Fejtörő 34.
2010.12.30. 15:55

Májusban új  városismereti játék indult  fejtörő néven.
Minden héten felkerül egy kép, mely a városunkban található egyik szobor fejét ábrázolja bízva abban, hogy lesznek akik választ adnak arra, hogy hol  található, sőt esetleg a kép alapján megpróbálják majd felkutatni.

Fejtörő 34: Balassa Bálint szobra

A megfejtéseket (lehetőség szerint utcanév, pontos helymeghatározás, stb.) a korábbi „kereszt-rejtvényhez" hasonlóan most sem hozzászólás formájában várnám (ne rontsuk el mások játékörömét), hanem a szeretgomon keresztül az esztergom-anno.hu-nak küldve, névvel (nick-kel) ellátva.

(Ennek egyik lehetséges módja, hogy  a „Fejtörő X” fősor(cím) alatt kék színben megjelenő „esztergom-anno.hu” –ra kattintva, a jobb oldalon megjelenő „ Esztergom-Anno” kép alatti menüsorban az „üzenetküldés” menüpontot választjuk ki.)

A múlt heti fejtörő

Az ismét a Széchenyi téren felállított betlehem Balázs István erdélyi fafaragó munkája. 2001-2004 közt készült el a teljes alkotás. A Szent család tagjain kívül a háttérben pásztorok, angyal, a " Háromkirályok" és Szent István alakját örökítette meg a művész. A képen a kis Jézus látható. (Anyu54)


Az e heti fejünk a Széchenyi téren felállított hatalmas fabetlehem részlete. A stilizált istállóban álló, közel életnagyságú faragott szoborcsoport - a háromkirályok, Mária és József, valamint néhány bárány között a jászolban fekvő gyermek Jézus - Balázs István erdélyi fafaragó mester alkotása.(Ötvennyolcas)

Megfejtés képekben:

1. kép

2. kép


Eddigiek


Térképen


GPS-koordináták:

É  47 79' 226"
K 18 74' 047"

A múlt heti feladvány helyes megfejtői:

Lacikabácsika

Ötvennyolcas

Anyu 54

Összesítve:

Anyu54 (32)

Ötvennyolcas (33)

Lacikabácsika (33)

Gerdy (3)

Light of Reason (1)

Akincilar (7)

Egoaron (2)

Az e heti feladvány képe

Fotó: www.esztergom-anno.hu

A megfejtések beküldési határideje: január 5.

Jövő héten jön a megfejtés és az új kép….

www.esztergom-anno.hu

Sárosi Attila




Még nincsenek kommentek :(