Orbánnak nem kínos, ami Esztergomban zajlik

Orbánnak nem kínos, ami Esztergomban zajlik

2011. 05. 05. 12:44

Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az fn.hu-nak adott interjút, amelynek témája volt az esztergomi politikai patthelyzet is. Lázár szavaiból kiderül: a kormány nem szándékozik semmit sem tenni a helyzet normalizálása érdekében.

"Tétényi és Meggyesék vegyék már észre, hogy nem a Fidesznek ártanak, hanem leginkább Esztergomnak." - a teljes cikk az fn.hu oldalán olvasható.

2011. 06. 08. 8:39

Érdemes összehasonlítani ezt a két írást!


http://m.hvg.hu/itthon/20110603_tetenyi_eva_nagy_attila_tibor : „Egy jó politikus, különösen egy vezető, többek között arról ismerszik meg, mennyire képes egy adott feladatot jól megoldani, főleg akkor, ha a feladat nagy kihívást jelent. Kétségtelenül ilyen az a helyzet, ha egy polgármesternek vele ellentétes pártállású, vagy ellenségesnek tűnő többséggel kell együttdolgozni a választási eredmények következtében, ahogy az Esztergomban is történt. Mint ismeretes, Tétényi Éva nagy fölénnyel nyerte ugyan a polgármester-választást, ám a vesztes Meggyes Tamás pártja, a Fidesz az ottani képviselő-testület többségét alkotja. Ez a helyzet szokatlan és nehéz, de egyáltalán nem példátlan feladat elé állítja a polgármestert: Tarlós István óbudai polgármesterként jól tudta kezelni a helyzetet, viszonylag békésen együttműködött a szocialista többséggel. Lázár János - a testületben többségbe került ellenfeleivel folyamatos perben és haragban álló - Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester munkatársa volt, Rapcsák halála után viszont Lázár képes volt csillapítani a konfliktusok hevességét. Figyelemreméltó, hogy ők később az országos politika meghatározó vonalába kerültek, miután már polgármesterként képesek voltak ellenfeleikkel kompromisszumokat kötni, ami egy igen fontos politikusi erény. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a polgármesternek minden konfliktust szőnyeg alá kéne söpörnie, de azt igen, hogy városa működőképessége érdekében képes meggyőzni az ellenfeleit arról, hogy nekik is jobb a konstruktív hozzáállás.”

http://meggyesahibas.blog.hu/2011/04/05/karakterongyilkossag_1: És tudod, ha olyan lennék, mint Magyarország vezetőinek a többsége, állami szinten, mindenképpen a hivatalok, állami hivatalok vezetői szintjén, ahol nagy pénzek forognak, dőlnek el – infrastruktúra-pénzek vagy banki pénzek, vagy városvezetők -, akkor itt nagy nyugalom lenne, ha minden becstelen emberrel megkötöttem volna a paktumot, és lenne közös bűnünk. Mert, ahol nagy nyugalom van, ott, tudod, miért van az? Mert megvannak ezek a paktumok és a közös bűnök. Én meg olyan tisztán csináltam ezt a dolgot, olyan hittel, hogy én kikerülhetem ezeket, hogy az bizony felbőszítette azokat, akik felgyújtották a házamat, az autómat, akik nem tudtak elérni egy engedélyt, vagy egy beruházást, vagy egy telket, hogy azok meg akartak ölni. És a megbuktatásunkra 10 milliókat költöttek.

Máshol ezek az emberek azért nem dühödnek fel ennyire, mert a vezetők elkövetik vele a közös bűnöket, mindenki jól jár. És onnantól mindenki védett! Mert akivel a közös bűn van, ha én ezekkel a gazemberekkel ezeket elkövettem volna, akkor ezek most védenének, mert ha én bukom, ők is buknak. Érted? És nem te, nem rólad beszélek, de ebből a csapatból sokan ilyenek. És ezek, ezek az emberek azért kezdték el mondani, hogy ez drága, az drága, nem azért, mert ténylegesen az, mert egyrészt a nem bűnözők nem tudták elhinni, hogy tisztán csinálom, a bűnözők meg pont ettől voltak dühösek, mert ezáltal kimaradtak belőle.

