig a főszerkesztőd fiókjában lehet, a mai napig működik a Meggyes cenzúra. Ezért hallgatjátok el az igazságot.

 

Üzenet

Tudjuk, hogy volt, amikor kegyvesztett voltál, és tényleg minden munkát elvállaltál, tetted a dolgod. Nem veled van baj Adrienn, hanem Meggyesék megosztó politikájával. Hidd el, városi szinten nem számít, hogy ki hová tartozik, az acsarkodás csak a politikusok érdeke.

Ráadásul a párt (rész) akarat mindig a többség és a demokrácia ellen van.

 

Veled ellentétben én ki tudom rakni a bűvös kockát percek alatt és vakon 5-6 emberrel tudok sakkozni egyszerre, de van, amikor a legegyszerűbb dolgok nagy nehézségeket okoznak.

A mundért véded, a tények sem Téged igazolnak. A Hídlap felélte a jövőjét, elveszítette a hitelét!

 

Esztergomban akkor lesz történelmi igazságtétel, ha ez a Hídlap megszűnik! Ez az esztergomiak üzenete. Jöjjön valami új, más, tisztább, ami azt az 5-6 oldal értéket tovább viszi.

 

Üdvözlettel:

 

Kovács Géza

(forrás)