Apu megbeszélte Tamással…
Közélet
2011. ápr. 22.

<p>Az, hogy Esztergom jelenlegi jegyzője végzettségét tekintve esetleg alkalmas egy hivatal vezetésére, talán igaz. Hogy emberileg mire alkalmas egy olyan jegyző, aki a polgármester közvetlen munkatársait indoklás nélkül, parancsra rugdalja ki, hadd ne minősítsem.  Az, hogy Tatai Józsefné Icukát, a polgármester tündér személyi titkárnőjét miért pont a próbaidő utolsó munkanapján kell indoklás nélkül kirúgni – reménytelenül gusztustalan, de a Meggyes-csoporttól nem szokatlan. Hogy a jegyzőnek ezek a várost és annak vezetőjét egyértelműen hátráltató döntései hogyan pattannak ki az agyából, nem tudom, pláne ha alig jár be dolgozni, ha meg bemegy, általában az első polgármesteri utasítástól rosszul lesz, és kiírja magát betegnek. Az, hogy a bukott polgármester még mindig nyíltan vezényeli a törvényesség őrét, nekünk esztergomiaknak csupán annyit jelent, Meggyes Tamás mit sem változik. A törvényhozó, aki nem tiszteli a törvényt. No comment.</p>

Amellett viszont nehéz volt elmenni szó nélkül, hogy a nyúljegyző, vagy férfias aljegyző miért gondolja úgy, Meggyes Tamás majd megvédi őt munkássága jogi következményeitől. Nem fogja, és ezzel hasonlóan járnak a többiek is:

A kabinetiroda szánalmas vezetője, aki a választás után 5 hónapig nem dolgozott, visszaérkezése után azonban azonnal korlátozta a sajtószabadságot Esztergomban, mindenesetre félmilla körül keres - és általában őt is gyorsan leteperi a titokzatos hivatali vírus. Egyébként három dologra is alkalmas: kirúgni, intrikálni és meggyesnek dolgozni, esetleg az esztergomiakat folyamatos megfélemlítő  lennonszemüveges egykori  sajtóreferens, aki megrészegülve exfőnöke utasításaitól köpködi tele az internetet olyan mocsokkal, hogy legszívesebben adna neki egy tockost az embert – de karácsonyig minden nap kétszer, vagy a vagyoniroda jutalékos munkatársai és vezetője, akik – azonkívül, hogy mindannyian többszázezres fizetéseket kapnak, még az elmaradt jutalékot is próbálják most behajtani a városon, és  egyszerűen annyit mondanak a polgármester kérésére: „annak semmit”.

Hogy a vagyoniroda vezetője nem képes összeállítani egy városi vagyonleltárt, megértem, egyrészt be van szarva a nyomozástól,(joggal) másrészt a felvett jutalék elvitte a maradék józan eszét is, de az is lehet, hogy az elmúlt években túl gyorsan gyarapodott és nem bírta még feldolgozni. Hogy ezzel szemben a polgármester munkatársai ingyen dolgoznak és ezért még fel is jelentik őket, az már csak szimplán szánalmas.

Meddig folytassam??  Abba most bele sem megyek, hogy a meggyes-csoportocska körül ácsingozó banda nagy része nem is esztergomi. A kabinetet mogyorósbányai, a hídlapot párkányi, a Strigoniumot szentendrei ember vezeti, nekik biztos sokat számít az esztergomiak dolga.

Szeretne még a kedves olvasó vérnyomáspumpáló információt kapni a hivatal belső rendjéről? Hogy  pl. maotomi megtiltotta élettársán – aki egyébként állítólag szintén hat hónapja van „betegszabin” – keresztül, hogy a hivatal munkatársai szóba álljanak Tétényi Évával és munkatársaival, kirúgással fenyegetve őket? Ha rendes országban élnénk, ezek egy részét már elvitték volna, más részét meg úgy rúgták volna ki, hogy Dabasig le sem esnének. Ezek az eszközök azonban nem állnak Tétényi Éva rendelkezésére. Neki az igazság maradt a mocsokkal szemben, a csendes erő az agresszióval szemben. Meg az esztergomiak szeretete és hite. Ne álljunk ki mögüle, mert megérdemli. Aztán ha „apu” kegyeletből újra megbeszél valamit tamással, majd meglátjuk, meddig mer a gyáva nyúl elmenni. Vajon meghurcoltatást és mindenféle jogi procedúrát is vállal majd a nagy vezérért? Mert meglesz az is hamarosan, a mentelmi jog meg nem egyetemleges, és nem végleges. Egyszer Orbán Viktor is megunja…

(forrás)