Miért nincs érdemi együttműködés Esztergomban?

Miért nincs érdemi együttműködés Esztergomban?

2010. 12. 15. 18:00

Az esztergomiak mostanában egymásra is kérdő tekintettel néznek, ha valaki a városban zajló eseményekről faggatja őket. Hogy mindenki tisztán lásson, Tétényi Éva polgármestert kérdeztük meg a legfontosabb, mindenkit érintő helyi ügyekkel kapcsolatban.

- A képviselő-testületi üléseken többször elhangzott Meggyes Tamástól és Steindl Balázstól, hogy személyesen Önt teszik felelőssé az adósságrendezési eljárás elindításáért. Elmagyarázná mindenki számára érthető módon, miért járunk most ebben a cipőben, illetve hogyan is néz ki a folyamat valójában?

 

- Az adósságrendezési eljárás kezdeményezése már az előző önkormányzat és személy szerint Meggyes Tamás törvényi kötelezettsége lett volna, amit számomra érthetetlen okból elmulasztott megtenni. Az adósságrendezési eljárás során egy reorganizációs terv és egy válságköltségvetés készül, melynek szakmai részét a most, december 15-én távozó jegyző állította volna össze. Dr. Marosi György munkahelyváltása a legrosszabbkor következett be, így ezt a munkát a polgármesternek, a hivatal dolgozóinak és az adósságrendezési bizottságnak kell elvégeznie a képviselő-testülettel együttműködve, legkésőbb december 25-ig.

 

- Mi fog történni ezután? Valóban tartanunk kell a vagyonfelosztástól, amivel a testület egy része fenyegetőzik?

 

- Ha a képviselők együttműködnek a polgármesterrel és az adósságrendezési bizottsággal, akkor a város elkerülheti a legrosszabb megoldást, a vagyonfelosztást, de ehhez konstruktív munka szükséges – ennek egyelőre csak az ellenkezőjéről tettek tanúbizonyságot a helyi Fidesz frakció tagjai. Az adósságrendezési eljárás addig tart, ameddig nem sikerül megegyezni minden hitelezővel, ezzel a képviselő-testület tagjai is tisztában vannak, ennek ellenére a Meggyes Tamás és Steindl Balázs vezette frakció minden eszközt felhasznál arra, hogy a nagy többséggel megválasztott független polgármestert minden szinten, fórumon ellehetetlenítsék, jó hírnevét rontsák, és Esztergom lakosságát, illetve az önkormányzati intézményeknél dolgozókat megtévesszék. Kizárólag a képviselő-testület döntésén múlik, és nem rajtam, hogy lesz-e vagyonfelosztás, azaz csődeljárás Esztergomban.

 

- Az esztergomi polgárok nagy része valószínűleg nem érti az egymásnak sokszor ellentmondó információk miatt, mi is történik a városban. Lehet ezen valahogy segíteni?

 

- Az esztergomi közösség az elmúlt évek pazarló gazdálkodása után joggal várja el, hogy konkrét válaszokat kapjon a közeljövő történéseiről, ezért decembertől havonta egy alkalommal önkormányzati értesítőt jelentetünk meg.

 

- A városban sokaknak úgy tűnik, hogy a városházi kommunikáció csak „kullog” a helyi Fidesz frakció keményen fogalmazó sajtóközleményei után.

 

- A városháza sajtóközleményt csak indokolt esetben adott ki eddig is, és ezen nem kívánok változtatni. A Steindl Balázs vezette frakció legutóbbi sajtóközleményében odáig merészkedett, hogy a városban bekövetkezett balesetekért is a polgármestert teszi felelőssé, melyet most itt is határozottan visszautasítok, és ismételten kérem a képviselőket, hogy bizonyítsák be Esztergomhoz és annak polgáraihoz való maximális lojalitásukat, valamint önös érdekeiket rendeljék alá a város és a közösség érdekeinek. Egyébként a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányságtól kapott információk alapján kiderült, hogy valóban gyalogost gázolt egy személygépkocsi december első napjaiban Esztergom mellett. A baleset helyszíne azonban messze van a TIVI Kft. által a közvilágításból kikapcsolt területtől. A szerencsétlen eset a Dobogókői út Suzuki úton kívül eső szakaszán történt, a kereszteződéstől mintegy 200 méter távolságra, vagyis lakott területen kívül. Véleményem szerint a képviselőtestület legnagyobb frakciójának tagjai feleslegesen keltenek pánikhangulatot a városban, és olyan hamis állításokkal sokkolják a helyi polgárokat, amelyek alkalmasak arra, hogy megtévesszék saját választóikat is. Sokadszorra felajánlom hát, hogy kezdjünk együtt dolgozni Esztergom és az itt élők jövőjéért. Ha ez megtörténik, gyorsan, és nagyobb veszteségek nélkül tudjuk átvészelni ezt az időszakot.

 

Sz.Gy.

