Zarándoklat Esztergomért - részletek

Zarándoklat Esztergomért - részletek

2011. 04. 05. 0:42

Tétényi Éva polgármester a városban kialakult politikai patthelyzet miatt gyalog indul útnak Esztergomból Budapestre, hogy a Város Díszpolgárának, Magyarország Miniszterelnökének nyílt levelet adjon át időközi önkormányzati választást kérve.

Az április 8-án, este 18 órakor a Széchenyi térről induló menet áthalad Dorogon, Leányváron, Pilisjászfalun, Piliscsabán, Pilisvörösváron, majd a külső Bécsi úton át érkezik meg az Amfiteátrumhoz (Bp. III. ker. Pacsirtamező utca 6.), ahol egy óra pihenő következik. Ezután a rakparton végighaladva a Lánchídon és az Arany János utcán át jut el a zarándoklat végcéljához, az V. kerületi Szent István térre, a Bazilika elé.

Pihenő és csatlakozási pontok:

Piliscsaba, Kopár csárda: április 9. 01:00-02:00

Budapest, III. ker. Pacsirtamező utca 6., Amfiteátrum, április 9. 06:30-07:30

Budapest V. ker., Szent István tér, Bazilika: április 9. 09:00-10:00

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vehet részt.

A zarándokok hozzanak magukkal kényelmes túracipőt, esőkabátot, láthatósági mellényt (kötelező), fejlámpát vagy zseblámpát. Egy flakon vízről mindenki gondoskodjon, amelynek utántöltése útközben megoldott. A túra kötelezően alkoholmentes!

Információ és regisztráció: 10-17 óra között: 06-20/9374-967

 

Útvonalterv időpontokkal:
Indulás: Esztergom, Széchenyi tér, 18:30, Kiss János altábornagy utca, Esztergom-Kertváros, Dorog, város vége táblánál 20:30, Leányvár, település vége táblánál 22:30, Pilisjászfalu 0:30, Piliscsaba után Kopár csárda - 1 óra pihenő 02:00-től, Pilisvörösvár vége tábla 4:00, Budapest, Külső Bécsi, Bécsi út, III. kerület, Pacsirtamező utca 6. szám: Amfiteátrum - újabb 1 órás pihenő 6:30-tól, Bem rakpart, Lánchíd, Arany János utca, V. kerület, Szent István tér. 09:00

 

Aki MÁV-val utazna fel szombat reggel, az legkésőbb a 7:04 perckor induló vonatot kell elérje: előtte 4:16-kor, 4:56-kor és 6:05-kor indulnak vonatok.

Volán buszokkal a 4:20, 5:00, 5:40, 6:20, 7:00 induló járatokkal lehet időben a helyszínre érni.

2011. 04. 06. 13:58

 

A koromnál fogva már nem vállalhatom ezt a hosszú utat ezért úgy döntöttem,hogy Pénteken este 18 órakor a Széchenyi térről a csoporttal elindulok Dorogig gyalog,majd visszajövök Esztergomba és a reggeli vonattal Ürömig mennék és ott csatlakoznék megint a csoporthoz mert onnan a célig begyalogolok én is.

A kérdésem a következő:

Kb. hány órára  ér a csoport Üröm-höz?Ha valaki tudja segítsen.

gömbicica

2011. 04. 05. 19:55

Minden tiszteletem a gyaloglást bevállalóknak. Ha valakinek segitség lenne, akkor (ugyan fejvesztés terhe mellett,) szivesen felajánlok a gyaloglás idejére kölcsönbe  két pár nordic walking botot, ami 110 cm-es. Nagy segitség tud lenni mikor az ember kicsit elanyátlanodik.

2011. 04. 05. 19:35

Ki lesz az a száz, aki zarándok lesz?

2011. 04. 05. 18:50

Közben én is kapom a hivatalos infókat. Lesz elől-hátul kisérő rendőrautó, így a ma lejegyzőkönyvezett dolgokhoz kell tartanunk magunkat. Erről kapunk majd tájékoztatást.

Úgy tudom mellényben lehet csatlakozni a menethez, de zarándokló 100 lesz.

 

KG.

2011. 04. 05. 16:44

Tisztelt Fórumozók!

Minél többen jelenjünk meg a Széchenyi téren az induláskor. ( akik nem tartanak velünk a zarándoklaton  azok is! ) Jöjjön mindenki aki támogatja ezt az ügyet!

Stámusz Andrea

2011. 04. 05. 13:58

Szeritnem az, hogy 100emberre kaptak engedélyt, nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve tilos a főút mentén szabályosan (!!!) gyalogosan közlekedni bárki másnak. Már miért is ne sétálhatnék pl. én is, ha minden szabályt betartok? Hozzáteszem saját felelősségre, de ez egyébként a rendezvény minden résztvevőjére igaz.

Ebből következik (Proletár részére), hogy nyilván kell a láthatósági mellény, mivel ez minden esetben kötelező, nem csak tüntetésekkor.

