Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az LMP

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az LMP

2011. 02. 16. 13:30

A Lehet Más a Politika esztergomi szervezete feljelentést tett több, az előző önkormányzati ciklusban született szerződés kapcsán, hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Az LMP felháborítónak tartja, hogy miközben Esztergom Város polgáraira fejenként 600.000 Ft adósság jut, a felelősök közül többen továbbra is ott ülnek a jelenlegi képviselő-testületben, és folytatni akarják az előző évek felelőtlen gazdaságpolitikáját. Az LMP úgy látja, hogy nincs meg az akarat sem a helyi, sem az országos Fideszben, hogy tisztázza az előző ciklusokban történteket és végre együttműködjön egy konstruktív, megoldásokat kereső, a helyi polgárok érdekeit képviselő testület kialakításában. Ezért az LMP szakértőkkel és jogászokkal együttműködve elkezdte az előző önkormányzati ciklusok szerződéseinek felülvizsgálatát és minden egyes esetben, amelynek kapcsán felmerül a hűtlen kezelés gyanúja, feljelentést tesz. Az első beadvány alapján az Esztergomi Városi Ügyészség már elrendelte a nyomozás megindítását.

Az esztergomi polgármester-asszony sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Esztergom Város lakosaira fejenként 600.000 Ft adósság jut, és az eladósodottság a város működését veszélyezteti. Eközben az egész ország számára nyilvánvalóvá vált, hogy az esztergomi képviselő-testület fideszes tagjai nem hajlandók együttműködni sem az adósságrendezésben, sem más ügyekben az esztergomi polgárok jelentős többsége által megválasztott független polgármester-asszonnyal. Ugyanakkor mindent megtesznek, hogy saját érdekeiknek megfelelően ellehetetlenítsék a város működését és megakadályozzák annak a tényszerű megállapítását, hogy ki a felelős a várost terhelő több, mint 20 milliárd forintos adósságért. Előbbire jó példa a törvénytelen költségvetés, amit a helyi Fidesz megszavazott, utóbbira pedig az a mód, ahogy az LMP által javasolt – az elmúlt önkormányzati ciklusok szerződéseit vizsgáló – valódi tényfeltáró bizottság helyett, egy fideszes „alibi” bizottságot hozott létre, amelynek tagjai a saját korábbi tevékenységüket „vizsgálták”.

Az is nyilvánvalóvá vált, hogy az országos Fidesz vezetősége, valamint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az oly sokat hangoztatott elszámoltatást a Fidesz tisztségviselőire, polgármestereire, tagjaira nézve egyáltalán nem tartja kötelezőnek – sőt, úgy tűnik, még fontosnak sem. Ez alapvetően megkérdőjelezi az „elszámoltatás” hitelességét.

A Lehet Más a Politika mindezeket megelégelve, szakemberekkel és jogászokkal együttműködve elkezdte felülvizsgálni az elmúlt két önkormányzati ciklus szerződéseit és az ehhez tartozó teljesítéseket, kifizetéseket. A vizsgálatok első eredményeképpen az LMP két ügyben tett feljelentést hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt, s az Esztergomi Városi Ügyészség az egyik esetben már el is rendelte a nyomozás megindítását.

A szakértői vélemények elkészültét követően további feljelentések várhatók, amelyekről rendszeresen tájékoztatjuk majd a helyi lakosságot és az országos sajtót.

Eredeti méret

2011. 02. 17. 20:36

Emlékeztek még erre a 2008. májusi kérdőívre? Ebben azt állította ez a Meggyes nevű jóember, hogy a mélygarázs megvásárlása esetén a nettó 1,4 milliárd öt év alatt történő kifizetése után a 6. évtől 50%-os kihasználtság esetén a városnak várhatóan 310 millió forint bevétele származik (gondolom, évente).

Mennyit is fizettünk ki azóta ezért az elbaltázott építményért?

Hány százalékos kihasználtsággal üzemel azóta ez az elbaltázott építmény?

Hány forint bevételt termelt azóta ez az elbaltázott építmény?

Hány száz milliót is kell egy éven belül erre az elbaltázott építményre költeni, hogy össze ne dőljön?

