Új függetlenséget Esztergomnak!

Új függetlenséget Esztergomnak!

2011. 05. 01. 20:56

A Fidesz-frakció az általuk vezényelt városi újságban próbálja folyamatosan megtéveszteni a közvéleményt. Az elmúlt félévben a Meggyes-csoport mindent elkövetett, hogy Esztergomot és az esztergomiakat tudatosan büntetve, alattomosan rossz színben tüntesse fel a város polgármesterét. Steindl Balázs és a Meggyes Tamás vezette frakció azonban soha nem fogja vállalni vagy átérezni azoknak a pusztán Tétényi Éva ellehetetlenítését szolgáló, de az esztergomiak mindennapi életét veszélyeztető döntéseknek a súlyát, melyek miatt 2011. májusára a városra lassan kikerülhet a „bezárt” tábla.

Esztergom város független polgármestere a településen élők érdekében indította útnak a „Zarándoklat Esztergomért” mozgalmat, melynek részeként minden parlamenti párttal felvette a kapcsolatot. Tétényi Éva „új függetlenséget” hirdet, amelynek értelmében a pártpolitikát alá kell rendelni az itt élők érdekeinek. A polgármester elsősorban a kormányzópárttól vár segítséget, de ahogy Esztergom esetében sem tesz különbséget polgár és polgár között, úgy a pártok felé is egyformán nyitott. A helyi Fidesz-frakció ezt megpróbálja arra felhasználni, hogy politikailag a saját érdekeinek megfelelő színezetben tüntesse fel Tétényi Évát, aki ettől függetlenül tovább folytatja a „nyitottság mindenki felé” elvet hirdető új közpolitikáját.

A Steindl Balázs vezette Meggyes-csoport az elmúlt félévben összesen 7 testületi ülést hiúsított meg. Tétényi Éva polgármester közel 400, a város sorsát befolyásoló előterjesztéséből 255-öt úgy sepert le az asztalról a frakció, hogy azokról még vitatkozni sem volt hajlandó. A március 17-i testületi ülésen telt be a pohár, amikor 33 előterjesztésből összesen hármat voltak hajlandók tárgyalni a fideszes képviselők. A Meggyes-féle nemzeti együttműködés legkirívóbb példája az volt, amikor a január 20-ai képviselő-testületi ülésen 42 előterjesztésből összesen egyet voltak hajlandók napirendre venni és megtárgyalni Steindl Balázsék.

A helyi buszközlekedés ügyének rendezését először 2011. január 14-én, majd január 20-án tűzte napirendre Tétényi Éva, de Steindl Balázs azokat még az ülés elején kihúzta a listáról. Ezután még kétszer, február 3-án, majd március 17-én próbálta meg a testülettel tárgyaltatni az égető kérdést a polgármester, de a Meggyes-csoport továbbra sem volt hajlandó napirendre tűzni azt.

A Magyarországon egyedülálló módon, immár ötödik éve törvénysértő szemétdíj-rendelet módosítását gondos előkészítés után ebben az időrendi sorrendben tűzte napirendre Tétényi Éva: 2010. december 16., 2011. január 14., 2011. január 20., 2011. február 3., 2011. március 10., 2011. március 17. A Meggyes-csoport egy esetben sem volt hajlandó érdemben tárgyalni az ügyet.

A belvárosi piacon immár negyedik hónapja a helyi kisvállalkozók szedik be a kötelező helypénzt, - eddig több, mint 6 millió forintot fizettek be az önkormányzat kasszájába – ők takarítanak, tartanak rendet, fizetik a kötelező mellékhelyiségek költségeit. Az e témában különböző variációkban előterjesztett polgármesteri javaslatokat január 14. és március 17. között a frakció 8 alkalommal még az ülés előtt levette a napirendről.

Ígéretéhez híven a polgármester április 18-ra összehívta a rendkívüli testületi ülést, hogy a képviselő-testület meghozhassa az adósságrendezési eljárásban szükséges döntéseket. Ennek ellenére a Fidesz-frakció és a Vállalkozók Pártjának képviselője által április 12-én törvényellenesen meghozott reorganizációs rendeletet nem voltak hajlandóak újratárgyalni a fideszes képviselők. Ez is azt bizonyítja, hogy a testület kétharmadát adó Meggyes-frakció semmibe veszi a magyar jogrendet és a csak a bankok érdekeit szolgálja. A polgármester mindezeket mérlegelve úgy látja, semmi értelme annak, hogy újabb döntésekkel büntessék Esztergomot.


Esztergom, 2011. május 1.

