Tényleg hamisan vádol Meggyes
Közélet
2010. nov. 19.

<p>A mai napot a Pápai Városi Bíróságon kezdtük, ahová Meggyes Tamás magánvádas feljelentése nyomán voltunk megidézve. Kiderült, hogy tényleg hamisan vádol Meggyes, aki nem látott lehetőséget a megbékélésre az őt "nímandozó", "polgárkontározó" vádlottakkal.</p>

Képzeljük el, hogy a város egyik éttermében vacsorázunk. Jóízűen elfogyasztjuk a fogásokat, fizetünk, indulnánk haza, amikor észrevesszük, hogy az étterem parkolójából ellopták az autónkat. Mit tesz ilyenkor egy normális ember? Ma kiderült mit tenne Meggyes Tamás: feljelentené lopásért az éttermet, amiért az bűnsegédként hagyta, hogy ellopják az autóját a parkolóból. A példa nem légből kapott - pontosan analóg tényállás kapcsán lett a Szeretgomot üzemeltető cég ügyvezetője vádlottként idézve Pápára. Nem egyedül kellett megjelennie a Veszprém megyei településen: a "Meggyes Tours" szervezésében Bejó Gábor, Sámson József Boldizsár és Erdős Ferenc is vádlotti idézést kapott.

Már-már azt hittük el sem jön a feljelentő, de végül az utolsó pillanatban megérkezett a bíróságra - a másik feljelentő Knapp János Pál viszont nem jelent meg az előkészítő tárgyaláson. A bírónő egyesítette a három feljelentés alapján indult ügyeket egyetlen büntetőüggyé, felolvasta a feljelentéseket, majd határozatot hozott, hogy februárban tárgyalás kitűzésével folytatódik az ügy.

Kiderült hát, hogy Meggyes Tamás, akinek mentelmi jogát rendre azon indokkal nem függeszti fel a Parlament mentelmi jogi bizottsága, hogy megkímélje a nagyon fontos munkát végző országgyűlési képviselőt attól, hogy bíróságra kelljen járnia becsületsértő kijelentései miatt, a saját becsülete vélt sérelme esetén valamiért mégis talál időt arra, hogy bíróságra járjon az ország különböző szegleteibe. Különböző ügyekkel ugyanis elérte, hogy sem Esztergomban, sem a környék többi bíróságán nem foglalkoznak a beadványaival érdemben, azokat elfogultság miatt rendre Veszprém, Győr, sőt Vas megyébe utalják, a feljelentett személyek pedig keringhetnek az országban 2-3 órákat utazva, a mondvacsinált, kreált feljelentések miatt.

A korábbi esetektől eltérően azonban most először Meggyest nem kísérte ügyvéd, a bíróságon teljesen egyedül jelent meg. Mi történt Tamás, nem értek rá az ügyvédek? Pedig ha rászánnád azt az összeget amibe egy jó ügyvéd kerül, az biztosan elmondaná mekkora csőbe húztad be magad ezzel a feljelentési rohammal.

(forrás)