„A régi iskola működik” – totális agymosás
Közélet
2011. máj. 15.

<p>Úgy a Hídlapról már nem is mondanék semmit, ha a főszerkesztője azt gondolja, ő most a város valódi igényét szolgálja ki, egészségére. Arra viszont kíváncsi lennék, miért az a legfontosabb nekik például, hogy megfelelően félelmetesen vizionálják Esztergom végromlását. Azért néha nem ártana szakértőt is hívni a cikkekhez, mert még azt tanálom hinni, a meggyes-féle humanista reneszánsz <em>(mindenhez ÉN értek)</em> lopta be magát a szerkesztőség egykor jobb sorsra érdemes falai közé.</p>

Nem, nem is gondoltam olyanra, hogy maotomi gyakorol befolyást rájuk, bár jobb lenne, ha az lenne, akkor nem kellene azt gondolnom, amit gondolok. Mert azért bár hüjje nem vagyok, mindenhez nem érthetek, és jó lenne, ha más se hinné ezt magáról. Nna, mindegy is, lássunk egy szösszenetet a’lá frakció – tálalva a kiegyensúlyozott hídlap által.  Meg egy egyszerű, igaz és a hídlaposok által is felfogható magyarázatot minderre. Jó reggelt kívánok!

„Hídlap:

Sajnálatos módon a testületi ülések hiányában, a szociális segélyek kiosztása júliustól elmaradhat, így azt javasoljuk az esztergomiaknak, fáradjanak be a polgármester asszonyhoz a hivatalba és kérjék meg, hogy kezdje el a munkáját végezni, hívja össze a képviselő-testületi ülést. Testületi döntés hiányában nem tudunk szociális bérlakásokat sem adni, több családnak veszélybe kerül így a lakhatása. Hiába mondja polgármester asszony, hogy azért nem tud lakást adni, mert elvontuk a jogkörét, mert ez hazugság, hiszen mindig a képviselő-testület döntött a lakásokról. Mélységesen felháborítónak tartjuk, hogy Tétényi Éva nem elég, hogy nem hívja össze a testületi ülést, - amivel ezeket a súlyos égető problémákat megtudnánk oldani – még ránk próbálja tolni tetteinek következményeit, mindenért minket okolva.”

 

Válasz:

Sajnálatos módon,  mivel a helyi Fidesz - a törvénytelen válságköltségvetésben - 100 millió forint segélyt vont el az esztergomiaktól miközben 90 milliós támogatást szavazott meg az összedőlni készülő élményfürdőre, vagy a parkolás költségeire, vagy akár a magánvádas perekre 30 milliót,  ezért a szociális segélyek kiosztása júliustól elmaradhat. Így azt javasolom az esztergomiaknak, fáradjanak be a körzetük képviselőjéhez és ugyan kérjék már meg őket, hogy a Meggyes-csoport képviselői a város lakosságának érdekeit - és nem önös érdekeiket - szem előtt tartva végezzék képviselői munkájukat, amire a választások által felhatalmazást kaptak.  Mivel a fidesz-frakció éppen most készül a hitelezői egyezség által a város lakásvagyonának egy jelentős részét átjátszani a Strigónium részére - aki a 2008-ban kapott 1,5 mrd Ft. értékű lakásvagyonnal sem csinált semmit, azok nagy része mára életveszélyessé vált, mint például a Bajcsy 20-24. -, míg saját bevallásuk szerint a szociális bérlakások számottevő része áll évek óta üresen, most meg azzal hergelik a lakosságot, hogy nem tudnak szociális bérlakásokat adni. Mélységesen felháborítónak tartom, hogy a frakciócska nem elég, hogy szándékosan a város és polgárainak mindennapjait súlyosan megnehezítő válságköltségvetést és reorganizációs programot szavazott meg, - ami miatt ezek a súlyos problémák előálltak– ráadásul a polgármesterre próbálják tolni tetteik következményeit, mindenért őt okolva.

Tetszett volna szót fogadni a polgármesternek decemberben meg januárban, amikor könyörgött steindliéknek, hogy 30-40 előterjesztéséből ne vegyenek le mindent a napirendről. Ezek azt hiszik, hat hónapig behunyt szemmel járt a város és csak akkor nyitotta ki kicsit, amikor megjött a hídlap?  Viccváros vicctestülete ócskaképviselőkkel. A kulturális bizottság például nem jár közös ballagásra. Kálmán Sándor IGAZI FÉRFI, azt tudjuk, mert fortocskát remekül csuk be és szépen ugrik le magasból is, csak épp a dolgát nem teszi. Nincs most kedvem a többiekhez, de kb. ennyire érdekli őket is a köz ügye. És ezek magyaráznak, hazudoznak, kenik szét az ürüléket, amit ők csaptak közénk. Meddig még? Amíg tűrjük.

(forrás)