Tétényi Éva

Esztergom polgármestere

2011. 05. 09. 20:03

Hétfőn nyújtja be az Állami Számvevőszékről (ÁSZ) szóló új törvényjavaslatát az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága a parlamentnek, amellyel a "következmények nélküli ellenőrzések rendszerét" szeretnék felszámolni.

Az új előterjesztés alapján az ÁSZ által feltárt hiányosságok esetében a jövőben kötelező lesz visszajelezni a megtett intézkedésekről, ráadásul szoros határidővel - közölte a múlt héten Rogán Antal. Eddig az ellenőrzött szervezeten múlt, készít-e intézkedési tervet azután, hogy az Állami Számvevőszék felhívta a figyelmét a feltárt hiányosságra. Ezen kívül az intézkedési terv megvalósulását ellenőrizheti az Állami Számvevőszék utólagosan. Ennek keretében lehetőség lesz a megtett intézkedések helyszíni vizsgálatára is.    

A javaslat szerint a büntető törvénykönyv módosításával büntetőjogi tényállássá válhat a számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségek megszegése.

Hírszerző

 

Visszamenőleg ezt nem akarják alkalmazni? Kivételesen, jó lenneKacsintás

2011. 05. 03. 19:31

A csak nekem van igazam, meg csak annak, aki az én rendezvényemen szólal fel, nekem ad igazat, az a megosztás ideológiája. Megosztja az embereket, a nemzetet, határon innen és határon túl, bűnös ideológia. Bár nagyon sok ember elutasítja mégis nagyon sikeres a magyar politikában, és ez a politikusok bűne.

 

Szégyen hogy ez a politikai ideológia keresztény- konzervatív-jobboldali ideológiának merészeli magát nevezni. A kereszténység teljes egészében befogadó és nem megosztó ideológia. Az igaz keresztények, az Egyház, ne legyenek áruló Júdások, tartsák távol magukat a tanítással ellentétes, bűnös politikától!

2011. 05. 03. 18:28

Tétényi Évának létre kéne hoznia az árnyék testületet. A választáson minden második helyezettet felkéne keresni és behivni őket a testületbe. Hogy tőrvénytelen persze hogy az de nincs más megoldás. Majd az alkotmánybiróság megsemisiti a hozott rendelkezéseket ha úgy látja jónak. Tompiék is ezt csinálják. A csuti vezére pedig  nem szabad hagyatkozni úgysem fog segiteni.

2011. 05. 03. 9:56

A "doktornak"nem kell magyarázni semmit mert nem az lenne a normális,hogy mindenki mindenkivel beszélgessen függetlenül attól,hogy politikai nézeteik nem egyformák?

Akkor nem lenne ketté osztva Magyarország!

Tétényi Évát Esztergomban az önkormányzati választásokon támogatta az LMP-MSZP-Jobbik és a fideszes választópolgárok közül is nagyon sokan,ezek után miért nem állna szóba velük?

 

 

2011. 05. 03. 8:24

Bizony, a helyzet fokozódik. Ha elérkezem Freddie Threepwoodig, már tudni lehet: közel a vég. 

2011. 05. 02. 22:10

Hát persze, kedves Baxter, még az én véleményem is meg szokott időnként változni :F

Látom, súlyosbodott a helyzet, már a Baxter név következik.

2011. 05. 02. 22:03

Hát így van, Meggyes kirúgatta, mert őt se bírta elviselni. Ezek után nem tudom, miről pampognak drkotász és tsai.

2011. 05. 02. 21:44

Meg aztán van az az egyszerű -nem ritka eset -, hogy az ember kiismer valakit, és borzadva elfordul tőle. Ez árulás? Vagy inkább a vélemény megváltozásának logikus konzekvenciája.

2011. 05. 02. 21:44

Silye nekem azt mondta, hogy őt azzal nevezte ki Meggyes, hogy azonnal rúgja ki Váczy-t. Innen kezdve Meggyes árulta el Istvánt, nem fordítva. Meggyes mindenkivel ezt csinálta, akinek önálló akarata volt. Azok maradtak körülötte, akiknek nincs önálló akaratuk, véleményük, személyiségük. Ez okozta a bukását is.

2011. 05. 02. 21:27

Az igaz, hogy szükséges volt mondhatni az árulás, de azért Jézus maga jelentette ki az árulójáról, hogy jobb lett volna neki, ha meg sem születik.

Meggyes meg nem egy Jézus típusú személy, tényleg képtelenség elárulni.

Váczy István remek szakmai munkát végzett, amikor kialakította a Hídlap színvonalas formáját, Meggyes meg még időben lapátra tette, mikor már nem tudta elviselni. Most pedig HI minden fenyegetés ellenére kitart a normalitás mellett, és ráadásul társadalmi munkában végzi a munkáját. Egyébként persze drkotász és Meggyes egyéb talpnyalói részéről a gyalázkodás dicséret.

