A remény költségvetése?

A remény költségvetése?

2010. 12. 30. 14:45

Az önkormányzati választások előtt, az Új Ember katolikus hetilap hasábjain Meggyes Tamás azt nyilatkozta, hogy Esztergomnak (történelmi hagyományaira tekintettel) külön költségvetési soron kellene szerepelnie az ország költségvetésében. Kérdés, hogy országgyűlési képviselőként, Meggyes tett-e bármit is azért, hogy Esztergom és lakosainak helyzete javuljon?

"Úgy vélem, kiemelt műemléki jellege, kulturális és vallási jelentősége miatt indokolt lenne városunknak külön költségvetési soron szerepelnie.

Az elmaradás sok, a pénz kevesebb, de a szándék határozott."

(http://portal.ujember.hu/hetilap/101001/12/esztergom) A fentieket Meggyes Tamás nyilatkozta az Új Ember katolikus hetilap 2010. október 1-i számában. A nyilatkozat tükrében furcsának találjuk, hogy Meggyes a 2011-es költségvetés parlamenti vitái során egyetlen egyszer sem szólalt fel, nem nyújtott be módosító javaslatot Esztergom érdekében, noha erre most nagy szükség lett volna.

Úgy gondoljuk, hogy a nagy múltú, hagyományaira méltán büszke katolikus lapban nyilatkozó, s ott "határozott" szándékot vizionáló Meggyes egyszerűen hazudott.

A közlemény folytatása itt olvasható.

2011. 01. 03. 13:04

Lehet, hogy nem idevaló: de! Laurencz Lászlóval készített interjú részlete: gondolom arra utal, hogy Meggyes ott is ígérgetett de nem tartotta be a szavát.

Melyik klubjára emlékezik a legszívesebben?
- Egyértelműen az Esztergomra, hiszen 2003-ban két év alatt a semmiből az ötödik helyig meneteltünk. Ha nincs az a polgármester, akit most végre elzavartak a város éléről, nem is tudom, hol tartanánk. A város azóta sem kapott olyan reklámot, mint általunk. Amikor a Hypo egy szezont lehúzott a magyar bajnokságban, Esztergomban játszotta első mérkőzését. Azt a csodacsapatot kilenc góllal vertük meg, a kint lévő 700 néző a mennyországban érezhette magát az élménytől.

2010. 12. 31. 13:12

Ne várjunk ettől a politikai és erkölcsi hullától semmit. A testületi ülésen ki is jelentette, hogy Esztergom nem az ő (direkt írom ks betűvel) programját választotta, ezért "pofátlanság engem kérni, hogy a parlamenben Esztergom érdekében lépjek". Ezek után kiket képvisel ez a senki a parlamentben?

Ja, a mentelmi jog az kell. Ja, a költségtérítés az kell. Ja, a parlamenti fizetés az kell. Ja, a bizottsági helyért járó lóvé az kell.

És kell ez a senkiházi is a Fidesznek, hogy a 2/3 biztosítva legyen. És kellene ebből a fizuból venni esetleg egy olyan tükröt, mely nem köpi le ha belenéz. Bár megkockáztatom, elég jól elbeszélgethet magával.

2010. 12. 31. 9:00

Nincs ezen mit csodálkozni. Meggyes Tamás képzettségi és értelmi szintje egyszerűen nem teszi számára lehetővé azt, hogy egy ilyen várost mint Esztergom, eredményesen tudjon irányítani. Ezt még csak súlyosbítja személyiségének "negatív kisugárzása". A megalomániája, hataloméhsége, arroganciája és műveletlensége.

Ez telik tőle.

Törölt felhasználó #43

2010. 12. 30. 22:48

Meglepődtünk? Nem lepődtünk. 10 évig ugyan azt a mesét mondta el mindig. Tettek ritkán követték. Amikor voltak tettek, azok csak vitték a lét, vagy amihez hozzányúlt az csak rosszabb lett mint volt. Ennyi. Meseváros.