2010. 12. 21. 16:43

Lehet,hogy a Fidesz már legszívesebben megszabadulna Meggyestől mert túl sok körülötte a zűrös dolog és ezért kiadják.

Meglátjuk!

2010. 12. 21. 5:49

Ekkora kitartást már illene így jutalmazniuk. Viszont úgy néz ki, még mindig nem unják eléggé Meggyest. :) :(

2010. 12. 20. 21:26

Egyszer csak megunják és kiadják. :)

2010. 12. 20. 20:55

János, te lassan világsztár vagy. Állati.

2010. 12. 20. 19:21

Én is hallottam a bejelentést, de szerintem az eddigi tapasztalatok alapján "magánvádas" esetben semmikor sem vonták meg Meggyes mentelmi jogát. Most is ez várható, sajnos !!

2010. 12. 20. 17:38

Bocsi,nem tudtam,hogy rólad van szó.

Meglátjuk,hogy felfüggesztik-e a mentelmi jogát vagy sem.

2010. 12. 20. 17:17

Oh az már megint én leszek.

Végre az esztergomi bíróság nem jelent be elfogultságot, már megérte, hogy Meggyes nem polgármester. Nem kell Pápára meg Szombathelyre szaladgálni miatta.

2010. 12. 20. 16:49

Ma Kövér László a Parlament Elnöke bejelentette,hogy az esztergomi bíróságtól jött egy kereset,Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztésére ,magánvádi (?)feljelentés miatt.

A mentelmi bizottságnak adta át az ügyet.

Vajon felfüggesztik-e Meggyes mentelmi jogát?

(eln.ha nem írtam le szakszerűen)

2010. 12. 16. 15:00

Ha hiszed, ha nem, élettani jelenség, hogy az embernek gyakoribb pl. a vizelési ingere, ha ideges, vagy fél valamitől. Igaz, nem tegnap volt, de velem is előfordult, ha egy vizsgára készületlenül mentem el, vagy olyan tárgy volt, ahol sok tanulás után is simán el lehetett hasalni... Szerintem ilyesmi működhet a képviselőknél is - bár a többségüknél a "sok tanulás" szóba sem jöhet (akkor mindegyiknek lenne diplomája, vagy a saját szakterülete  kiemelten elismert alakja lenne - ha rosszul látom, szóljatok rám, nem akarok senkit alaptalanul megítélni!) A fentiekhez tartozó tünetek még: izzadás, bőrpír, vagy épp sápadtság, ellenőrizetlen izomreakciók, mimika, az olvasási szünetek megragadása = az utolsó utáni pillaatig kivárni a vizsga tényleges megkezdésével, hátha eszembe jut valami értelmes, a tárgytól való folyamatos eltérés, lehetőleg intelligensen mondani a semmit (van, akinek ez nem megy, mert az intelligensből és a semmiből csak a fele teljesül), ill. más, kevésbé általános jelenségek.

Iridium

2010. 12. 16. 11:05

Még a testületi ülésen is állandóan pisiszünetet kérnek, pocskondiázni viszont zsigerből tudnak.

2010. 12. 16. 8:43

Kiváncsi vagyok, hogy hány tagból áll a FIDESZ Esztergom? Hogyan tudják ilyen gyorsan meghozni a határozatot a sajtóközlemény megtételére, valamint annak tartalmát megbeszélni és jóváhagyatni? Nagyon ügyesek, gyorsak és operativak ezek a FIDESZ gyerekek!

 

Lehet, hogy csak az ulticsapat nagyságú társaság dönt, a csicskás sőförrel????

2010. 12. 16. 5:49

Amíg van mit rejtegetni ,nem fognak eggyütt működni.Túl sok az az önkormányzati vagyon ami hiányzik.Persze m1 -nek mindegy ,teljesen elégedett az eddigi tevékenységével ,hisz az önéletrajza szerint:munkásága révén megépült a Mária Valéria Híd(persze),Fürdő Szálló felújítása és a Kőhotel megépítése(igen. szép lett),Vaszary Kolos Kórház megmentése, talpra állítása, régiós kórházzá fejlesztése, szlovákiai terjeszkedésének megvalósítása(pláne)Városőrség alapítása;(the  businees)Aquasziget Élményfürdő megépítése;-Mélygarázs építtetése(annyira pörög te, néha áram sincs,a garázs meg jó ha tud 10%-ot);Városi építőipari vállalkozás( na ők a legolcsóbbak ezt tudjuk,náluk a kalapács is 150.000-persze euro-)

2010. 12. 16. 1:22

 

   A Meggyes-FIDESZ- gyánycsoskodáson nem kell csodálkozni,mert közel havi 1 milla hivatalos járandóságtól esik el a volt polgármester,ami  messze van a minimálbértől.

  A többi takargatni valóról,BECSÜLETRÖL nem is beszélve.A cimborák pedig sima szolidalitásból hűségesek? Csak halgatni kell és nézni a viselkedésüket.

 

 

2010. 12. 15. 23:07

Ezek szerint hazudott az esztergomi Fidesz!!!