De aki bérelni szerette volna, nem pedig megvenni, az hülye. Pedig a bérletet már régen fel lehetett volna mondani...

2011. 02. 17. 20:34

ALIBABA ÉS A "40" RABLÓ!

25 MILLÁRDBÓL MÉG EGY ESZTERGOMOT FEL LEHETNE ÉPÍTENI, VAGY A MEGLÉVŐT RAGYOGÓVÁ TENNJI!

VÁROSUNK MOST AZTÁN RAGYOG A "TRUTYMÓSÍTÁS", "TRATYVÁSÍTÁS", "MOCSÁROSÍTÁS" "PÉNZLENYÚLÁSÍTÁS" (STB) PROGRAMJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN.

A PÉNZ CÉLT TÉVESZTETT, AZAZ NEM KERÜLT A HELYÉRE. ZSEBEM-ZSESCSERE. MONDANÁ A LENGYEL! :-))))

MI LENNE , HA HAZA MENNE A FÉRJ HAJNALBAN ÉS AZT MONDANÁ AZ ASSZONYNAK: GYARAPODTUNK ANYA! 20 MILLIÓT VESZTETTEM - JÁTSZOTTAM EL - A KASZINÓBAN!

EZ ÁM A GYARAPODÁS EGYES AGYAMPUTÁLTAK SZERINT  !

12 ÉV KITARTÓ MUNKÁJA! FÉL SZÁLLODÁK, LYUKAS UTAK,

 

 

2011. 02. 17. 18:59

Tessenek mondani ezt is a szocik cseszték el? Ez a kormány az elszámoltatások kormánya, legalább is ezt mondják magukról. Ne csak a komenistákat, hanem a drága fiatal demokratákat is el lehet számoltatni. Vagy nem ? Félő, hogy az újboli választás ha lesz akkor ezek újra indulnak és megint csalfa lesz a többség. Addig is csak a szurkolás marad .

2011. 02. 17. 18:03

Bevezetném a reálgyarapodás fogalmát, ami a gyarapodás inflációval csökkentett értéke.

Valamint oda kéne figyelni, hogy a nem forgalomképes ingatlanvagyont és annak értékváltozását hagyjuk ki a képletből.

2011. 02. 17. 18:00

A kérdést onnan kell kezdeni :

Y = Mekkora vagyona volt a városnak Könözsi leköszöntével ? /Ehhez hozzáadva még az időközben felhalmozódó bevételeket/

X = Mekkora vagyona van most a városnak ? /Ehhez hozzáadva a szükséges időközi kiadásokat/

A többi egyszerű matemetika !  X - Y  =   ?/Z/     //25 000 000 000 - Z  =    + ; -  Gyarapodás//

Ha a gyarapodás 25 milliárdnál több, akkor oké !  De mi van Z kisebb mint Y ? Akkor nemcsak 25 milliárd a veszteség !!! Remélem ilyen rosszul nem állunk ! 

A hiánynak akkor is meg kell lennie valahol,  mert elköltötték . Tételesen felsorolva a fölösleges kiadásokat, nemcsak a vegyszerfelhasználásét, hanem a többieket is, amit fölöslegesen elherdáltak közvélemény-kutatásokra, érdem nélküli jutalmazásokra és még tudj'  a kecskebogyó hogy még mire. Valakiknek nagyon kellhetett a pénz és Esztergom pénzét így lehetett kiszervezni a polgárok tulajdonából.  /Kövér sem felelt a sokkal tartoztok nekem megjegyzésre./

            

2011. 02. 17. 17:34

Köszönet az LMP-nek,hogy ezt megtették és megteszik!

2011. 02. 17. 14:29

- ESZTERGOMBAN MÍNUSZ 25.000.000.000 Ft- OT (25 EZER DARAB EGYMILLIÓS KÖTEGECSKÉT) "GYARAPÍTOTTAK" A PÉNZNYELŐK!

- 25 MILLÁRD FORINT ADÓSSÁGOT NEVEZTEK (NEVEZNEK) GYARAPODÁSNAK, ILLETVE "GYARAPODÁS PROGRAMJÁNAK", MIKÖZBEN A VALÓSÁGBAN AZ ELADÓSÍTÁS PROGRAMJÁT VALÓSÍTOTTÁK MEG! 