 

Akkor most Lázárnak és Tarlósnak van közös bűnük, van paktumuk becstelen emberekkel???

Kinek higgyünk, Meggyesnek, vagy Lázáréknak? (Vagy egyiknek sem…)

2011. 05. 10. 16:09

De bele szóltak!!!!    Hiszen azzal, hogy nem szóltak szóltak bele.

Ha fordítva lenne már réges rég túl volnánk a választásokon,

vagy Lázár úrnak erre is lett volna egy hirtelen jött jó ötlete amit a parlament" hosszas latolgatás" (kb. három másodperc) után természetesen megszavazott volna.

2011. 05. 10. 10:25

Természetes, hogy nem szólnak bele, mivel m1s ről van szó! Ő pedig tudhat valamit.........

2011. 05. 10. 8:37

Az országos vezetés nem szól bele a helyi ügyekbe.

Ezt kéne kőbe vésni!

2011. 05. 09. 20:08

Az elmúlt napokban Székesfehérváron a polgármester a helyettese javaslatára leváltotta a színház igazgatóját. Azóta kiderült, hogy a leváltás indokai mind megalapozatlanok. Tegnap a városban járt Kövér és Pokorni. Eredmény: Az országos vezetés nem szól bele a helyi ügyekbe.

 

2011. 05. 06. 23:54

Ez a népszavazás nem roszgondolat, nem csak azért mert a fiam mondja. Ma beszélgettem egy a közigazgatásban nagy tapasztalattal bíró hölggyel, aki elmondta, hogy nem is messze tőlünk, itt a dunakanyarban, van egy város amelyik jó pár éve így szabadult meg a rossz testületétől. Egy a lényeg, jól kell kérdezni. Most pedig közigazgatásijogban járatosak hajrá neki ugrani és induljunk neki, mert tényleg bele unnak az emberek ebbe a semmibe.

2011. 05. 06. 14:44

Mit vártatok a csuti vezértől persze hogy nem érdekli Esztergom sorsa miért is érdekelné az a lényeg hogy a hatalmat megszerezte. Kezdetektől fogva sejteni lehetett , hogy miként fog viselkedni ha trónra kerül. Most kéne azok szemébe nézni akik éjjel háromig sorba álltak hogy imádott vezérre szavazhassanak vagy ott csápoltak a győzelmi ünnepen. Most már tisztává vált hogy radikálisabb fellépésre van szükség mert másként eredmény nem érhető el. Hogy mi én nem tudom mert nem vagyok elég okos hozzá.

2011. 05. 06. 14:38

FIDESZ-ék képesek egy mondaton belül is két ellenkező dolgot állítani, így aztán két mondatban ez igazán nem gond. (Egy másik példa az Ő Főnökétől: "eszünk ágában sincs megváltoztatni a médiatörvényt! Még azt gondolnák, hogy remegő térdekkel indulunk tárgyalni. Az eredmény: természetesen, ha az UNIÓ hibát talál benne, azt kijavítjuk, és meg is változtatták. "További kérdés?"). De itt egy helyi példa: Fél évig nem adunk alpolgármestert, mert addig meglátjuk, hogy dolgozik a polgármester. Majd megvonjuk az összes jogkörét, így aztán nem tud dolgozni. Ezt elnevezzük együttműködésnek.

2011. 05. 06. 10:28
"Akinek nem érdekes 31.000 ember sorsa, annak a többi polgáré sem! Akinek a többi polgáré sem, az nem méltó a nemzet megbecsülésére sem " És nem méltó a díszpolgári címre sem !

2011. 05. 05. 23:23

Ja, de ebben az volt az igazán vicces, hogy az első válaszban letagadja, hogy a vezetés beleszólna helyi ügyekbe, aztán a következőben meg elismeri. Persze a maga ráspoly finomságú stílusával, de elismerte. Igaza lehet Jánosnak a korábbi kommentjében.

2011. 05. 05. 23:06

Nekem lenne egy javaslatom ! Esztergom kérjen Szlovákiától befogadást! Ugyis a határ melett vagyunk, Sengen vagy Trianon, nem mind egy. Milye jó lenne. Mint határon tuliak, mennyi figyelmet kapnánk.