Úgy látom egyébként hogy eléggé kényelmes a tempó, és nem lesz nehéz rátalálni a menetre, ha valaki beszállna, nem gyorsvonat ez vagy tour de france, hogy csak úgy hopp, lekéssük.

2011. 04. 05. 12:36

A piliscsabai pihenő pont előtt nem lehetne még egyet beépíteni.

Mondjuk Leányvár  végén???

Meddig kell eldönteni, hogy milyen módszerrel szeretnénk/tudunk eljutni

a célig? Továbbá az sem világos, hogyha én is szeretnék gyalagolni, de

de nem tudok órákon át, és még utánna álldogálni is,  melyik az az

utolsó pont ahol a gyalogláshoz csatlakozhatok, és  onnan a Szt István tér

mennyi kilóméter/mennyi óra megtételét jelenti.

A Szt István tér/Bazilika a végcél? Eddig másról hallottam!

Az autóval való "gyalog" menetet hogyan lehet megoldani???

Lassan gurulhatunk a gyalogosok után, és esetleg közben cserélhetünk?

Igy lehetne rövidebb utakat is vállalni: Egy kiszáll - Egy beszáll = létészám

változatlan.

Előző cikkben írt "megjelölésünkkel egyetértek, sőt szükségesnek tartom.

Már jelezték, hogy rendbontásra készülnek egyesek. Biztosítani kell

hamisíthatatalan, zárt körben terjedő,  Tétényi melletti zarándoklat

egyértelműsítését !!!! Nehogy ártatlant "emeljenek ki" a sorból, és

vegyék szájára a nemes célért, fegyelmezetten zarándoklókat.

 

2011. 04. 05. 10:53

A 10-es úton fog a menet haladni? Az nem éppen alkalmas gyalogosoknak. SZVSZ

2011. 04. 05. 9:42

Ezt az útvonalat ki határozta meg? Az Árpád-hídról sokkal gyorsabban lehet lemenni az alsó rakpartra.Ilyet még nem hallottam, hogy a rendőrség megszabja hogy hányan mehetünk egy demonstrációra. Elképesztő!!! Sajnos mi csak Kertváros határából tudunk menni Dorog határáig,mivel szakszervezeti feladatot vállaltunk szombatra.Kérdésem: akkor is kell láthatósági mellény?

Egyébként mélységes tiszteletünk a polgármesterasszonynak, hogy minden legális eszközzel harcol a városért.Segítünk ahol tudunk.

2011. 04. 05. 9:33

Javaslom a 100 regisztrált zarándokló számára a számozott mellényt, hogy az esetlegesen létszám-fölé csatlakozó meggyeSSista ellenforradalmárok ne tudják törvénytelenné tenni a menetet.

2011. 04. 05. 6:40

Tétényi Évával 99-en zarándokolhatnak. A rendőrség úgy tudom 100 embert fogadott el. Ez nem lehet sajnos több. Csatlakozni valószínűleg a közutat leszámítva a budapesti helyszíneken lehet. A Szent István téren biztos.

Ezekből a tényekből következik, hogy lesznek, akik nem férnek bele a 100 emberbe. Ráadásul 10 rendezőnek is kell lennie a 100 résztvevő között.

( Úgy tudom a névsort nem, de a létszámot ellenőrizheti az engedélyező.)

 

Ezért, aki nem tud a zarándoklatban részt venni, jöhet tömeg és magánközlekedéssel vagy szombat reggel 7 órakor Esztergom-Bp. Szent István tér között induló külön busszal, ha van rá igény! ( Szervezzük ezt is!)

Jelentkezés: esc1969@ citromail.hu

Máshol is meglehet találni, pl. a facebookon, sok ember tudja a telefonszámaimat.

 

Üdvözlettel: Kovács Géza

2011. 04. 05. 4:37

Becsülendő, hogy minden TÖRVÉNYES utat megpróbál bejárni a Polgármester Asszony a figyelemfelkeltésre. Legyen sikere, tiszta szívből kívánom.

Tompi tud valamit. Viktor tudja, hogy Tompi tudja. Ezért nem is tesz semmit, csak menekül a téma elől. Ha eddig éveken át nem tett semmit, most miből gondolja valaki is, hogy hirtelen tenni fog?

 

Tompika!

Tudom olvasod a hozzászólásokat, így ezt is! Egyet javasolnék neked. Húzz el. Szépen csendben, ne feltűnően. A városnak rossz, ha ott vagy. A Fidesznek is rossz, ha ott vagy. Tulajdonképpen valakinek jó, ha te ott vagy? Téged nem zavar, hogy mindenki utál körülötted?

Tompi regnálásában is kitartó képviselők! "Lesz még számonkérés!" Az, hogy lelkiismeretetek nincs, az nem vitás. De hogy a családotok szemébe is beletudtok nézni, az emberek szemébe is az utcán...

 

Esztergom népe! Felkell oszlatni a testületet! Legyen Fidesz, vagy Mszp, Jobbik, vagy Munkáspárt szavazó, fogjatok össze és takarítsátok el ezt a szenny bandát! Közös érdeketek!

Szurkolok nektek, legyetek példa az ország szeme előtt!

Hajrá Esztergom!