 

IGAZUK VAN!   VALAKI TÉNYLEG G YARAPODOTT 25 MILLIÁRD FORINTTAL, DE AZ NEM ESZTERGOM, S FŐLEG NEM ESZTERGOM LAKOSSÁGA VOLT!

 

ENNYI! 

 

 

2011. 02. 17. 12:50

"Viszont akkor is nyilatkoztatni kell őket, hogy hol van a gyarapodásunk!"

Így van és ezért demagógok és hazugok, mert zavarja őket már a kérdés is.

-Meggyes kijelentésére még annyit, hogy hű embere Ivanov Mihály az FKgP-ből.  Csurka mellett Torgyán is mindig azt kérdezte, hol a pénz? ...


ez van

2011. 02. 17. 12:35

Na végre már valaki elkzdte!

Sok sikert és kitatást az LMP-nek!

Nem lehet elszámoltatás nélkül szórni a pénzt ezt kell megérteni nem csak bal oldalon, de jobb oldalon is!

Nem lehet csődbe vinni egy várost hibás döntésekkel és aztán másra mutogatni, hogy ő volt!

2011. 02. 17. 12:16

Igazad van Géza!

Viszont akkor is nyilatkoztatni kell őket, hogy hol van a gyarapodásunk (amit én persze nem látok). A populista dumáról le kell szoktatni őket!

Minden mellé számokat kell hozzárendelni és lehetőséget kell adni, hogy azt cáfolják, ha tudják.

2011. 02. 17. 11:02

Esztergomi Elszámoltatási Bizottságot kell létrehozni! Átvéve Budai módszertanát, két ciklusra visszamenően tételesen megvizsgálni mire ment el a sok pénz. Veszteséges élményfürdőre, Széchenyi térre, Csomorra, vegyszer és egyéb tanulmányokra, ingatlan vásárlásra, eladásra, betlehemre, tóra, UD-re, városőrökre, mélygarázsra, perekre, Giró Szászra, romhalmazokra, és a többi. Na és listát arról amin jelzálog van! Természetesen minden törvényes, de engem akkor is érdekel, van valakinek kifogása?

2011. 02. 17. 10:23

Hozzáteszem a folyamatos esztergomi  TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁS, a Meggyes diktatúra perverz bája.

Kacsintás

2011. 02. 17. 10:18

Vigyázni kell ezekkel az indokolt, egyszerű kérdésekkel is-„  hol a pénz”- mert Meggyesék ez ügyben is történelmet hamisítanak.

Nem olyan régen, talán 2011. február 3-án a testületin mondta Meggyes:  „A hol a lóvé” (csak így kisebbségiesen) kérdés, az „szoci-szadeszos” kérdés felvetési módszer.

 

Nem az MSZP-SZDSZ-t védeném, de egy hazugságot ismét lepleznék Meggyes szájából. Politológusok szerint a közelmúltban 1998-ban a MIÉP azzal jutott a Parlamentbe. Csurka következetesen csak ezt kérdezte a Horn kormánytól, de legalább magyarul:

„Hol a pénz?”

2011. 02. 17. 9:17

25 Milliárd a hiány! Évente átlagosan 20-25 milliárdból gazdálkodtak! Ez a polgi 11 éves mükődése alatt (és előtte is képviselő volt) nem kevés összeg, volt ebből a városban a romokkal együtt nem tudunk 10 Milliárdot felmutatni! Nem véletlen talán, hogy MT felülről védve van!?

Magyarul: Hol a pénz?

2011. 02. 16. 21:57

A Népszabadság cikke szerint a takarító-vegyszeres tanulmányról van szó (nyolc millióért) és a Meggyes-Bayer magánvádas perek városi költségvetésből való finanszírozásáról:

http://nol.hu/belfold/feljelentes_bayer_es_meggyes_esztergomi_ugyei_kapcsan

2011. 02. 16. 19:22

Teljes erőből neki kell menni az ügyeknek, s amiben van valami, abban feljelentést kell tenni! Ha elutasítják a jogászokkal át kell nézetni és meg kell panaszolni!