2011. 05. 05. 22:33

A törvényi háttér majd utólag megteremtődik, attól tartok. Vagy ahogy a PUF fogalmazta jó húsz éve:

 

A földhöz ragadtak a bátor álmok,

Ki megy keresztül majd a kristályóceánon?

Nehéz az eső, gyenge a nap,

Évek múlnak el egyetlen perc alatt.

Élni akartam csak, de most már győzni kell,

Nehéz idők, mégis valamiben hinni kell.

Gonosz varázslat, sötét mágia,

Miféle szellemnek kellett elszabadulnia?

2011. 05. 05. 21:07

Senki sem várt többet e nyilatkozatot tevő "szerény" fiatalembertől. Amúgy tök mindegy, hogy ki ült ott. Az alma nem esett messze a fájától.

A 2/3-os fiúk teljesen egy rúgóra járnak. Engem eleinte nagyon irritált ez a flegma, nagyképű, mindenkit hülyének néző stílus, de ma már átnézek rajtuk.

Egyet azonban leszögezhetünk. A vezetőinket nem érdekli a város sorsa, de ez fordítva is igaz. Elbukták a magyar nemzet bölcsőjét, egykori fővárosát.

Akinek nem érdekes 31.000 ember sorsa, annak a többi polgáré sem!

Akinek a többi polgáré sem, az nem méltó a nemzet megbecsülésére sem és nem is lehet a városhoz kötődő nemzet nagyjaival sem egy napon említeni őket...... pl. Szent István, Bottyán János, Mindszenty, Balassi vagy Babits, csakhogy a legnagyobbakat említsem. (szegények ha ezt megérték volna....)

A lényeg: Esztergom a magyarság szíve, egyik szimbóluma, akárcsak a Szent Korona. Ezt most eldobta magától a hatalom. Láttunk már, ilyet '89 előtt. Ezért mondtam, hogy lehet flegmáskodni, nagyképűen hatalmat gyakorolni. Esztergom nélkül csak kakaskák a szemétdombon. Még egy utolsó gondolat. Szív nélkül is lehet élni, de csak egy darabig.

2011. 05. 05. 21:00

Olvasok én itt kívánságokat, de a valódi megoldásra törvényi hátteret nem Rosszall

Enélkül pedig nem megy Rosszall

 

 

2011. 05. 05. 20:30

Én is elolvastam.

Idézek belőle:

"Orbán konstruktivitásra utasíthatná Meggyest. Miért nem teszi?

Mert a mi pártunk nem így működik. A vezetés nem szól bele a helyi ügyekbe.

Amikor a tavaly őszi bukása után Meggyes nem volt hajlandó átadni a polgármesteri irodát Tétényinek, Budapesten szőnyegszélre állította őt Kósa Lajos és Kövér László. Meggyes másnap költözött.

További kérdés?"


Nem így volt?


További kérdés?


Mondhatta volna azt is, amit gondolt? Ti., hogy leszarom magát, ha ilyeneket kérdez. De ő "udvarias" volt kétharmados módra.

2011. 05. 05. 18:02

Ugy bántsátok,hogyapuci kőbányái munkásokat "toboroznak"nemsokára,ott lesz majd az 1 millio munkahely.igaz a föld alatt /bár a legtöbb ellenállás a föld alól indult/

2011. 05. 05. 17:57

http://hu.wikipedia.org/wiki/Esztergom_d%C3%ADszpolg%C3%A1rainak_list%C3%A1ja

Ezek között vannak többen akik vajmi keveset tettek Esztergom városáért .

2011. 05. 05. 17:44

ártalmatlanítani kell ,BOCS

2011. 05. 05. 17:42

Nem díszpolgára,hanem disznó polgára.Védi a koncot és a vadhordát.Emberei,mint maga is sunyi ,vezetésre alkalmatlan emberei a drogos M1S vezetésével,csak a város

ártalmas szemete,melyet törvény szerint ártalatnanítani kell,ha lehet a dorogi égetőbe.A Viki király szégyelhetné magát a kialakult helyzet miatt.

2011. 05. 05. 17:29

Ki az az Orbán? Csak nem a város diszpolgára? Ideje lenne visszavenni a diszpolgári cimet tőle s annak adni aki tesz is a városért.