A remény költségvetése?
Közélet
2010. dec. 30.

<p>Az önkormányzati választások előtt, az Új Ember katolikus hetilap hasábjain Meggyes Tamás azt nyilatkozta, hogy Esztergomnak (történelmi hagyományaira tekintettel) külön költségvetési soron kellene szerepelnie az ország költségvetésében. Kérdés, hogy országgyűlési képviselőként, Meggyes tett-e bármit is azért, hogy Esztergom és lakosainak helyzete javuljon?</p>

"Úgy vélem, kiemelt műemléki jellege, kulturális és vallási jelentősége miatt indokolt lenne városunknak külön költségvetési soron szerepelnie.

Az elmaradás sok, a pénz kevesebb, de a szándék határozott."

(http://portal.ujember.hu/hetilap/101001/12/esztergom) A fentieket Meggyes Tamás nyilatkozta az Új Ember katolikus hetilap 2010. október 1-i számában. A nyilatkozat tükrében furcsának találjuk, hogy Meggyes a 2011-es költségvetés parlamenti vitái során egyetlen egyszer sem szólalt fel, nem nyújtott be módosító javaslatot Esztergom érdekében, noha erre most nagy szükség lett volna.

Úgy gondoljuk, hogy a nagy múltú, hagyományaira méltán büszke katolikus lapban nyilatkozó, s ott "határozott" szándékot vizionáló Meggyes egyszerűen hazudott.

A közlemény folytatása itt olvasható.

(forrás)