Ha ez sem megy, akkor a totális nyiolvánosság elé kell vinnni az ügyet. (PL. parlamenti képviselők mindegyike kapjon belőle, eu parlamenti képviselők /magyar és külföldi egyaránt/ mindegyik kapjon a jelentősebb ügyekből, a nyugati sajtó is értesüljön a hazai eljárásokról, ha visszásság tapasztalható!)

 

25 milliárd hiány az évi kb. 2 milliárd forint eltűntetését jelentette Esztergomban! A pénznek meg kell lennie valahol!

Én nem hatalmaztam fel senkit soha, hogy nekem 600.000 Ft adósságot gyártsanak a vállamra. Hozzák vissza a pénzt és töltsék vissza a város kasszájába minél előbb!

 

HOL A PÉNZ??? URAIM!

HA MA MAGYAROSRZÁGON POLITIKAI SZÍN DÖNTI EL, HOGY KI KÖVETETT EL BŰNCSELKMÉNYT ÉS KI NEM, AKKOR VÉGE A VILÁGNAK!

 

ÉN NAGYON REMÉLEM, HOGY A TISZTESSÉGES EMBEREK - LEGYENEK AZOK BÁRMILYEN POLITIKAI IRÁNYZAT HÍVEI - KIVETIK MAGUK KÖZÜL A SELEJTET!

 

Minden tiszteletem az LMP-é! Csak így tovább!

 

Egyszer színt kell vallani mindekinek!

 

Üdv!

2011. 02. 16. 19:10

Ha tárgyalási szakaszba jut a dolog, feltétlen értesítsék minden fórumon a város lakosságát és minnél többen menjünk el "nyomatéknak"

2011. 02. 16. 18:07

Ez az, sz@rrá kell perelni őket, közigazgatási, rágalmazási, jókora kártérítési, egyéb perekkel. Jó sokan beülni a tárgyalásokra, lehervasztani a vigyorgásukat. Egyáltalán nem érdekes a perek alakulása, azok úgyis csak az igazságszolgáltatást minősítik, legalább mindenki láthatja, hogy működik. A finanszírozásra meg kellene valamilyen civil alap, perközösség számlaszám, amelyre támogatásokat lehetne befizetni.

2011. 02. 16. 15:55

Nagyon helyes, mindent átnézni, visszamenőleg annyi időre, ameddig a cselekmény nem évűl el, és feljelenteni, én még emlékszem egy Papcsák interjúra TV-ben , amikor felvetették néki, hogy a fideszesek ügyeit is vizsgálni kellene, így lenne korrekt az elszámoltatás, a lopás az lopás, függetlenül attól, hogy melyik párkatona követte el, olyasmit választ adott, hogy ő arra kapott megbízást, hogg az MSZP -SZDSZ ügyeit vizsgálja, nem másra. Nincs ez most sem másképpen, saját gazemberségeikkel nem foglakoznak, sőt amit lehet megtesznek, agyonhallgatással, mentelmi jog ki nem adásával, stb, hogy a dologból semmi ne legyen, bezzeg ha más pártnál találnak olyan "óriási" problémát, hogy egy helyi képviselő mobiszámláját fizette az önkormányzat, akkor ettől hangos a sajtó Szíjjártóval az élen (aki mellesleg nem vette észre, hogy "magas szinvonalú tevékenységével" többet keresett mint az MNB elnök, ez úgy látszik szerinte nem "pofátlan" dolog.)

Nem sok esély van rá, hogy eljut bármi is bírói szakaszba, de ha túl sok ilyen lesz M1-el szemben, és még mindíg nem tesznek semmit, akkor meg kell keresni a módját, nyilvánossággal, esetleg a téma nemzetközi síkra vitelével történő nyomásgyakorlásssal, hogy végre félreállítsák, először M1-t majd hű kiszolgálóit. 

Végre van egy párt aki próbál tenni valamit,sok sikert! 

2011. 02. 16. 15:34

Nagyszerü ,másnál is betelt a pohár. Sok sikert.