2011. 05. 02. 20:54

Júdás nélkül nincs megváltás sem. Ha nem árulja el Jézust, akkor továbbra is mindannyian esélytelenek lennénk az üdvözülésre.

2011. 05. 02. 20:14

Biztos hallott Saulus-Paulusról, vannak az ilyen típusú esetek, a pálfordulások.

Aztán vannak a Júdás típusú árulók esetei. Az árulás jellegzetessége pedig az, hogy Júdás egy igaz embert árult el. Meggyest mindennek alapján nem is lehet elárulni.

2011. 05. 02. 20:07

jutna eszünkbe

Mi ez a királyi többes?

2011. 05. 02. 19:59

Váczy-Hübschl István. Te beszélsz Júdásról??? Ha ezt kihagytad volna, talán kevésbé jutna eszünkbe folyton-folyvást áruló személyiséged.

2011. 05. 02. 11:48

Nincs véletlenül a képviselői esküben -és a jegyzőiben -olyan rész, hogy a jogszabályokat betartom és betartatom?

De van, Steindl B. idézi a Hídlapban: "az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom".

2011. 05. 02. 11:10

Árnyéktestület felállítása és engedetlenség a 10-ek bandája ellen!

Csak ez hozhat eredményt.  Meggyesék január 1-ig kiakarják húzni, aztán elintézik a sorsunkat az új Alkotmány erre lehetőséget ad nekik...

 

ESZTERGOM! ÉBRESZTŐ!

 

Kovács Géza

2011. 05. 02. 10:52

A képviselő (a polgármester is annak tekintendő) elemi joga, hogy előterjesztést tegyen. Így tudja gyakorolni (többek között) a képviselői jogát, a választópolgárok képviseletét. Az előterjesztés jogát a testület nem korlátozhatja és nem akadályozhatja meg. Ez a legdurvább jogsértés, az önkormányzatiság legdurvább megsértése,mert annak lényege a választópolgárok képviselete. Az, hogy a testület "megállapítja" a napirendet, nem azt jelenti,hogy önkényesen valamit enged vagy nem enged tárgyalni...,ez pusztán annyit jelent, hogy a napirendet el kell fogadni. A nepirendre nem vétellel a testület anélkül "dönt" nemlegesen valamely előterjesztésről, hogy azt érdemben megtárgyalta volna, anélkül, hogy arról dialógus folyt volna.Ez a demokratikus - érdemi vitán és konszenzuson alapuló - döntéshozatal teljes negligálása. Ezekben a nemtárgyalt ügyekben így is születet döntés: pl. a szemétrendelet máig jogszabálysértő, csak éppen anélkül, hogy a képviselők előadhatták volna érveiket. Azok a képviselők, akik a napirendre nem vétellel döntöttek a rendelet változatlan tartalommal való hatályban tartása mellett, felelősséggel tartoznak döntésük következményeiért, az esetleges kárkövetkezményekért is.

Úgy hallom, a városban már szervezkednek a polgárok, hogy káruk megtérítését bírói úton igényeljék. Nehéz, de szép munka vár a bíróságra. Precedenst teremthetnek,melynek lényege az lesz, hogy a képviselők a gombokat nem nyomogathatják következmények nélkül. Nincs véletlenül a képviselői esküben -és a jegyzőiben -olyan rész, hogy a jogszabályokat betartom és betartatom? 

   

2011. 05. 02. 9:21

..az előbbi természetesen drkotásznak szólt, aki vagy titokban lelkipásztor, vagy csak megszökött valahonnan, de hogy Bibliát is hozott magával a hosszú útra, az biztos. Kedves Júdáskotász, " az vesse rá az első követ, aki bűntelen.." szellemében nemigen nevelkedtél.... :)

2011. 05. 02. 9:15

Ássátok csak az árkot, végül is ezt csináljátok immár 20 éve. Ki magyar, ki nem az - majd az ilyenek mint te, eldöntitek. Szerintem ez tök jó, mindenkinek tetszeni fog, mondjuk az ország bedől, de az nem baj, mert csak "rendes mélymagyarok" maradjanak itthon, a többiek HESS! Helyes! :)

2011. 05. 02. 8:35

Jajj, csak ezt a Gyurcsány mosdatást ne kezdjük kérem! Ilyet szerintem kizárólag csak politikailag teljesen elvakult ember tesz ma már.

Szidjuk inkább az Orbánt! Azt manapság teljes joggal teheti szinte bárki. Persze azt is kicsit objektívebben kéne tenni!